Twitter: Είναι η «λιγότερο ασφαλής» πλατφόρμα για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα
Η GLAAD δημοσίευσε την Πέμπτη τον τρίτο ετήσιο δείκτη ασφάλειας κοινωνικών μέσων (SMSI), αξιολογώντας πέντε μεγάλες πλατφόρμες

Το Twitter αποτελεί τη «λιγότερο ασφαλή» πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, σύμφωνα με νέα έρευνα της GLAAD, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, η GLAAD δημοσίευσε την Πέμπτη τον τρίτο ετήσιο δείκτη ασφάλειας κοινωνικών μέσων (SMSI), αξιολογώντας πέντε μεγάλες πλατφόρμες (Twitter, Facebook, Instagram, TikTok και YouTube) με βάση τις πολιτικές τους όσον αφορά τους ΛΟΑΤΚΙ+ χρήστες.

Οι πλατφόρμες βαθμολογούνται με βάση 12 κριτήρια, όπως το αν υπάρχει ή όχι η δυνατότητα προσθήκης αντωνυμιών στα προφίλ των χρηστών, αν υπάρχουν πολιτικές κατά του misgendering, αν απαγορεύεται το αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ διαφημιστικό περιεχόμενο και άλλα.

Κάθε πλατφόρμα βελτίωσε τη βαθμολογία της από το 2022, εκτός από το Twitter, του οποίου η βαθμολογία μειώθηκε κατά 12 μονάδες στο 33%.

Ωστόσο, η έκθεση σημειώνει ότι όλες οι πλατφόρμες εξακολουθούν να έχουν απογοητευτικά χαμηλή βαθμολογία, με το Instagram να έχει πάντως την υψηλότερη φτάνοντας το 63%.

Η μείωση της βαθμολογίας του Twitter μπορεί να αποδοθεί στην εξαγορά της πλατφόρμας από τον Έλον Μασκ.

Η έκθεση αναφέρει συγκεκριμένα την άρση της απαγόρευσης του Twitter για τον λανθασμένο προσδιορισμό του γένους και την ονοματοδοσία. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι το Twitter δεν δημοσιοποιεί πλέον πληροφορίες σχετικά με το ΛΟΑΤΚΙ+ εργατικό δυναμικό του, ούτε περιλαμβάνει επιλογή για τους χρήστες να βάλουν τις αντωνυμίες τους στο προφίλ τους.

«Το απάνθρωπο αντι-ΛΟΑΤΚΙ περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η παραπληροφόρηση και το μίσος, έχουν υπερβολικά μεγάλο αντίκτυπο στη βία στον πραγματικό κόσμο και στην επιβλαβή αντι-ΛΟΑΤΚΙ νομοθεσία. Ωστόσο, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πολύ συχνά αποτυγχάνουν να επιβάλουν τις δικές τους πολιτικές σχετικά με αυτό το περιεχόμενο», δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Σάρα Κέιτ Έλις.

«Πολλές από τις εταιρείες που βρίσκονται πίσω από αυτές τις πλατφόρμες αναγνωρίζουν τον Μήνα Υπερηφάνειας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αναγνωρίσουν τον ρόλο τους στη δημιουργία ενός επικίνδυνου περιβάλλοντος για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και να αναλάβουν επειγόντως ουσιαστική δράση», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
57'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
57'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
8'
33 - 53
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΗΜ
40 - 36
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;