5 tips που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά σου
Πώς τα μικρά πράγματα που ίσως θεωρούσες ασήμαντα μπορούν να παίξουν ρόλο «κλειδί» στην καθημερινότητά σου.

1) Στρώσε καλά, κοιμήσου καλύτερα

Κάθε πρωί που σηκώνεσαι προσπάθησε να στρώνεις το κρεβάτι σου όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται. Το ξέρω πως πολλές φορές ξυπνάς και νιώθεις κουρασμένος/νη, δεν προλαβαίνεις, δε θες να σηκωθείς απ’ το πάπλωμα σου και η ιδέα να αποχωριστείς το κρεβάτι σου φαίνεται βουνό. Όμως είναι ένας δημιουργικός τρόπος να ξεκινήσεις το πρωινό σου, καθώς θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις στο έπακρο το υπόλοιπο της ημέρας σου. Άλλωστε τακτοποιημένο σπίτι σημαίνει τακτοποιημένο μυαλό.

2) Ασχολήσου λίγο παραπάνω με το πρωινό σου

Το πρωινό όπως όλοι γνωρίζουμε είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που θα σε κρατήσει για πολλές ώρες και πρέπει να του δίνεις ιδιαίτερη σημασία.

Ένα σωστό πρωινό, λοιπόν είναι ανάγκη να περιλαμβάνει φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνη, όπως αυγά ή τυρί, γάλα που περιέχει ασβέστιο καθώς και φυσικούς χυμούς που είναι γεμάτοι βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Οπότε καλό θα ήταν να ξεχάσουμε για λίγο την εύκολη λύση καφέ-τσιγάρου!

3) Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Το παραπάνω αρχαίο γνωμικό δεν έχουμε σταματήσει να το ακούμε μέχρι και σήμερα. Αυτό που έλεγαν και εννοούσαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν το «να έχεις ένα υγιές πνεύμα σε ένα υγιές σώμα». Το να αθλείσαι μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό σου. Μειώνει το άγχος, αυξάνει την αυτοπεποίθηση σου, βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας καθώς και του εγκεφάλου σου και φυσικά σου προσφέρει ευεξία και ευτυχία. Να είναι καλά λοιπόν οι ενδορφίνες (γνωστές και ως ορμόνες ευτυχίας) που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της άθλησης.

4) Οργανώσου!

Βγάλε ένα πλάνο για την υπόλοιπη μέρα σου ή ακόμη και την υπόλοιπη εβδομάδα σου. Το να ακολουθείς ένα πρόγραμμα σε βοηθάει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του στρες καθώς μπορείς να πετύχεις περισσότερους στόχους απ’ όσους νόμιζες. Έκτος του ότι κερδίζεις χρόνο, γίνεσαι και πιο παραγωγικός/η. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να «ξεγελάσεις» το χρόνο και στο τέλος να βγεις κερδισμένος για μια σωστά δομημένη και ποιοτική ζωή.

5) Βρες τα με τον εαυτό σου!

Έρευνες έχουν δείξει πως το να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου μπορεί να σε κάνει να βρεις τις ισορροπίες σου πιο εύκολα. Πήγαινε μόνος/νη για ένα καφεδάκι, διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο, περπάτησε παρέα με τα ακουστικά σου μέχρι να βαρεθείς να ακούς τη μουσική σου ή απόλαυσε μια ταινία αγκαλιά με την κουβέρτα σου μέχρι το πρωί. Α! Και σε καμία περίπτωση μη σκεφτείς ότι αυτό που βιώνεις ονομάζεται «μοναξιά», αλλά να το χαρακτηρίζεις ως «ποιοτικός χρόνος με τον εαυτό σου». 

Διαβάστε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;