Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να καθορίσει τον Πρωθυπουργό»
Κυριάκος Μητσοτάκης: O κ. Ανδρουλάκης, δείχνει να έχει μια προσωπική εμμονή μαζί μου

17 ημέρες πριν οδηγηθούν οι πολίτες στις κάλπες για τις εκλογές 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και μίλησε στη Μάρα Ζαχαρέα για τις επερχόμενες εκλογές.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε την πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜεΡΑ 25, την οποία χαρακτήρισε ως κυβέρνηση ανοχής, όπου δεν θα υπάρχει συνεννόηση.

Επίσης, τόνισε πως δεν μπορεί το τρίτο κόμμα να καθορίζει τον πρωθυπουργό της χώρας.

«Ο κ. Ανδρουλάκης, αυτή τη στιγμή, λέει πράγματα, τα οποία κατά την άποψή μου δε στέκουν. Και δε στέκουν για τον απλούστατο λόγο ότι δε μπορεί το τρίτο κόμμα να καθορίσει ποιος θα είναι πρωθυπουργός.

Και πάντα, αν υπήρχε μια κυβέρνηση συνεργασίας – αυτό ισχύει και για εμένα, ισχύει και για τον κ. Τσίπρα, εμείς οι δύο θα είμαστε οι διεκδικητές – ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο αμφισβητείται…

Αλλά δεν είναι μόνο το θέμα του προσώπου. Είναι δύο θέματα εδώ. Πρώτον, ο κ. Ανδρουλάκης, δείχνει να έχει μια προσωπική εμμονή μαζί μου…Το λέω διότι επιτίθεται συνέχεια με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και θεωρεί ότι το πρόβλημα είμαι εγώ και όχι η Νέα Δημοκρατία.

Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα πολύ πιο σημαντικό: έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ, με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη θα έλεγα. Δε θέλει την αλλαγή του άρθρου 16, δεν συμφωνεί με την αξιολόγηση, έχει καταψηφίσει μία σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες. Δε χρειαζόμαστε την επόμενη ημέρα έναν ασταθή κυβερνητικό συνασπισμό.

Από τη μία, υπάρχει μία πρόταση διακυβέρνησης, μπορεί να αρέσει, μπορεί να μην αρέσει. Από την άλλη, υπάρχει μόνο η απόλυτη σύγχυση. Μία δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση, μπορεί να γίνει κυβέρνηση ανοχής, όλοι τσακώνονται με όλους, κανείς δε μπορεί να συνεννοηθεί.

Αυτή δε θέλουμε να είναι η εικόνα του μέλλοντος. Διότι αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί με κανέναν. Ο ένας λέει “όχι” στον άλλον, ο άλλος λέει “ναι υπό προϋποθέσεις, κατεβάζω μία φόρμουλα”, ο ένας λέει “να μου κοπεί το χέρι αλλά εδώ πέρα είμαι…”, λέω για τον κ. Βαρουφάκη, “…έχω και ένα πρόγραμμα Δήμητρα να…πώς το λένε”. Και ο κ. Τσίπρας άκουσα ότι είπε “ναι, υπό προϋποθέσεις.

Δεν θα πω όχι να στηρίξουν την κυβέρνηση και άλλα κόμματα. Αυτό είναι αχταρμάς. Και θα φανεί αυτό πολύ σύντομα. Για αυτό η απλή αναλογική είναι ένα προβληματικό σύστημα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού, ο οποίος περιέγραψε το σκηνικό μίας συγκυβέρνησης Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη, αναδεικνύοντας την αδυναμία συνεννόησης, η οποία, όπως σχολιάζουν οι “γαλάζιοι”, θα θέσει σε περιδίνηση τη χώρα.

Αυτό που γίνεται εμφανές, σε κάθε περίπτωση, όσο ξετυλίγεται η προεκλογική εκστρατεία της οδού Πειραιώς είναι η προβολή της ισχύος της σταθερότητας, σε ένα διεθνές περιβάλλον γεωπολιτικής και οικονομικής ρευστότητας, η οποία όχι μόνο θα επιτρέψει στον Τόπο να μη θέσει αναχώματα στο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό momentum, αλλά θα ανοίξει την πόρτα για την κατάκτηση στόχων, όπως αυτός της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στο 2023».

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;