Αύγουστος Κορτώ: «Δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν, μες στην τόση αυθαιρεσία, μια πλατφόρμα για το προσωπικό;»
Ο Αύγουστος Κορτώ με μία ανάρτησή του, αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον νεαρό σερβιτόρο στη Ρόδο που παραδίδει παραγγελία μέσα στη θάλασσα.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ είναι γνωστός -όχι μόνο για το συγγραφικό του έργο- αλλά και την ευαισθητοποίηση του για ποικίλα ζητήματα που αφορούν κατά καιρούς την κοινωνία. Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο θέμα που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα και δεν είναι άλλο από τον νεαρό σερβιτόρο στη Ρόδο που σε βίντεο φαίνεται να παραδίδει παραγγελία μέσα στη θάλασσα.

Ανάμεσα σε άλλα ο Αύγουστος Κορτώ κάνει λόγο για «απανθρωπιά που εξαπλώνεται» και «εικόνες που, αν τις δεις, δεν μπορείς να τις ξεδείς». Ο ίδιος στην εν λόγω ανάρτηση κάνει ειδική αναφορά στον τουρισμό στην Ελλάδα γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η χώρα μας βυζαίνει τον μαστό του τουρισμού» και στις συνθήκες εργασίας των εποχιακών υπαλλήλων.

Αύγουστος Κορτώ: Αναλυτικά η ανάρτησή του για το περιστατικό στη Ρόδο

«Είναι εικόνες που, αν τις δεις, δεν μπορείς να τις ξεδείς. Νόμισα, αρχικά, ότι ήταν κάποιο φωτομοντάζ. “Δεν μπορεί”, είπα: η φράση που λέω κάθε μέρα, τουλάχιστον μια φορά, για κάτι το αδιανόητο. Ξαπλώστρες μες στη θάλασσα: επαναλαμβάνω, ΜΕΣΑ στη θάλασσα. Παράνομο; Σαφώς. Αλλά ποιος νοιάζεται για το κατάντημα των νησιών μας;

Κι έπειτα, η γροθιά: ένα παλικάρι με άσπρο πουκάμισο, που κουβαλά την παραγγελία στις θαλάσσιες ξαπλώστρες βαδίζοντας μες στο νερό, που του φτάνει ως το στήθος: τσαλαβουτάει, μουσκίδι, για το μεροκάματο.

Δεν θα μπορούσαν να φτιάξουν, μες στην τόση αυθαιρεσία, μια πλατφόρμα για το προσωπικό; Ένα ντεκ, κάτι; Προφανώς – αλλά στ’ αρχίδια τους. Ο εργαζόμενος της καλοκαιρινής σεζόν μπορεί κάλλιστα να κάνει τη δουλειά του σε αλγεινές συνθήκες, με μόχθο και ταπείνωση.

Ναι, η χώρα μας βυζαίνει τον μαστό του τουρισμού. Αλλά όσο η απανθρωπιά εξαπλώνεται, όσο οι ιδιοκτήτες ρημάζουν τη φύση και τους ανθρώπους, οι διακοπές μας θα γίνονται υπόθεση ντροπής, συνενοχής – και κάποια στιγμή, ευελπιστώ, θα γυρίσουμε την πλάτη σε τέτοιες εικόνες κτηνωδίας».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;