Εκλογές 2023: Συνεδριάζει η διακομματική - «Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες για το debate
Έπειτα από κλήρωση, η Σία Κοσιώνη είναι εκείνη που θα κάνει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς και η Μάρα Ζαχαρέα την τελευταία.

Συνεδριάζει σήμερα, Παρασκευή, ξανά η διακομματική επιτροπή για τις εκλογές 2023, έπειτα από πρόσκληση της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού.

Στη συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 12:30, θα «κλειδώσουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες για το debate, το οποίο θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου. Η επιστολή των έξι δημοσιογράφων που θα μετάσχουν στο debate είναι στην ατζέντα της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές 2023.

Χθες, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, συναντήθηκαν οι έξι δημοσιογράφοι προκειμένου να συζητήσουν για το debate. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφώνησαν να προτείνουν η έκτη και τελευταία ενότητα, της τοποθέτησης των πολιτικών αρχηγών, να αντικατασταθεί από ελεύθερη ερώτηση των δημοσιογράφων.

«Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα και στους έξι δημοσιογράφους να υποβάλλουν ερωτήσεις σε όλους τους αρχηγούς», αναφέρουν στην επιστολή τους οι δημοσιογράφοι, που επίσης ζητούν να ενημερωθούν για τη σειρά με την οποία θα απαντούν οι πολιτικοί αρχηγοί ανά θεματική ενότητα.

Εκλογές 2023: Οι θεματικές ενότητες του debate

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές 2023 είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να προστεθεί μια ελεύθερη ερώτηση.

Όμως, αυτό είχε αποκλειστεί, για λόγους χρόνου. Επίσης, στο τραπέζι είχε πέσει η σκέψη για πιο χαλαρή συζήτηση, όμως ούτε σε αυτό υπήρξε ομοφωνία.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί έως τώρα, το debate ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου θα έχει έξι θεματικές ενότητες. Αυτές είναι:

  1. Οικονομία, ανάπτυξη, απασχόληση
  2. Εξωτερική πολιτική και άμυνα
  3. Κράτος, θεσμοί, διαφάνεια
  4. Υγεία, Παιδεία και κοινωνικό κράτος
  5. Περιβάλλον και ενέργεια
  6. Στον 6ο γύρο οι πολιτικοί αρχηγοί θα κάνουν τοποθέτηση, για όποιο θέμα επιθυμούν.

Συντονιστής του debate θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς της ΕΡΤ, ενώ θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA).

Έπειτα από κλήρωση, η Σία Κοσιώνη είναι εκείνη που θα κάνει την πρώτη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς και η Μάρα Ζαχαρέα την τελευταία.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;