Τέσσερις ταινίες για το περιβάλλον που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον
Οι ταινίες που αξίζει να δεις σήμερα, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023.

Τα τελευταία χρόνια το περιβάλλον και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτό αρχίζουν να παίρνουν μεγαλύτερες προεκτάσεις και να συζητιούνται περισσότερο στη δημόσια σφαίρα. Μάλιστα, πολλοί νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν ενεργά με την αντιμετώπισή τους θεωρώντας τα περιβαλλοντικά προβλήματα μείζονος σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η αντιμετώπιση καίριων περιβαλλοντικών προβλημάτων περιλαμβάνεται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., κάτι που πυροδοτεί πολλές συζητήσεις και δράσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φυσικά, ο κινηματογράφος όντας η έβδομη τέχνη, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από τον δημόσιο διάλογο περί περιβάλλοντος. Έτσι, πολλοί δημιουργοί αποφάσιζαν να θίξουν μέσω της δικής τους σκοπιάς περιβαλλοντικά θέματα, θέλοντας να ενημερώσουν και παράλληλα να ταρακουνήσουν το κοινό.

1. Okja

Υπόθεση: Ένα μικρό κορίτσι, η Mija αγωνίζεται να εμποδίσει μια παντοδύναμη πολυεθνική εταιρεία να απαγάγει τον καλύτερό της φίλο, ένα γιγαντόσωμο πλάσμα, που ακούει στο όνομα Okja και θυμίζει πολύ γουρουνάκι.

2. China Syndrome

Υπόθεση: Μια τηλερεπόρτερ κι ο οπερατέρ της εκπομπής γίνονται μάρτυρες ενός ατυχήματος σε πυρηνικό εργοστάσιο. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αλήθεια για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις μεγάλες εταιρίες, την τηλεόραση και το κατεστημένο.

3. Erin Brockovich

Υπόθεση: Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ’ αυτήν, παρόλο που δεν διαθέτει τα τυπικά νομικά προσόντα.


4. Dark Waters

Υπόθεση: Το «Dark Waters» έχει αρκετές ομοιότητες με την Erin Brockovich. Στην ταινία ένας δικηγόρος υπεράσπισης ονόματι Robert Bilott, θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να ξεσκεπάσει το σκοτεινό μυστικό μιας εταιρίας χημικών, που μολύνει με τα απόβλητά της μια μικρή πόλη. Στην προσπάθειά του να αποκαλύψει την αλήθεια, ο Bilott βάζει σε κίνδυνο την καριέρα του, την οικογένειά του και την ίδια του τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;