Ναυάγιο στην Πύλο: Σε ισχύ το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών
Ναυάγιο στην Πύλο: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Για το πιο πολύνεκρο ναυάγιο της φετινής χρονιάς γράφουν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ σε εκτενή δημοσιεύματά τους για την τραγωδία με τους 78 νεκρούς στην Πύλο. Την ίδια στιγμή, αναφέρονται στις δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης και στις ώρες αγωνίας που επικρατούν για τους αγνοούμενους.

Στην Πολιτική Προστασία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διάσωση των επιβαινόντων από την ανατροπή του πλοίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Η ενεργοποίηση έγινε μετά από αίτημα του Λιμενικού Σώματος.

Με απόφαση που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών. Το σχέδιο αυτό, προβλέπει τις ενέργειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σε περιπτώσεις μαζικών απωλειών από δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές ή από τρομοκρατικές ενέργειες.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τελευταία φορά είχε τεθεί σε ισχύ το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη αλλά και στο Μάτι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθ’ οδόν βρίσκεται για την Καλαμάτα η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων και καταστροφών της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της αστυνομίας. Είναι αυτοί που θα πάρουν δείγματα DNA από τις σορούς που ανασύρθηκαν αλλά και από τους διασωθέντες ώστε να ακολουθήσει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Στο σημείο αναμένεται να φτάσουν και οι ιατροδικαστές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ανήλθε στους 78, ενώ υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι θα αυξηθεί.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
 1