Η Google φέρνει την AI σε Google Docs και Gmail
Άμεση αν και επιφυλακτική η απάντηση της εταιρείας στην ανακοίνωση του GPT-4.

Tην ώρα που η OpenAI και η Microsoft επιχειρούν να μονοπωλήσουν την κουβέντα περί AI, μετά και την προχθεσινή ανακοίνωση για το λανσάρισμα του GPT-4, η Google προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή στις δικές της προσπάθειες, ανακοινώνοντας την ενσωμάτωση της δικής της Generative ΑΙ, στις εφαρμογές που περιλαμβάνει η σουίτα Google Workspace. Σε αυτή τη φάση η ανακοίνωση έχει δοκιμαστικό χαρακτήρα, με τις νέες AI δυνατότητες να αφορούν (επιλεγμένους) χρήστες του Gmail και των Google Docs, όμως ο τελικός στόχος είναι αντίστοιχες δυνατότητες να γίνουν διαθέσιμες και σε άλλες εφαρμογές της σουίτας (Slides, Sheets, Meet και Chat) και σε περισσότερους χρήστες, με κυλιόμενο τρόπο.

Τα νέα χαρακτηριστικά που θα προστεθούν τελικά, θα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα:

  • να δημιουργήσεις ένα draft, να απαντήσεις, να συνοψίσεις και να δώσεις προτεραιότητα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail
  • να κάνεις brainstorming, να διορθώσεις, να γράψεις ή να ξαναγράψεις ένα κείμενο στο Google Docs
  • να φτιάξεις μία παρουσίαση με εικόνες, ήχο και βίντεο, που θα παράγει αυτόματα η AI, στο Slides
  • να συμπληρώσεις κελιά, να δημιουργήσεις εξισώσεις, να δημιουργήσεις κατηγοριοποιήσεις από ωμά δεδομένα στο Sheets
  • να δημιουργήσεις καινούργια backgrounds και σημειώσεις στο Meets
  • να φτιάξεις λίστες με workflows στο Chat

Αν αναρωτιέσαι γιατί η Google είναι τόσο επιφυλακτική στις κινήσεις της, η απάντηση είναι γιατί έχει ήδη «καεί στο χυλό», αφού αν θυμάσαι η ανακοίνωση της δικής της AI, του Google Bard στις αρχές του Φλεβάρη, είχε οδυνηρές συνέπειες για τη μετοχή της μητρικής εταιρείας (της Alphabet), όταν ανάμεσα στα παραδείγματα που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επίδειξη των δυνατοτήτων της AI εντοπίστηκε ένα “χτυπητό” λάθος. Έκτοτε, η Google κάνει πολύ προσεκτικά βήματα και φροντίζει δεν ξεχνά να τονίζει κάθε φορά, ότι οι δικές της λύσεις AI έρχονται για να συμπληρώσουν την ανθρώπινη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα.

«Καθώς πειραματιζόμαστε οι ίδιοι με τις Generative AI, ένα πράγμα (μας) είναι ξεκάθαρο: η AI δεν αποτελεί αντικατάστατο της εφευρετικότητας, της δημιουργικότητας και της εξυπνάδας των πραγματικών ανθρώπων. Μερικές φορές η AI θα κάνει λάθη, άλλες φορές θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα με κάτι ασυνήθιστο και πολλές φορές θα χρειαστεί καθοδήγηση. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας σύμφωνα με τις δικές μας αρχές AI, οι οποίες διατηρούν το χρήστη στο τιμόνι», γράφει στο σχετικό blog post η Johanna Voolich Wright, Product VP του τμήματος Google Workspace, μαζί με την ανακοίνωση των νέων ΑΙ δυνατοτήτων του Workspace.

Οι νέες ΑΙ δυνατότητες του Google Workspace θα γίνουν διαθέσιμες για την αγγλική γλώσσα σε επιλεγμένους χρήστες εντός ΗΠΑ μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ η διαθεσιμότητα σε άλλες γλώσσες και σε περισσότερους χρήστες ή/και επιχειρήσεις θα προχωρήσει σταδιακά, όποτε το κρίνει ώριμο η εταιρεία.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;