«Barbie»: Η Warner Bros απαντά στις αντιδράσεις σε Βιετνάμ και Φιλιππίνες
«Ο χάρτης στη Barbie Land (Χώρα της Μπάρμπι) είναι ένα φανταστικό, παιδικό σχέδιο με κηρομπογιές»

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ταινία «Barbie» σε Βιετνάμ και Φιλιππίνες, η Warner Bros έδωσε τη δική της απάντηση.

Η ταινία της «Barbie» περιλαμβάνει έναν χάρτη που φαίνεται να παρουσιάζει την πολιτική της «Γραμμής των Εννέα Σημείων» της Κίνας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», η Warner Bros υπερασπίστηκε τον συγκεκριμένο χάρτη και διευκρίνισε σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το Reuters ότι δεν είχε κανένα σημαντικό νόημα.

«Ο χάρτης στη Barbie Land (Χώρα της Μπάρμπι) είναι ένα φανταστικό, παιδικό σχέδιο με κηρομπογιές», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινηματογραφικού στούντιο. Σημειώνεται επίσης πως «τα σκίτσα απεικονίζουν το φανταστικό ταξίδι της Barbie από τη χώρα της στον πραγματικό κόσμο. Δεν υπήρξε πρόθεση να γίνει κάποιου είδους δήλωση».

Να σημειωθεί πως η Κίνα διεκδικεί μεγάλο μέρος της Νότιας Σινικής Θάλασσας ή Θάλασσας της Νότιας Κίνας, αλλά στην οριοθέτησή της αντιτίθενται το Βιετνάμ και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Το 2016, με απόφασή του στην υπόθεση μεταξύ Κίνας-Φιλιππίνων, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε πως τα κινεζικά επιχειρήματα στη Νότια Σινική Θάλασσα παραβιάζουν τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Δεν θα προβληθεί η ταινία «Barbie» στο Βιετνάμ

Η ταινία «Barbie» είχε προγραμματιστεί να αρχίσει να προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες στο Βιετνάμ στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ανέφεραν ότι οι προβολές δεν θα πραγματοποιηθούν και ότι οι αφίσες που διαφήμιζαν την ταινία έχουν αφαιρεθεί από τις ιστοσελίδες των διανομέων ταινιών. Ορισμένοι γερουσιαστές στις Φιλιππίνες έχουν ζητήσει την απαγόρευση της «Barbie» και η ταινία εξετάζεται από την Επιτροπή Αναθεώρησης και Ταξινόμησης Ταινιών και Τηλεοπτικών Σειρών των Φιλιππίνων.

«Η ταινία Barbie είναι μυθοπλασία, όπως και η “Γραμμή των Εννέα Σημείων”», είπε η γερουσιαστής Ρίζα Χοντιβέρος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian. «Τουλάχιστον, στους κινηματογράφους μας θα πρέπει να υπάρχει μία ρητή επισήμανση ότι η “Γραμμή των Εννέα Σημείων” είναι αποκύημα της φαντασίας της Κίνας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
80'
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
87'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;