Τσίπρας: Η αντίδραση για debate πριν τις δεύτερες εκλογές - Τι είπε για την ελάχιστη βάση εισαγωγής
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για debate πριν τις δεύτερες εκλογές - Όσα είπε για την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, απάντησε στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως προτίθεται να κάνουν debate σε περίπτωση δεύτερων εκλογών. Ο πρόεδρος της αξιωματικές αντιπολίτευσης μίλησε και για τις επερχόμενες εκλογές 2023.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είπε ότι θα πάει σε debate των δύο στις δεύτερες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας χαμογέλασε και είπε:

«Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Αλλά δεν το πιστεύω. Οι εκλογές αυτές της 21ης Μάη θα βγάλουν κυβέρνηση»

Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έστω και μισή μονάδα μπροστά δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές, ενώ πρόσθεσε επίσης πως:

«Ο κύριος Ανδρουλάκης αποφεύγει να πει ότι με τη δεξιά του Μητσοτάκη δεν συνεργάζομαι.

Όσο φουντώνει η εκλογική αντιπαράθεση τα κόμματα διεκδικούν το χώρο τους. Είναι αδιανόητο τα μικρά κόμματα να μην παίρνουν ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως εάν έρθει πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έστω και με μισή μονάδα» δεν θα πάρει το ρίσκο να πάει σε δεύτερες εκλογές αλλά θα επιδιώξει συνεργασία είτε με τα κόμματα της «δεξιάς πολυκατοικίας», είτε με μεμονωμένους βουλευτές.

Ο ίδιος απέδωσε σε «πανικό» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για 150 ευρώ στους νέους και τόνισε πως:

«Υπάρχει και μια ιστορία που δείχνει ότι η οικογένεια Μητσοτάκη δεν έχει θέματα στις αποστασίες.

Με 50 και 150 ευρώ κανείς δε σώθηκε. Γυρνάνε και μπούμεραγκ αυτά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως δεν δείχνει σοβαρότητα μια εξαγγελία που γίνεται 10 ημέρες μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος, ούτε δίνει την «εικόνα ενός κόμματος που καλπάζει»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, είπε ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ίδιος σημείωσε:

«Δε θα λυθεί το πρόβλημα των νέων με 150 ευρώ»

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς.

Συμπληρώνοντας την απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης για τις μητέρες, όπως ο διπλασιασμός του επιδόματος και για τα νέα ζευγάρια, όσον αφορά τη στέγη.

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Σε ό,τι αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως:

«Είχαμε δεσμευτεί να καταργήσουμε τη βάση εισαγωγής. Γιατί να κόψουμε 20.000 παιδιά από το πανεπιστήμιο;»

Σε ερώτηση για το εάν η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ήδη από φέτος, έχει στόχο να διασφαλίσει περισσότερες ψήφους από νέους εν μέσω εξετάσεων, τόνισε πως πρόκειται για μια «καταγεγραμμένη θέση» του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε μια «ανήθικη πρακτική» της ΝΔ, καθώς με «τεχνητό τρόπο» μειώνονται οι εισακτέοι στις δημόσιες σχολές προκειμένου να γίνουν «πελατεία» σε ιδιωτικά κολλέγια.

 

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
FT
2 - 0
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
FT
3 - 0
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;