Εκλογές 2023: Αναλύοντας τον προεκλογικό πολιτικό λόγο στην Ελλάδα με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Το iMEdD αναλύει τις προεκλογικές ομιλίες πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο πειραματικής έρευνας που συνδυάζει την ανθρώπινη τεχνογνωσία με πρωτοποριακά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT.

Το iMEdD (incubator for Media Education and Development) αναλύει τις προεκλογικές ομιλίες πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο πειραματικής έρευνας που συνδυάζει την ανθρώπινη τεχνογνωσία με πρωτοποριακά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT. Η ανάλυση εντοπίζει τις θεματικές, αξιολογεί το συναίσθημα και εκτιμά τα επίπεδα πόλωσης και λαϊκισμού.

Σε συνεργασία με το Datalab (Τμήμα Πληροφορικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και τον υποψήφιο διδάκτορα πολιτικής επιστήμης Αντώνη Γαλανόπουλο, χρησιμοποιείται το πρωτοποριακό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της Open AI (έκδοση 3.5-turbo), καθώς και οι ανθρώπινες γνώσεις, για να διεξάγονται αλγοριθμικές αναλύσεις των προεκλογικών ομιλιών των πολιτικών αρχηγών: Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Ανδρουλάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Κυριάκου Βελόπουλου και Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην έρευνα συμμετέχει μια ομάδα 16 ατόμων, αποτελούμενη από δημοσιογράφους, έναν πολιτικό επιστήμονα, έναν ειδικό στην οπτικοποίηση δεδομένων, ειδικούς πληροφορικής και επιστήμονες δεδομένων, προκειμένου να εξετασθεί κάθε αποτέλεσμα της ανάλυσης, να βελτιωθούν τα δεδομένα και να αξιολογηθούν οι περιορισμοί και οι δυνατότητες εξέλιξης των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε την έρευνα εδώ!

H ανάλυση διέπεται από Creative Commons άδεια χρήσης (CC BY-NC 4.0) και διατίθεται ελεύθερα προς κάθε ενδιαφερόμενο, εφόσον δεν πρόκειται για εμπορική χρήση της. Μπορείτε να την αναπαράξετε ή/και να την ενσωματώσετε στη δική σας ιστοσελίδα, με αναφορά στον δημιουργό και στην πηγή τους: iMEdD, «Εθνικές Εκλογές 2023: Αναλύοντας τον προεκλογικό πολιτικό λόγο στην Ελλάδα: Μια πειραματική συνεργασία ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης», 5/3/2023, CC BY-NC 4.0. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα στις οπτικοποιήσεις, επικοινωνήστε με το lab@imedd.org.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;