Κέβιν Σπέισι: Ο Έλτον Τζον κατέθεσε υπέρ του στη δίκη για σεξουαλική επίθεση
Εμφανίστηκε και ο σύζυγος του τραγουδιστή ως μάρτυρας υπεράσπισης

Ο Έλτον Τζον και ο σύζυγός του Ντέιβιντ Φέρνις κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του Κέβιν Σπέισι.

Οι δικηγόροι του Κέβιν Σπέισι επιστράτευσαν τη Δευτέρα τη βοήθεια ενός μεγάλου σταρ στη δίκη του για σεξουαλική επίθεση, καλώντας τον Έλτον Τζον και τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις να θέσουν υπό αμφισβήτηση έναν από τους κατήγορούς του στο τέλος της υπεράσπισης.

Ο σερ Έλτον εμφανίστηκε για λίγο στο δικαστήριο του Λονδίνου μέσω βιντεοκλήσης από το Μονακό, αφού ο σύζυγός του κατέθεσε ότι ο Σπέισι δεν παρευρέθηκε στο ετήσιο πάρτι στο σπίτι τους στο Ουίνδσορ την ώρα που ο κατήγορος είπε ότι δέχθηκε επίθεση μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Ένα από τα φερόμενα ως θύματα είπε ότι πήγαινε με τον Σπέισι στην εκδήλωση με όνομα, «White Tie & Tiara Ball», το 2004 ή το 2005 όταν ο ηθοποιός του έπιασε τον καβάλο με τόση δύναμη που παραλίγο να βγει από το δρόμο.

Ο Φέρνις υποστήριξε την κατάθεση του ίδιου του Σπέισι ότι η μόνη χρονιά που είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση ήταν το 2001. Ο Φέρνις είπε ότι είχε εξετάσει φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί στο πάρτι από το 2001 έως το 2005 και ο Σπέισι εμφανιζόταν σε εικόνες μόνο εκείνη τη μία χρονιά. Είπε ότι όλοι οι καλεσμένοι φωτογραφίζονταν κάθε χρόνο.

Ο Φέρνις είπε ότι η εμφάνιση του Σπέισι ήταν μια έκπληξη και τη θυμόταν επειδή ήταν μεγάλη υπόθεση: «Ήταν ένας ηθοποιός που είχε κερδίσει Όσκαρ και υπήρχε πολύς θόρυβος και ενθουσιασμός που βρισκόταν στον χορό».

Ο Έλτον Τζον δήλωσε ότι ο ηθοποιός πέρασε τη νύχτα στο σπίτι τους μετά την εκδήλωση. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Σπέισι αγόρασε ένα Mini Cooper στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε εκείνο το βράδυ για το Ίδρυμα Elton John για το AIDS.

Το φερόμενο ως θύμα είπε ότι μπορεί να έκανε λάθος στη χρονιά, αλλά ότι δεν θα ξεχνούσε το περιστατικό γιατί του έκοψε την ανάσα και οδηγούσε και παραλίγο να τρακάρει το αυτοκίνητο.

Το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, είναι σημαντικό, διότι ο άνδρας κατέθεσε ότι ο Σπέισι τον χάιδευε επί σειρά ετών, αρχής γενομένης από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Ο Σπέισι είπε ότι οι δυο τους ήταν φίλοι και είχαν κάποια ρομαντική επαφή, αλλά ο άνδρας ήταν στρέιτ, οπότε ο ηθοποιός σεβάστηκε την επιθυμία του να μην προχωρήσει περαιτέρω. Είπε ότι συντρίφτηκε όταν έμαθε ότι ο άνδρας είχε καταγγείλει στην αστυνομία για εκείνον και είπε ότι ο άνδρας είχε «επαναπροσδιορίσει» αυτό που ήταν συναινετικό άγγιγμα.

Ο Φέρνις είπε ότι γνώριζε τον κατήγορο και τον περιέγραψε ως «γοητευτικό», τον ίδιο όρο που χρησιμοποίησε και ο Σπέισι.

Ο 63χρονος Σπέισι έχει δηλώσει αθώος σε δώδεκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση και μία κατηγορία για την πρόκληση ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Κατά τη διάρκεια δύο ημερών κατάθεσης την περασμένη εβδομάδα, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ επέμεινε ότι δεν επιτέθηκε ποτέ σεξουαλικά σε τρεις από τις τέσσερις κατήγορους που περιέγραψαν ενοχλητικές συναντήσεις μεταξύ 2001 και 2013. Οι πράξεις φέρεται να κλιμακώθηκαν από ανεπιθύμητα αγγίγματα σε επιθετικά χάδια μέχρι μια περίπτωση εκτέλεσης στοματικής σεξουαλικής πράξης σε έναν αναίσθητο άνδρα.

Ο Έλτον Τζον ήταν ο τελευταίος μάρτυρας που κατέθεσε στη δίκη που μπήκε στην τέταρτη εβδομάδα της στο Southwark Crown Court.

Η δίκη είναι υπό εξέλιξη.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;