«Πήδηξα στο κενό για να μην καώ ζωντανός»: Συγκλονιστική μαρτυρία από την τραγωδία στα Τέμπη
«Πριν φύγουμε φωνάζαμε "είναι κανείς άλλος εδώ;"» - Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη διαδέχονται πολλές ιστορίες ανθρώπων που σώθηκαν από την μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης 28/02.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη κρύβει από πίσω του πολλές ιστορίες ανθρώπων που σώθηκαν από τη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης 28/02.

Ένας από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας, μιλώντας στο MEGA, περιγράφει τα τελευταία λεπτά πριν από τη σύγκρουση και το πώς τελικά κατάφερε να διαφύγει από τα βαγόνια, που είχαν τυλιχτεί στις φλόγες.

«Ήμουν στο τέταρτο βαγόνι. Ένα μεγάλο μπαπ προλάβαμε να ακούσουμε και φέρναμε κωλοτούμπες, έσκαγε στις ράγες το βαγόνι συνεχώς μέχρι να εκτροχιαστεί. Ήταν απελπιστικό αυτό που ζήσαμε… Δεν ήμουν μόνο εγώ, έμειναν πίσω πολλά παιδιά για να βοηθήσουν. Σίγουρα υπήρξαν κι αυτοί που πανικοβλήθηκαν, δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις γι’ αυτό. Το ευχάριστο ήταν ότι αρκετά νέα παιδιά κοίταξαν πως θα σώσουν και τους υπόλοιπους.

Ενώ υπήρξε η τρύπα δεν κοίταξαν αμέσως πως να τρέξουν έξω να γλιτώσουν μόνοι τους. Ένα – δύο παιδιά πάλευαν με τις φωτιές μέχρι να βρεθεί η τρύπα, εγώ προσπάθησα να κατεβάσω κάποιον άλλον και μετά να πηδήξω εγώ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα “τρενάκι”, μια γραμμή που να βγαίνει ο κόσμος. Δεν ήταν τόσο προσβάσιμο το σημείο που θα φεύγαμε αλλά δεν είχαμε άλλο τρόπο. Η φωτιά είχε ξεκινήσει στο 0,5 με 1 μέτρο από την τρύπα όπου βγήκαμε», περιέγραψε.

Η περιγραφή του συγκλονίζει, αφού για να μην καεί, πήδηξε από το τρένο και προσγειώθηκε πάνω σε σίδερα: «Δεν είχες πολλές επιλογές. Κρεμάστηκα έξω από το βαγόνι και πήδηξα στο κενό για να μην καώ ζωντανός».

«Η πρώτη εικόνα ήταν ένας άνθρωπος στον αέρα, νομίζαμε ότι κάποιο αμάξι διέσχισε τις ράγες, ότι πετάχτηκε κάποιο ζώο. Όταν είδαμε τις φωτιές καταλάβαμε ότι είναι τρένο. Θόρυβος, φωτιά, καταλάβαμε ότι εκτροχιαστήκαμε», πρόσθεσε.

«Πριν φύγουμε φωνάζαμε “είναι κανείς άλλος εδώ;”, δεν πήραμε απάντηση αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, μετά βίας κατεβήκαμε. Πώς να ξανά ανεβείς πάνω;», τόνισε.

«Τα πιο πολλά παιδιά έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο από χθες, οι πιο ύποπτοι θα πάρουμε εξιτήριο σήμερα. Είναι λίγα τα περιστατικά που θα κάτσουν κι άλλο», ανέφερε για τους επιβάτες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά την σύγκρουση των δύο τρένων.

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα:

 

Πηγή εικόνας: ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

15-05-2024

Σινδος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1