Τους 180.000 συνδρομητές έφτασε το Vodafone ΤV στην Ελλάδα
Βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Με ισχυρή δυναμική σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της ολοκλήρωσε το Α’ εξάμηνο του 2023 η Vodafone Ελλάδας. Εν μέσω μιας περιόδου που η οικονομία εξακολούθησε να στιγματίζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και την αύξηση στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, ο κύριος Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε ότι η Vodafone Ελλάδος είχε αύξηση 6% στα γενικά έσοδα και 3% αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, στην κινητή, η πελατειακή βάση παρέμεινε σταθερή στους 4.251.000, καταγράφοντας όμως αύξηση των συμβολαίων κατά 3,21%. Ο κύριος Μπουμίδης επεσήμανε ότι η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G έχει φτάσει ήδη στο 71%, με βάση τα στοιχεία του Μαρτίου, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 86% το 2024, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει το 90% που ήταν ο στόχος για το 2025. Εντυπωσιακή ήταν και η αύξηση στη χρήση των δεδομένων που ξεπέρασε το 67%, από τα 80.805 TB σε 135.266 TB, και μάλιστα χωρίς την συμβολή της περιαγωγής που παρατηρείται κατά τις τουριστικές περιόδους στη χώρα μας.

Στη σταθερή, η πελατειακή βάση σταθεροποιήθηκε στους 946.000 πελάτες, με την εταιρεία να λανσάρει συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων στα 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps σε περισσότερους από 140 Δήμους. Αυτή τη στιγμή η Vodafone έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές FTTH και 350.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατραπούν σε FTTH, ενώ ολοκλήρωσε και τη μεταφορά της κίνησης στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που από φέτος το καλοκαίρι θα προσφέρουν σε συνδρομητές και επισκέπτες 10 νησιών πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες έως 1Gbps και αναβαθμισμένη ποιότητα δικτύου κινητής.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται απρόσκοπτα το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, ύψους 600 εκατ. ευρώ την επόμενη πενταετία, στο πεδίο των οπτικών ινών να την κάλυψη 850.000 νοικοκυριών με FTTH μέχρι το 2026, ενώ προχωράνε και οι διαδικασίες της ίδρυσης της ανεξάρτητης αυτοτελούς εταιρείας οπτικών ινών, της FiberCo, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να μπορεί να παρέχει αυτόνομα υπηρεσίες χονδρικής στο FTTH σε όλους τους παρόχους της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης και της Vodafone Ελλάδος.

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των συνδρομητών της Vodafone TV, καθώς, χάρη στις πρόσφατες συμφωνίες με Disney+ και Warner Bros – Discovery, στο πρώτο εξάμηνο του 2023 προστέθηκαν 20.000 συνδρομητές, με την συνολική συνδρομητική βάση να έχει φτάσει τους 180.000 και στόχο τους 200.000 το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ερώτησή μας για τον εάν οι συνεργασίες θα παραμείνουν αποκλειστικές και αν υπάρχουν πλάνα για βελτίωση της εφαρμογής, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι οι συμφωνίες θα παραμείνουν αποκλειστικές για τα επόμενα δυο με τρία χρόνια, ενώ υπάρχουν άμεσα σχέδια για βελτίωση της εφαρμογής. Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να διατεθεί και η αυτόνομη εφαρμογή της Vodafone TV για smart τηλεοράσεις της Samsung, ενώ βρίσκεται υπό ανάπτυξη και η εφαρμογή για τις smart τηλεοράσεις της LG και η mobile εφαρμογή θα αποκτήσει δυνατότητα cast, δηλαδή δυνατότητα ασύρματης προβολής του περιεχομένου σε συμβατές τηλεοράσεις.

Τέλος, η Vodafone ισχυροποίησε και τη θέση της στα δημόσια έργα, με τη Vodafone Business να έχει κατοχυρώσει έργα δημοσίου αξίας 270 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70 εκατ. αφορούν σε ήδη υπογεγραμμένα project. «Σε ένα περιβάλλον αδιάκοπων κρίσεων και ασύμμετρων διεθνών πιέσεων, η Vodafone Ελλάδας, σήμερα, 30 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της στη χώρα μας, είναι πιο έτοιμη από ποτέ να απαντήσει στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Έχοντας ολοκληρώσει έναν ριζοσπαστικό μετασχηματισμό, που μας μεταμορφώνει από έναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο σε μία εταιρεία τεχνολογίας, εξελισσόμαστε σε κορυφαία εταιρεία ICT και βάζουμε τη σφραγίδα μας στην ψηφιακή μετάβαση που επιχειρεί η Ελλάδα, ως αξιόπιστοι εταίροι και συνεργάτες των ελληνικών επιχειρήσεων, του δημόσιου τομέα και του κάθε πελάτη ξεχωριστά», κατέληξε ο κύριος Μπρουμίδης.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;