Εκλογές 2023: 5 συλλήψεις για απόπειρα εξαγοράς ψήφων
Δύο εκ των συλληφθέντων είχαν στην κατοχή τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν στην Καρδίτσα, για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή των εκλογών 2023, σε περιοχή της Καρδίτσας. Από την έρευνα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων σε οικισμό, προκειμένου να ψηφίσουν υποψήφιο βουλευτή στις εκλογές 2023, έναντι χρηματικού ποσού.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου, στο αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν 197 ταυτότητες, διαβατήριο, δύο φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας, όπως και μια σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους. Κάθε φάκελος περιείχε κάρτα ατόμου που είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαΐου και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου.

Επίσης, δύο εκ των συλληφθέντων είχαν στην κατοχή τους συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας».

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1