Εκλογές 2023: O Βαρουφάκης ζητάει στο debate να τεθούν και ερωτήματα του κοινού
«Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη συντάσσεται με το αίτημα των δημοσιογράφων»

Εκ νέου συνεδριάζει σήμερα η Διακομματική για τις τελευταίες λεπτομέρειες του τηλεοπτικού debate των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές 2023.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 συντάσσεται με το αίτημα των δημοσιογράφων για ελεύθερο διάλογο αντί παράλληλων μονολόγων, ενώ παράλληλα ζητά στην τηλεμαχία να γίνουν ερωτήσεις που οι δημοσιογράφοι έχουν λάβει από τους πολίτες.

Εκλογές 2023: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Το κύριο θέμα συζήτησης είναι η τελευταία ενότητα συζητήσεων, η οποία είχε συμφωνηθεί να είναι τρίλεπτες τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate ομόφωνα αντιπρότειναν αντί των παράλληλων μονολόγων των αρχηγών, η τελευταία ενότητα να είναι απλά «ελεύθερο θέμα», για να δοθεί η ευκαιρία να τεθούν ερωτήσεις που ενδεχομένως δεν θα καλυφθούν από τις προηγούμενες ενότητες, οι οποίες θα είναι “1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση, 2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα, 3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια, 4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος, και 5) Περιβάλλον και Ενέργεια, που μπήκε στην ατζέντα με πρωτοβουλία του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη συντάσσεται με το αίτημα των δημοσιογράφων-πάγια θέση μας ούτως ή άλλως είναι ότι τα debate για να είναι ουσιαστικά, πρέπει να είναι όσο λιγότερο ανελαστικά γίνεται. (Είχαμε καταθέσει άλλωστε στην προηγούμενη διακομματική πρόταση να μπορεί να γίνεται και διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς, κάτι που δεν έγινε δεκτό).

Προτείνουμε δε άλλο ένα έξτρα βήμα για να γίνει ακόμα πιο ουσιαστική η τελευταία ενότητα: να μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι ερωτήσεις που θα πάρουν από το κοινό. Από τους πολίτες για την πλήρη ενημέρωση των οποίων γίνεται άλλωστε το debate, και οι προτεραιότητες των οποίων συχνά δεν ταυτίζονται με τις επιλεγμένες ατζέντες των ιδιωτικών καναλιών.

Ο λόγος στον λαό λοιπόν, και ανοιχτή θεματολογία ενάντια στους στημένους προκάτ μονολόγους. Αυτή θα είναι η πρόταση του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην διακομματική, με την ελπίδα να ανοίξει έστω μια μικρή χαραμάδα φωτός στο κλειστό, σκοτεινό δωμάτιο της ελεγχόμενης ενημέρωσης.»

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;