Γενιά ειδικών
Ένα κείμενο του Στέργιου Ταμπάρη, προπτυχιακού φοιτητή στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Γράφω αυτόν τον συλλογισμό Τετάρτη 1 Μαρτίου του 2023 μετά από μια συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη, στο οποίο ο ίδιος και πολλοί άλλοι φίλοι μου θα μπορούσαμε να είμαστε επιβάτες.

Όμως, πέρα από αυτόν το συλλογισμό, αντιλήφθηκα με μία αμήχανη έκπληξη ότι όλοι μας έχουμε μια δυνατή φωνή με την οποία σθεναρά εκφράζουμε την άποψη και την αγανάκτησή μας γι’ αυτόν τον τόπο και τις παθογένειές του. Σαφώς, η αμήχανη αυτή έκπληξη δεν προέρχεται από την έκφραση της προσωπικής άποψης, αλλά από το γεγονός ότι οι περισσότεροι επιλέγουμε να την διατυπώσουμε όταν αυτή συνοδεύεται με τον αριθμό των νεκρών, της εκάστοτε περίπτωσης.

Βλέπω νέους να διοχετεύουν την ενέργειά τους στο να γίνονται κατά περίπτωση ειδικοί σιδηροδρομικών ατυχημάτων, πυρκαγιών, σεισμών και αναρωτιέμαι τι κοινωνία θα απολαμβάναμε εάν διοχετεύαμε όλο μας το πάθος, τον θυμό και την ενέργεια στον εντοπισμό, στην υπόδειξη και τη λύση του επόμενου δυστυχήματος των Τεμπών και της επόμενης πυρκαγιάς στο Μάτι… Καλούμαστε να αναλάβουμε τον ρόλο μας ως νέοι και να βρισκόμαστε προ των καταστάσεων δίχως να αναλωνόμαστε σε παιχνίδια επίρριψης ευθυνών, το οποίο άλλωστε οι προηγούμενες γενεές έχουν τελειοποιήσει.

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 3 
 0