Έτοιμη να σπάσει το μονοπώλιο των application stores της Apple και της Google είναι η Meta
Σύντομα θα μπορείς να κατεβάζεις εφαρμογές απευθείας μέσω διαφημίσεων σε Facebook και Instagram.

Έτοιμη να εκμεταλλευτεί τις «πόρτες» που θα ανοίξει το Digital Markets Act (DMA) της E.E. εμφανίζεται η Meta, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευση του The Verge, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες του Facebook και του Instagram εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν εφαρμογές στα κινητά τους μέσω διαφημίσεων, παρακάμπτοντας το App Store της Apple και το Play Store της Google.

Οι ειδικές αυτές διαφημίσεις που θα βγουν στον αέρα αργότερα μέσα στη χρονιά, θα προσφερθούν αρχικά σε επιλεγμένους developers εφαρμογών που έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα της Meta, με κράχτη το οικονομικό όφελος, καθώς σε αυτή τη φάση η εταιρεία δεν σκοπεύει να χρεώσει κάποια προμήθεια για αυτή της την υπηρεσία, τάζοντάς ταυτόχρονα στους developers και υψηλό conversion rate – δηλαδή υψηλό ποσοστό μετατροπής των προβολών των διαφημίσεων σε πραγματικά κλικς για το κατέβασμα των εφαρμογών.

Nα θυμίσουμε ότι αν και στο Android μπορείς να εγκαταστήσεις με δική σου ευθύνη εφαρμογές εκτός Play Store, αυτό δεν είναι εφικτό στο iOS, ενώ τόσο η Google όσο και η Apple κρατάνε ένα ποσοστό 30% από τα έσοδα που προκύπτουν από τις επί πληρωμή εφαρμογές που διακινούνται μέσα από τα application stores τους, “χαράτσι” που έχει οδηγήσει σε πολύκροτες δικαστικές διαμάχες, όπως εκείνες της Epic και της Spotify εναντίον της Apple.

Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε στο The Verge ότι: “Πάντα ενδιαφερόμασταν να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να διανείμουν τις εφαρμογές τους και νέες επιλογές θα βελτίωναν τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον χώρο. Οι προγραμματιστές αξίζουν περισσότερους τρόπους να προσφέρουν τις εφαρμογές τους στα άτομα που τις χρειάζονται.”

Φυσικά η Meta δεν είναι η μόνη που θέλει να πάρει μερίδιο από τη συγκεκριμένη πίτα, όταν τεθεί σε ισχύ το DMA της E.E., αφού και η Microsoft δεν έχει κρύψει την πρόθεσή της να προσφέρει το δικό της εναλλακτικό App Store για παιχνίδια για iOS και Android, μέσα στην επόμενη χρονιά.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
FT
2 - 1
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
ΤΕΛ
56 - 61
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;