Όσκαρ 2023: Οι προβλέψεις μας στις μεγάλες κατηγορίες
Ποια ταινία θα καταφέρει να επικρατήσει στα Όσκαρ 2023 - Οι προβλέψεις μας στις μεγάλες κατηγορίες

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την 95η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ 2023. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και… οσκαρική κούρσα θα μάθουμε τους μεγάλους νικητές της βραδιάς, τις εκπλήξεις, τις ανατροπές, αλλά και τις παραβλέψεις των φετινών βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φέτος, η χρονιά είναι αρκετά δύσκολη να προβλεφθεί με αρκετούς υποψηφίους να διεκδικούν τη νίκη σε αρκετές κατηγορίες. Μόνο μερικά βραβεία φαίνεται να είναι «κλειδωμένα» και το μεγάλο φαβορί, το «Everything Everywhere All at Once» μπορεί να συναντήσει μερικά εμπόδια από τα πιο συντηρητικά μέλη της Ακαδημίας.

Θα προσπαθήσουμε, ωστόσο, να διαβάσουμε τους οιωνούς και να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τα Όσκαρ 2023. Καθώς είδαμε τις τεχνικές κατηγορίες, ήρθε οι ώρα να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τις μεγάλες κατηγορίες!

Διεθνής Ταινία

Ποιος θα νικήσει: All Quiet on the Western Front
Ποιος πρέπει να κερδίσει: Close

Συνήθως, η ταινία που καταφέρνει να περάσει τα στενά περιθώρια της κατηγορίας και να βρεθεί υποψήφια και σε άλλες κατηγορίες και κυρίως σε αυτή της Καλύτερης Ταινίας είναι και το μεγάλο φαβορί για το βραβείο στην κατηγορία αυτή. Στα Όσκαρ 2023, μόνο το γερμανικό αντιπολεμικό έπος «All Quiet on the Western Front» έχει βρεθεί υποψήφιο και σε άλλες κατηγορίες, ενώ έχει συγκεντρώσει συνολικά 9 υποψηφιότητες και θεωρείται φαβορί σε μερικές από αυτές. Ωστόσο, η καλύτερη ταινία των υποψηφιοτήτων και μία από τις καλύτερες υποψήφιες ταινίες γενικότερα είναι το «Close» από το Βέλγιο και τον Lucas Dhont. Μία ιστορία ενηλικίωσης που θα σε συγκινήσει.

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Ποιος θα νικήσει: Guillermo del Toro’s Pinocchio
Ποιος πρέπει να κερδίσει: Guillermo del Toro’s Pinocchio

Ο Guillermo del Toro είναι ένας από τους πιο δημοφιλής και αναγνωρισμένους ανθρώπους που δουλεύουν στη βιομηχανία του Κινηματογράφου. Η ωδή του στην παιδική ηλικία και το δριμύ κατηγορώ κατά του φασισμού είναι μία ταινία που πρέπει να δεις και να συζητήσεις. Για εμένα είναι η καλύτερη της κατηγορίας της και αξίζει όλα όσα έχει κερδίσει μέχρι στιγμή.

Διασκευασμένο Σενάριο

Ποιος θα νικήσει: Women Talking
Ποιος πρέπει να κερδίσει: Glass Onion: A Knives Out Mystery

Έχουν περάσει 24 χρόνια χρόνια από όταν κάποια ταινία που δεν ήταν υποψήφια στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας να έχει κερδίσει το βραβείο αυτό. Επομένως, τα πράγματα είναι δύσκολα στα Όσκαρ 2023 για το πιο ανατρεπτικό, σατιρικό και επίκαιρο σενάριο της χρονιάς, αυτό του Rian Johnson για το «Glass Onion: A Knives Out Mystery». Μετά τα πράγματα θα κριθούν ανάμεσα στο βραβευμένο στα BAFTA «All Quiet on the Western Front» και το νικητή των Critics’ Choice και WGA «Women Talking». Η Sarah Polley είναι η μόνη υποψήφια γυναίκα, που ταινία της έχει φθάσει στη μεγάλη κατηγορία χωρίς υποψηφιότητα σκηνοθεσίας. Οπότε, ίσως, η Ακαδημία βρει εδώ το πάτημα για να δώσει το βραβείο σε μία από τις καλύτερης κινηματογραφικές μεταφορές που έχουμε δει. Δε θα εκπλαγούμε, όμως, αν δούμε η αγάπη γύρω από το γερμανικό αντιπολεμικό έπος να κάνει εδώ την ανατροπή.

