Η «νοημοσύνη» του ChatGPT μόλις πέρασε στο επόμενο στάδιο
H OpenAI ανακοίνωσε χθες το πολυαναμενόμενο GPT-4.

Βάζοντας τέλος στις φήμες και τις εικασίες των τελευταίων μηνών, η OpenAI ανακοίνωσε χθες την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση του περιβόητου GPT στην έκδοση 4.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα έκδοση έχει εκπαιδευτεί αξιοποιώντας το μεγαλύτερο multimodal γλωσσικό μοντέλο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ, με αποτέλεσμα το νέο GPT-4 να είναι «πιο δημιουργικό και συνεργατικό από ποτέ” και “μπορεί να λύσει δύσκολα προβλήματα με μεγαλύτερη ακρίβεια».

Σύμφωνα με την εταιρεία το νέο multimodal μοντέλο επιτρέπει στο GPT-4 να κάνει λιγότερα λάθη, να είναι λιγότερο πιθανό να ξεπεράσει τα όρια σε μία συζήτηση μπαίνοντας σε «απαγορευμένα θέματα», να πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις σε τυποποιημένες εξετάσεις, αν και παραμένει λιγότερο ικανό από έναν άνθρωπο σε πολλά σενάρια του πραγματικού κόσμου.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά και ο Sam Altman, διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, στο Twitter του «Ιδού το GPT-4, το πιο ικανό και ευθυγραμμισμένο μοντέλο μας μέχρι σήμερα… εξακολουθεί να έχει ελαττώματα, να είναι περιορισμένο και εξακολουθεί να είναι πιο εντυπωσιακό την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσεις, από ότι αν περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί του».

Συγκρινόμενο πάντως με το GPT-3.5, το GPT-4 μπορεί να γράψει κώδικα ή δημιουργικά κείμενα με λιγότερες αστοχίες, να διαχειριστεί ως πηγή πολύ μεγαλύτερα κείμενα -με περισσότερες από 25.000 λέξεις- και το σημαντικότερο όλων ότι μπορεί πλέον να δεχτεί input από φωτογραφίες, να τις αναγνωρίσει με μεγάλη επιτυχία και να σου απαντήσει ανάλογα με το περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα να σου προτείνει κάποια συνταγή από μία απλή φωτογραφία των υλικών, μέχρι και να σου εξηγήσει γιατί ένα meme είναι αστείο.

Όσο για τις «ακαδημαϊκές» του επιδόσεις, η βελτίωση που παρουσιάζει σε διάφορες εξετάσεις, όπως φαίνεται και από το επόμενο γράφημα, είναι εντυπωσιακή, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο των δικηγορικών εξετάσεων, όπου το GPT-3.5 ήταν ανάμεσα στο 10% των χειρότερων αποτελεσμάτων και το GPT-4 ανάμεσα στο 10% των αριστούχων.

Παράλληλα, η OpenAI ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται ήδη με διάφορες εταιρείες και οργανισμούς για την ενσωμάτωση του GPT-4 στα προϊόντα τους όπως η Duolingo, η Stripe και η Khan Academy. Όσο για το ευρύ κοινό, εγώ και εσύ μπορούμε να αξιοποιήσουμε το GPT-4 μέσω του ChatGPT+, της συνδρομητικής έκδοσης του ChatGPT, καθώς και μέσω του νέου Bing Search, καθώς όπως αποκάλυψε χθες η Microsoft, το νέο Bing χρησιμοποιεί από την πρώτη στιγμή μία τροποποιημένη έκδοση του GPT-4.

Αν θες και εσύ να χρησιμοποιήσεις το νέο Bing Search μπορείς να γραφτείς στη λίστα αναμονής από εδώ.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;