«Είναι χαζές σαν πέτρες»: Τάδε έφη Satya Nadella για Siri, Google Assistant, Cortana και Amazon Alexa
O CEO της Microsoft είναι ενθουσιασμένος με τις αλλαγές που φέρνει η AI.

«Είναι χαζές σαν πέτρες», χαρακτήρισε σε πρόσφατη συνέντευξη στους Financial Times ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, το πρώτο κύμα φωνητικών βοηθών, όπως η Siri της Apple, η Google Assistant της Alphabet, η Alexa της Amazon, ακόμα και την Cortana της ίδιας της Microsoft. O Nadella που στο παρελθόν ήταν ένθερμος οπαδός των ψηφιακών βοηθών δηλώνοντας ότι «τα bots είναι οι νέες εφαρμογές», βλέποντας τις δυνατότητες των νέων εργαλείων AI, έκανε «κωλοτούμπα».

«Είτε είναι Cortana, είτε Alexa, είτε Google Assistant, είτε Siri, καμία δεν λειτουργεί. Είχαμε ένα προϊόν που υποτίθεται ότι θα ήταν το νέο front-end για πρόσβαση στην πληροφορία και δεν λειτουργούσε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για την ιστορία, η Microsoft πρωτοκυκλοφόρησε την Cortana το 2014, η οποία λειτουργούσε ως ψηφιακή βοηθός παραγωγικότητας που μπορούσε να ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις, να οργανώνει καθημερινές υποχρεώσεις (ραντεβού, συσκέψεις), να δημιουργεί υπενθυμίσεις και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, η Microsoft δεν κατάφερε να μπει στην αγορά των smartphones και αντίθετα με τις Apple και Google, έπρεπε να βασιστεί σε υποστήριξη τρίτων για να ενσωματώσει την Cortana σε προϊόντα εκτός των Windows PC. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανάλυση Insider Intelligence μέχρι το 2018, μόλις το 2% των καταναλωτών παγκοσμίως χρησιμοποιούσαν την Cortana ως τη βασική ψηφιακή βοηθό τους. Τελικά, η Microsoft διέκοψε τη χρήση της εφαρμογής της Cortana σε Android και iOS το 2021, με τον Nadella να δηλώνει τότε ότι δεν την θεωρούσε πλέον ως ανταγωνιστή της Siri ή της Google Assistant.

Φυσικά, τα σημερινά σχόλια του Nadella δεν είναι τυχαία, καθώς η Microsoft έχει επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, δημιουργό του πασίγνωστου πλέον ChatGPT και έχει αρχίσει ήδη να προχωράει με την ενσωμάτωσή του στα προϊόντα της, όπως το Bing Search, o Edge και τα Windows.

Περισσότερα για τα σχέδια της Microsoft και την άποψη του Satya Nadella για το μέλλον των generative AI, μπορείς να μάθεις στη συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο μήνα στη Wall Street Journal:

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
9'
68 - 74
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;