Greta Gerwig: Από τον πολύχρωμο κόσμο της «Barbie», στον μαγικό κόσμο της «Narnia»
Πριν ακόμα κυκλοφορήσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες η «Barbie», η σκηνοθέτις Greta Gerwig φαίνεται να ετοιμάζει την επόμενη δουλειά της.

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, η «Barbie» απέχει λίγες εβδομάδες μακριά. Και ενώ η προωθητική καμπάνια για την ταινία προχωράει με εντατικούς ρυθμούς, η σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της ταινίας, Greta Gerwig, ετοιμάζει το επόμενο βήμα της.

Φαίνεται πως η γνωστή δημιουργός, που ξεκίνησε από την υποκριτική και συνέχισε με δύο άριστες κινηματογραφικές προσπάθειες («Little Women», «Lady Bird»), ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της. Έτσι, μετά τον πλαστικό και πολύχρωμο κόσμο της «Barbie», η Gerwig θα «μεταφερθεί» στο μυθικό σύμπαν της Narnia. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το The Hollywood Reporter, η δημοφιλής κινηματογραφίστρια αναμένεται να σκηνοθετήσει τη δική της μεταφορά των βιβλίων «Τα Χρονικά της Νάρνια» για λογαριασμό του Netflix.

Μέχρι στιγμή δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από το Netflix, αλλά ούτε από την ομάδα της Gerwig. Ωστόσο, οι φήμες για εκτενή συνεργασία της σκηνοθέτη με τη streaming πλατφόρμα – μετά τη συμμετοχή στην ταινία του συζύγου της και σκηνοθέτη Noah Baumbach, «White Nois» – μάλλον επιβεβαιώνονται.

Περισσότερο φουντώνει τις φήμες και σχετικό δημοσίευμα από το περιοδικό The New Yorker σχετικά με τις φιλοδοξίες της εταιρείας παιχνιδιών Mattel να επεκταθεί στο Hollywood με περισσότερες ιστορίες. Στο ίδιο δημοσίευμα ότι η Greta Gerwig έχει συμφωνήσει να σκηνοθετήσει δύο ταινίες του franchise της Narnia που δημιούργησε ο Ιρλανδός συγγραφέας Κλάιβ Στέιπλς Λιούις.

Το 2018, το Netflix ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά δικαιώματα της σειράς βιβλίων «Τα Χρονικά της Νάρνια». Εκείνη τη χρονιά ο πλέον συν-διευθύνοντας σύμβουλος Ted Sarandos δήλωνε:

«Οι οικογένειες ερωτεύτηκαν χαρακτήρες όπως αυτόν του λιονταριού Άσλαν αλλά και άλλους από τον κόσμο της Narnia, είμαστε ενθουσιασμένοι που για τα επόμενα χρόνια θα είμαστε το σπίτι αυτών των ιστοριών»

Από τότε, όμως, και μέχρι σήμερα η πλατφόρμα δεν έχει ανακοινώσει κάποιο πρότζεκτ που να βασιζόταν στη δημοφιλή σειρά βιβλίων.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την Greta Gerwig, το franchise της Narnia συνεχίζει την σκηνοθετική πορεία της στον κινηματογράφο με νέες εκδοχές και μεγαλύτερο προϋπολογισμό για τις ταινίες της. Μετά το σκηνοθετικό ντεμπούτο της με την ταινία «Lady Bird», το οποίο απέσπασε πέντε υποψηφιότητες Όσκαρ ανάμεσά τους και εκείνες στις κατηγορίες Καλύτερη Σκηνοθεσία και Καλύτερο Σενάριο, η Gerwig καταπιάστηκε με τη διασκευή της κλασικής ιστορίας της Λουίζα Μέι Αλκοτ, «Little Women». Η δεύτερη σκηνοθετική της δουλειά απέσπασε έξι υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, ωστόσο, η ίδια η Gerwig δεν βρέθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους σκηνοθέτες εκείνη τη χρονιά. Τώρα, επιστρέφει με τη δημιουργία της κινηματογραφικής «Barbie» και πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και Ryan Gosling ως Barbie και Ken.

Πριν αποκτήσει το Netflix τα δικαιώματα, η Disney είχε μεταφέρει κινηματογραφικά την αγαπημένη σειρά βιβλίων διασκευάζοντας τα μυθιστορήματα «Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα» (2005) καθώς και τον «Πρίγκιπα Κάσπιαν» (2008). Στη συνέχεια, το δίκτυο του Fox κυκλοφόρησε το 2010 τον «Ταξιδιώτη της Αυγής».

Με πληροφορίες από το The Hollywood Reporter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;