Γιάννης Οικονομίδης: Το ERTFLIX γιορτάζει τα 20 χρόνια δημιουργίας του γνωστού σκηνοθέτη με τρεις ταινίες του
Το ERTFLIX μας φέρνει τρεις αγαπημένες ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη!

Ένας από τους σκηνοθέτες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στον νέο ελληνικό Σινεμά με τις «βρώμικες» ατάκες, τη βία και τις αμαρτίες μέσα στην κοινωνία, την επαρχία, την οικογένεια, έρχεται στο ERTFLIX. Ο Γιάννης Οικονομίδης, που έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων ετών, έχει κερδίσει διακρίσεις παγκοσμίως και κάποιες από αυτές μπορείς να τις δεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Μπορεί για όποιον αρχίσει να ασχολείται τώρα με τον Γιάννη Οικονομίδη, να βρεθεί μπροστά σε ένα εμπόδιο που είναι οι cult χαρακτήρες, οι φωνές και οι σκληρές λέξεις που χρησιμοποιούνται. Τελικά, όμως, όλοι καταλήγουμε να τον αγαπάμε για τα μηνύματα και τη σάτιρα πάνω στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, την οικογένεια, αλλά και την επαρχία.

Οι ταινίες που συγκίνησαν περισσότερο το ελληνικό κοινό, διέπρεψαν σε ξένα φεστιβάλ και έγιναν ορόσημο του σύγχρονου εγχώριου κινηματογράφου έρχονται στο ERTFLIX. Αυτές οι ταινίες οριοθετούν μια διαδρομή 20 ετών του ελληνοκύπριου σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.

Μπορείς να τις δεις στην κατηγορία «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος» με πρωταγωνιστές όπως οι Βαγγέλης Μουρίκης, Αγγελική Παπούλια, Στάθης Σταμουλακάτος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Τσορτέκης κ.α.

«Σπιρτόκουτο» (2003)

Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει, και μέσα σε μία μέρα, όλα τινάζονται στον αέρα. Το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο “Σπιρτόκουτο” με την υψηλή θερμοκρασία της απόγνωσής τους.

«Μαχαιροβγάλτης» (2010)

Ο Νίκος περνάει τεμπέλικα τις μέρες του στην επαρχία, αλλά μετά το θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Του προσφέρει διαμονή, διατροφή και μία εύκολη δουλειά. Ο Νίκος δέχεται, για να βρεθεί άξαφνα μπλεγμένος σε μια παράξενη κατ’ οίκον εργασία.

«Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020)

Στον καυτό ελληνικό κάμπο, ο υπόκοσμος ξεσηκώνεται από μια συζυγική απιστία και την κλοπή ενός εκατομμυρίου ευρώ. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα “εγώ” και τρύπιες καρδιές.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;