Πρωτότυπο Σενάριο

Όσκαρ 2023 Critic's Choice Awards 2023

Ποιος θα νικήσει: Everything Everywhere All at Once
Ποιος πρέπει να κερδίσει: The Banshees of Inisherin

Σε οποιαδήποτε άλλη χρονιά, αυτή θα ήταν η κατηγορία στην οποία η Ακαδημία θα τιμούσε το «Everything Everywhere All at Once», την sci-fi δραματική κομεντί των Daniels, και δε θα κέρδιζε τίποτα άλλο. Ωστόσο, φέτος είναι η χρονιά που η ταινία των Daniels είναι το μεγάλο φαβορί για πολλές κατηγορίες. Η κούρσα στην κατηγορία αυτή είναι ανάμεσα στο «Everything Everywhere All at Once», το «The Banshees of Inisherin» με το υπέροχο σενάριο του Martin McDonagh και το «TAR» του Todd Field. Μάλιστα, τα βραβεία των προηγούμενων Τελετών Απονομής έχουν μοιραστεί ανάμεσα σε αυτές τις ταινίες. Φαίνεται το «EEAO» έχει ένα μικρό προβάδισμα με πιθανότητα έκπληξης από τον McDonagh.

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Όσκαρ 2023

Ποιος θα νικήσει: Ke Huy Quan, Everything Everywhere All at Once
Ποιος πρέπει να κερδίσει: Ke Huy Quan, Everything Everywhere All at Once

Αν μία κατηγορία έχει κάπως κλειδώσει στα Όσκαρ 2023, αυτή είναι του Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο Ke Huy Quan έχει κερδίσει ήδη στα SAG, Critics’ Choice και τις Χρυσές Σφαίρες. Μόνο στα BAFTA έχει χάσει βραβείο. Παράλληλα, η ιστορία της επιστροφής του μπροστά από την κάμερα μετά από τόσα χρόνια, οι συγκινητικοί του λόγοι και η ατόφια χαρά που επιδεικνύει σε κάθε τελετή, μετράνε! Οποιοδήποτε άλλο όνομα θα είναι σοκαριστικό!

Β’ Γυναικείου Ρόλου

Όσκαρ 2023

Ποιος θα νικήσει: Jamie Lee Curtis, Everything Everywhere All at Once
Ποιος πρέπει να κερδίσει: Angela Bassett, Black Panther: Wakanda Forever

Για πολύ καιρό φαινόταν πως η Angela Bassett θα γινόταν η πρώτη ηθοποιός από ταινία του MCU που θα κέρδισε βραβείο Όσκαρ. Όμως, τα βραβεία SAG ήρθαν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δώσουν ένα μικρό προβάδισμα στη Jamie Lee Curtis από το «Everything Everywhere All at Once». Η αλήθεια είναι πως η Bassett θα έπρεπε να κερδίσει στην κατηγορία αυτή και θα χαρούμε πολύ αν τα καταφέρει. Παράλληλα, η Kerry Condon από το «The Banshees of Inisherin», μετά τη νίκη και στα BAFTA, μπορεί να κάνει και αυτή την ανατροπή. Λέτε η Ακαδημία να πάει σε μία τελείως διαφορετική επιλογή; Θα μάθουμε σε λίγες ώρες…

Α’ Ανδρικού Ρόλου

Όσκαρ 2023

Ποιος θα νικήσει: Austin Butler, Elvis
Ποιος πρέπει να κερδίσει:  Paul Mescal, Aftersun

