Εύκολες συνταγές: Φτιάξε κρέπες λαχανικών - Μία γρήγορη και νόστιμη ιδέα για βραδινό
Οι κρέπες λαχανικών αποτελούν μία ενδιαφέρουσα επιλογή για βραδινό!

Αν ακόμη μία φορά επέστρεψες στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα, τότε λογικά θέλεις κάτι για βραδινό και γρήγορα. Σε περίπτωση που δεν σου έρχεται κάποια ιδέα για εύκολο και υγιεινό βραδινό και σκέφτεσαι να παραγγείλεις, εμείς είμαστε εδώ για να σου «λύσουμε» τα χέρια.

Παρακάτω σου έχουμε μία εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή για να φτιάξεις κρέπες στο σπίτι σου. Απλώς η γέμιση δεν περιλαμβάνει νουτέλα, αλλά λαχανικά.

Παρακάτω ακολουθεί η συνταγή βήμα βήμα, όπως την ανέβηκε στο YouTube Channel «Homemade».

Υλικά για την κρέπα

  • 1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
  • 150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • πιπέρι
  • αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • λάδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 285 γραμμάρια λάχανο
  • 3 καρότα (290 γραμμάρια)
  • 2 κολοκυθάκια (440 γραμμάρια)
  • αλάτι
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • μια χούφτα δυόσμο
  • πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • λίγη πάπρικα
  • 9 φέτες κασέρι τύπου γκούντα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά θα ξεκινήσουμε φτιάχνοντας τις κρέπες. Δημιουργούμε το μείγμα από το οποίο θα φτιάξουμε τις κρέπες βάζοντας σε ένα μπολ γάλα, αλεύρι και α ανακατεύουμε. Στη συνέχεια σπάμε μέσα τρία αυγά, τα χτυπάμε, τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώστε να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  2. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο βούτυρο, το οποίο φροντίσουμε να «απλώσουμε» στο τηγάνι. Περιμένουμε λίγο να «κάτσει» στο τηγάνι, δηλαδή να λιώσει.
  3. Στη συνέχεια παίρνουμε μια κουτάλα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μας μέσα στο τηγάνι. Το αφήνουμε μερικά λεπτά και μόλις ψηθεί το γυρνάμε, ώστε να ψηθεί και από την άλλη. Έτσι, είναι έτοιμη η πρώτη κρέπα μας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις κρέπες μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  4. Μόλις οι κρέπες είναι έτοιμες συνεχίζουμε τη γέμιση. Βάζουμε αρχικά λίγολάδι μέσα στο ταψί, κόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε το λάχανο και ανακτεύουμε μέσα στο τηγάνι. Έπειτα, προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε «βεργούλες», ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε λίγο ακόμη και βάζουμε αλάτι.
  5. Όσο αυτά τηγανίζονται προσθέτουμε κομμένο μαϊντανό και μια χούφτα δυόσμο, ενώ προσθέτουμε και πιπέρι. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέσα στο τηγανι ακι μετά βάζουμε νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν τα υλικά.
  6. Μετά από 20 λεπτά τα βάζουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν και τρίβουμε μέσα ένα κομμάτι φέτα και ανακατεύουμε.
  7. Στη συνέχεια παίρνουμε τη γέμιση και την προσθέτουμε μέσα στις κρέπες, τις οποίες μετά τυλίγουμε.
  8. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα πυρέξ, βάζουμε από πάνω λίγη πάπρικα άγλυκη και τυλίγουμε την κάθε κρέπα με μία φέτα γκούντα.
  9. Έπειτα, ψήνουμε τις κρέπες σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1