Τραγωδία στα Τέμπη: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων - Αύριο ξεκινούν οι απολογίες των σταθμαρχών
Το πρωί της Κυριακής, 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε αγώνας δρόμου στη Λάρισα αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το πρωί της Κυριακής (26/3) πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα αγώνας δρόμου στη μνήμη των 57 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Την πρωτοβουλία έλαβαν οι μαραθωνοδρόμοι του Συλλόγου Φαλάνης Λάρισας, οι οποίοι αφιέρωσαν τον αγώνα στα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι μαραθωνοδρόμοι ξεκίνησαν στις 8:00 το πρωί και έφτασαν στο σημείο του δυστυχήματος λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι. Στο σημείο του δυστυχήματος απέτισαν φόρο τιμής στα 57 θύματα.

Μάλιστα, οι μαραθωνοδρόμοι σκέφτονται να καθιερώσουν τον αγώνα δρόμου, προκειμένου να μην ξεχάσει κανείς την εθνική τραγωδία με το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της 28 Φεβρουαρίου.

Τέμπη: Αύριο ξεκινούν οι απολογίες των σταθμαρχών και του επιθεωρητή

Τέμπη

Παράλληλα, από τη Δευτέρα (27/3) αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των δύο σταθμαρχών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς πήραν νέα προθεσμία από τον εφέτη ανακριτή.

Ο συμβασιούχος σταθμάρχης αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, ενώ ο αορίστου χρόνου σταθμάρχης θα έχει σειρά για την απολογία του την Τρίτη, 28 Μαρτίου. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι το ωράριό του αφορούσε σε 8 ώρες εργασία, επομένως έφυγε γύρω στις 22:15, δηλαδή ένα τέταρτο μετά το πέρας του ωραρίου του.

Ο ίδιος και η οικογένειά του δηλώνουν συγκλονισμένοι για τον τραγικό θάνατο των 57 ανθρώπων και τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ.

Ο αορίστου χρόνου συμβασιούχος σταθμάρχης θα ισχυριστεί ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και, παρότι έφυγε νωρίτερα, δε θα μπορούσε να αποφύγει ό,τι έγινε, καθότι το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Ο προϊστάμενος επιθεώρησης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ίδιος θα ισχυριστεί ότι είχε δώσει εντολή να μείνουν και οι δύο σταθμάρχες μέχρι τις 23:00 και θα απολογηθεί με υπόμνημα 80 σελίδων.

 

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;