Σοβαρή καταγγελία για προαστιακό: Χωρίς σηματοδότηση μέρος της διαδρομής «Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο»
Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου έρχονται στη δημοσιότητα και προκαλούν μεγάλη ανασφάλεια στους επιβάτες ΜΜΜ.

Μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την λειτουργεία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα έρχονται στη δημοσιότητα, με πολλές από αυτές να προκαλούν τρόμο.

Μια αποκάλυψη ήρθε μέσω ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει σύστημα σηματοδότηση στο κομμάτι «Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο», που χρησιμοποιεί ο Προαστιακός και η εταιρεία Hellenic Train.

«Και ο άνθρωπος που μου το λέει είναι υψηλά ιστάμενος στον χώρο. Είναι δυνατόν αυτό; Δηλαδή μπορεί να δούμε να συμβαίνει ένα ανάλογο δυστύχημα σε αυτό το τμήμα; Στην πορεία από τη “Δουκίσσης Πλακεντίας” στο “Αεροδρόμιο”;» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτόν. Ακόμη και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι ακριβώς επειδή χθες έγιναν πολλές αναφορές με όλες αυτές τις απίστευτες παραλείψεις και τα κενά που υπάρχουν, δεν λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με 4-5 χιλιόμετρα. Πρέπει να είναι στο σύνολό του, σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου συνολική εικόνα πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία», είπε.

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα:

 

Δείτε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;