Ναυάγιο στην Πύλο: Στους 59 οι νεκροί μετανάστες - 104 οι διασωθέντες
Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο με το αλιευτικό σκάφος στην Πύλο έχουν φτάσει τους 59 ενώ την ίδια ώρα οι τραυματίες ανέρχονται στους 104.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο σκάφος. Σαφέστερη εικόνα για τον αριθμό αυτό- και τους αγνοούμενους- θα προκύψει από τις μαρτυρίες των διασωθέντων μεταναστών.

Η κινητοποίηση των αρχών και των φορέων στην Καλαμάτα, για την περίθαλψη και τη φροντίδα των μεταναστών παραμένει μεγάλη, ανέφερε στο ΑΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης. Ο ίδιος βρίσκεται στην Καλαμάτα και μεταξύ άλλων επισήμανε πως «έχουμε δημιουργήσει υπαίθριο ιατρείο στην περιοχή του λιμανιού, όπου εξετάζονται όσοι χρήζουν ιατρικής φροντίδας, ενώ μέχρι τώρα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο της πόλης 14 μετανάστες».

Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, εκτός από το νοσοκομείο της Καλαμάτας και τα νοσοκομεία της Κυπαρισσίας, της Σπάρτης και της Τρίπολης, ενώ στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει φθάσει μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από διπλανούς νομούς, αλλά και από την Αθήνα». Συμπλήρωσε ότι «έχει ήδη δημιουργηθεί ένας πρόχειρος χώρος φιλοξενίας των μεταναστών στις παλιές αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας, μέχρις ότου ληφθεί απόφαση για την μετακίνηση των μεταναστών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «ο Δήμος έχει ανοίξει τον χώρο που υπάρχει στο λιμάνι της πόλης, ενώ έχει φροντίσει, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα, να έλθουν στρώματα, κουβέρτες και ότι άλλο χρειάζεται». Επίσης, ανέφερε ότι «έχουν εγκατασταθεί παροχή νερού, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, τέντες, ενώ υπάρχει ήδη κινητοποίηση για την παρασκευή και την διανομή φαγητού στους μετανάστες».

Υπενθυμίζεται πως το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους σημειώθηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου σε διεθνή ύδατα. Από τους 104 ανθρώπους, οι 100 μεταφέρθηκαν με πλωτά μέσα στην Καλαμάτα. Οι τέσσερις έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης- καθώς εμφάνιζαν συμπτώματα υποθερμίας- και για αυτό έγινε αεροδιακομιδή τους με ελικόπτερο Super Puma. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως κανένας από τους διασωθέντες δεν είχε σωσίβιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;