Το μέλλον των εφαρμογών Office παρουσίασε η Microsoft - Ανακοίνωσε τον Copilot
Με τη δύναμη του GPT-4 της OpenAI.

Το μπαράζ των ανακοινώσεων των εργαλείων AI συνεχίζεται ακάθεκτο, με τη σκυτάλη να περνάει ξανά στη Microsoft, η οποία παρουσίασε χθες 16/03 το μέλλον των εφαρμογών Office ανακοινώνοντας τον Copilot.

Ο Copilot, που τροφοδοτείται από το GPT-4 της OpenAI, θα είναι ενσωματωμένος στις εφαρμογές του Microsoft 365, με τη μορφή chatbot στην πλαϊνή μπάρα, επιτρέποντας στους χρήστες του Office να τον χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν κείμενα στο Word, αναλύσεις και γραφήματα στο Excel, παρουσιάσεις στο PowerPoint και ούτω καθεξής, με τη χρήση εντολών φυσικής γλώσσας.

Πιο αναλυτικά, ανάλογα την εφαρμογή ο Copilot θα έχει τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Στο Word ο Copilot θα μπορεί να γράφει, να επεξεργαστεί ή να συνοψίσει κείμενα.
  • Στο Excel θα μπορεί να αναγνωρίσει μοτίβα, να “ξεκλειδώσει” πληροφορίες ή να δημιουργήσει επαγγελματικού επιπέδου γραφήματα σε πολύ σύντομο χρόνο
  • Στο PowerPoint θα μπορεί να μετατρέψει την ιδέα σου σε παρουσίαση
  • Στο Outlook να βοηθήσει στην διαχείριση και τη δημιουργία e-mails
  • Στο Teams να δημιουργήσει μία περίληψη σε πραγματικό χρόνο και να δημιουργήσει actions βάσει του meeting
  • Στο Power Platform να σε βοηθήσει να γράψεις και να βελτιστοποιήσεις τον κώδικα σου
  • Στο Business Chat να συγκεντρώσει δεδομένα από έγγραφα, παρουσιάσεις, email, ημερολόγια, σημειώσεις και επαφές για να βοηθήσει στη σύνοψη των συνομιλιών, στη σύνταξη email, στην εύρεση σημαντικών ημερομηνιών ή ακόμη και στη σύνταξη ενός σχεδίου δράσης με βάση τα διάφορα αρχεία ενός project.

«O Copilot συνδυάζει τη δύναμη των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (Large Language Models) με τα δεδομένα και τις εφαρμογές σας για να μετατρέψει τις λέξεις σας στο πιο ισχυρό εργαλείο παραγωγικότητας στον πλανήτη», δήλωσε στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Jared Spataro, εταιρικός αντιπρόεδρος Modern Work and Business Applications της Microsoft. «Θα λειτουργεί δίπλα σας, ενσωματωμένος στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι, το Word, to Εxcel, το PowerPoint και το Outlook, το Teams. Θα είναι ένας εντελώς νέος τρόπος εργασίας».

Βέβαια, ο κύριος Spataro δεν αμέλησε να συμπληρώσει ότι θα υπάρξουν φορές που ο Copilot θα κάνει λάθη, χαρακτηρίζοντάς τα λάθη αυτά ως «χρήσιμα», αφού θα αποτελούν τη βάση για να προχωρήσεις κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις. Σε αυτή τη φάση πάντως, η Microsoft δοκιμάζει τις δυνατότητες του Copilot με 20 επιλεγμένους πελάτες, με πλάνο να διευρύνει αυτόν το κύκλο τους επόμενους μήνες. Τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες σχετικά με την τιμολόγηση, κάτι που υπονοεί ότι το Microsoft 365 με τον Copilot θα έχει διαφορετικό κόστος.

Αν θες να δεις αναλυτικά τη χθεσινή παρουσίαση, μπορείς να την παρακολουθήσεις στο βίντεο που ακολουθεί.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;