Ομοφοβικό παραλήρημα από τον πρόεδρο των Σπαρτιατών: «Συγγνώμη, η γκέι παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό;»
Βασίλης Στίγκας: «Ο Ηλίας Κασιδιάρης θέλω να βγει, να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα απίστευτο -αλλά και αναμενόμενο- ομοφοβικό παραλήρημα προχώρησε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

Όταν αναφέρθηκε στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, κάθε δήλωση που έκανε αποτελούσε και μία ακραιφνή ομοφοβική αντίληψη. Δεν τάχθηκε μόνο κατά του Pride και του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αλλά και του δικαιώματος να εκφράζονται δημόσια όπως κάθε άνθρωπος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» του ANT1, o Βασίλης Στίγκας κλήθηκε να απαντήσει για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg περί του πώς ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι στη στρατηγική της κυβέρνησης.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας και ασχολείται με άλλα θέματα που δεν βοηθούν την ελληνική κοινωνία και δεν βοηθούν τη χώρα», απάντησε. «Δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους, ο καθένας το τι κάνει στο σπίτι του… δεν με ενδιαφέρει, είναι δικό του θέμα, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά», πρόσθεσε ακόμη ο Βασίλης Στίγκας.

Στην ερώτηση αν ένας γκέι άνθρωπος θα μπορούσε να γίνει βουλευτής των Σπαρτιατών, εκείνος απάντησε: «Δεν θα μπορούσε» εξηγώντας πως: «Με ενοχλεί η χαλαρότητα των θεσμών και της ηθικής».

Ερωτηθείς αν εννοεί πως ένα ομόφυλο ζευγάρι που φιλιέται έχει «χαλαρή ηθική» και αν πιστεύει το ίδιο για τα ετερόφυλα ζευγάρια απάντησε: «Όχι βέβαια, γιατί είναι κάτι φυσιολογικό, έτσι μεγαλώσαμε».

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Βασίλης Στίγκας δεν δίστασε να αναφερθεί στο Pride και να ταχθεί ξεκάθαρα κατά του θεσμού. «Συγγνώμη, η γκέι παρέλαση είναι κάτι το φυσιολογικό; Να τρελαθούμε στο τέλος; Να έχουν εικόνες αγίων στα απόκρυφα σημεία τους;», δήλωσε.

«Υπάρχει δυνατότητα του ανθρώπου να εκφράζεται, αλλά δεν μπορεί να εκφράζεται δημοσίως για κάτι που ενδεχομένως πιστεύει αυτός», πρόσθεσε στα λεγόμενά του. «Δεν με απασχολεί το τι κάνει κάποιος στο σπίτι του, κλειδώνει την πόρτα του είτε ετερόφυλος, είτε ομοφυλόφιλος, αρκεί να μην εμπλέκονται παιδιά», πρόσθεσε. Μάλιστα επεξήγησε ότι τον ενοχλεί η εικόνα δύο ανδρών που φιλιούνται στον δρόμο γιατί «έχουμε μεγαλώσει φυσιολογικά».

Για τον γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η απάντηση -με βάση όσα ειπώθηκαν προηγουμένως- ήταν κάτι παραπάνω από προφανής. «Γιατί πρέπει να υπάρχει όλο αυτό; Τι είναι, μοντερνισμός, νέα τάξη πραγμάτων; Ότι πρέπει να είμαστε έτσι;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Βασίλης Στίγκας: Όσα δήλωσε για τον Ηλία Κασιδιάρη

Πέρα από τις ακραίες ομοφοβικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε, ο Βασίλης Στίγκας αναφέρθηκε στην ίδια συνέντευξη στον Ηλία Κασιδιάρη. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της εκλογικής αναμέτρησης, μετά την ανάδειξη των Σπαρτιατών σε κοινοβουλευτικό κόμμα ο ίδιος προχώρησε σε δήλωση που ευχαριστούσε τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρη.

ο Βασίλης Στίγκας υποστήριξε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει «κάποιες καλές ιδέες», δήλωσε ότι θέλει να μιλήσει και να γνωριστεί με τον ίδιο και σημείωσε ότι «δεν σκότωσε άνθρωπο».

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν έχει κάποιες καλές ιδέες, δεν έχει ρεύμα ο Ηλίας Κασιδιάρης, δεν συμφωνούμε σε όλα», δήλωσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι δεν έχει συναντηθεί ούτε έχει μιλήσει με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί πως θα χαρακτηριστεί ακροδεξιός επειδή ευχαρίστησε τον καταδικασμένο για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, απάντησε: «Δεν είμαι νομικός, όπως το βλέπω ως πολίτης, δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν σκότωσαν άνθρωπο, υπήρχαν κάποιες άλλες διεργασίες». Όταν, δε, από τον παρουσιαστή επισημάνθηκε ότι δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, ο Βασίλης Στίγκας αποκρίθηκε: «Θέλω να πω ότι δεν τον σκότωσε ο Κασιδιάρης».

Ερωτηθείς αν μετά την αποφυλάκισή του ο Ηλίας Κασιδιάρης διεκδικούσε ηγετικό ρόλο στους Σπαρτιάτες, ο Βασίλης Στίγκας απάντησε ότι το κόμμα το διοικεί ο ίδιος.

«Θέλω να βγει, να πάμε να φάμε, να μιλήσουμε, να γνωριστούμε, όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι άνθρωποι», είπε ακόμη αναφερόμενος στον Ηλία Κασιδιάρη.

Τέλος, όσον αφορά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την χωροταξία της νέας Βουλής ο Βασίλης Στίγκας απάντησε: «Αν υπάρχει ακροδεξιό κόμμα που είναι συνέταιρος για να πουλήσουν την πατρίδα και να υπογράψουν την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, όπως ήταν ο Πάνος Καμμένος, τον ήθελε δίπλα του ο κ. Τσίπρας».

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
22'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
22'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
5'
5 - 6
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
6'
5 - 5
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1