Ακόμα μία κατηγορία στα Όσκαρ 2023, η οποία θα κριθεί στο νήμα. Μάλιστα, θεωρώ πως για ακόμα μία φορά το βραβείο στην κατηγορία του Μακιγιάζ και ένα από τα βραβεία υποκριτικής θα πάνε χέρι χέρι. Έτσι, μετά τις νίκες του στις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA, αλλά και ότι το «Elvis» είναι φαβορί στην κατηγορία του Μακιγιάζ, φαίνεται πως ο Austin Butler θα κυριαρχήσει. Ο Brendan Fraser και το «The Whale» περιμένουν στη γωνία και μπορεί η συγκίνηση που προκαλεί η ταινία στο ευρύ κοινό να κάνει και την Ακαδημία να τον ψηφίσει. Ωστόσο, το «Aftersun» είναι η αγαπημένη μου ταινία για το 2023 και θέλω κάπου να τιμηθεί… Δεν πειράζει, ο Mescal θα έχει και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Όσκαρ 2023

Ποιος θα νικήσει: Michelle Yeoh, Everything Everywhere All at Once
Ποιος πρέπει να κερδίσει:  Michelle Yeoh, Everything Everywhere All at Once

Ναι, η Cate Blancett στο «TAR» είναι φανταστική. Είναι μία ερμηνεία τερατώδης που ξεπερνάει ότι άλλο έχει κάνει στο παρελθόν. Όμως, η Michelle Yeoh ήρθε και πήρε το βραβείο SAG και μαζί με τη Χρυσή Σφαίρα φαίνεται να κερδίζει έδαφος και θα θέλαμε να τη δούμε και στη σκηνή των Όσκαρ 2023 να κερδίζει το βραβείο. Η ιστορική καριέρα της και το ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο στο «Everything Everywhere All at Once» φαίνεται να της δίνουν το προβάδισμα για το βραβείο. Μη ξεχνάμε, επίσης, πως η νίκη της θα είναι ιστορικής σημασίας.

Σκηνοθεσία

Όσκαρ 2023

Ποιος θα νικήσει: Daniels, Everything Everywhere All at Once
Ποιος πρέπει να κερδίσει:  Daniels, Everything Everywhere All at Once

Η κατηγορία αυτή κλείδωσε όταν το σκηνοθετικό δίδυμο του «Everything Everywhere All at Once» κέρδισε το βραβείο της Ένωσης των Σκηνοθετών. Όλοι οι υποψήφιοι της κατηγορίας είναι άξιοι και θα μπορούσαν να τιμηθούν με το βραβείο, αλλά οι Daniels κάνουν κάτι ξεχωριστό σε μία ταινία που αναμένεται να ανατρέψει τα… «Πάντα Όλα» στο Αμερικανικό Σινεμά, αλλά και στο τι θεωρείται πλέον οσκαρική ταινία.

Καλύτερη Ταινία

Όσκαρ 2023

Ποιος θα νικήσει: Everything Everywhere All at Once
Ποιος πρέπει να κερδίσει:  Everything Everywhere All at Once

Από ό,τι έχεις καταλάβει, το «Everything Everywhere All at Once» είναι η αγαπημένη μου ταινία από τις υποψήφιες στα Όσκαρ 2023, αλλά και η αγαπημένη του από το 2022. Μία ιστορία για την οικογένεια, για τα “τι μπορούσε να είχε γίνει αν”, για τη σχέση μητέρας – κόρης, καθώς και την εμπειρία ενός μετανάσταση ασιατικής καταγωγής στην Αμερική. Πέρα από αυτά, η ταινία είναι μία σινεφίλ… εμπειρία που έχει γίνει το απόλυτο crowd pleaser και αυτή η αγάπη του κοινού έχει μεταφραστεί στη σαρωτική του πορεία. Έχει κερδίσει στις Ενώσεις Παραγωγών, Σκηνοθετών, Ηθοποιών και Σεναριογράφων, έχει κυριαρχήσει στα Critics’ Choice και στα Spirit Awards και φαίνεται να είναι το απόλυτο και ακλόνητο φαβορί. Δε θα μπορούσε να συμβεί σε καλύτερη ταινία!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimmy Kimmel (@jimmykimmel)

Σε λίγες ώρες, λοιπόν, θα μάθουμε πόσες από τις προβλέψεις μας βγήκαν αληθινές και ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις και θα μείνουμε μακριά από σκάνδαλα όπως το περιβόητο χαστούκι!

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;