Όσκαρ 2023: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες - Τα φαβορί & τα αουτσάιντερ
Ποια είναι τα μεγάλα φαβορί για τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2023 - Πότε θα ανακοινωθούν

Σε λίγη ώρα, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου θα ανακοινώσει τις υποψηφιότητές της για τα βραβεία Όσκαρ 2023. Σε μία τελετή, που θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε σε live stream μέσα από το YouTube, οι άνθρωποι που δουλεύουν στο χώρο του θεάματος και της βιομηχανία του Κινηματογράφου θα μας δείξουν τις ταινίες, τις ερμηνείες και τα τεχνικά σημεία που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Riz Ahmed και η Allison Williams θα ανακοινώσουν τις υποψηφιότητες ζωντανά από το Θέατρο Samuel Goldwyn της Ακαδημίας την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, στις 15:30 ώρα Ελλάδος. Και θα μας λυθούν όλες οι απορίες…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)

Πού μπορείς να δεις τις υποψηφιότητες;

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2023 θα μεταδοθούν  ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ακαδημίας στο Oscars.org, καθώς και στους λογαριασμούς της Ακαδημίας στο Twitter, στο YouTube και στο Facebook.

Όσκαρ 2023: Φαβορί και αουτσάιντερ στις υποψηφιότητες

Τα Όσκαρ 2023 φαίνεται να είναι μία χρονιά στην οποία η Ακαδημία θα προσπαθήσει να δοκιμάσει πράγματα και να επαναφέρει την Τελετή Απονομής στις δόξες παλαιότερων ετών. «Κλειδί» σε αυτό είναι η παρουσία ανάμεσα στις υποψηφιότητες ταινιών με επιτυχία στο box office.

Ευτυχώς, φέτος για την Ακαδημία, οι μεγαλύτερες εισπρακτικές ταινίες της χρονιάς είναι και καλές ταινίες. Οπότε, τα «Avatar: The Way of Water» και «Top Gun: Maverick», οι δύο μεγαλύτερες ταινίες του 2022, καθώς και το «Elvis» θα βρεθούν ανάμεσα στη δεκάδα καλύτερης ταινίας. Παράλληλα, η indie έκπληξη της χρονιάς, το «Everything Everywhere All at Once», η ταινία που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς και κατάφερε να γίνει και εισπρακτική επιτυχία, αναμένεται να είναι ανάμεσα στις ταινίες που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες υποψηφιότητες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)

Από εκεί και πέρα, το «The Banshees of Inisherin» του Martin McDonagh, μπορεί να μην έχει γίνει μεγάλη επιτυχία, αλλά φαίνεται να έχει «ρεύμα» και θα συγκεντρώσει πολλά βραβεία. Αν όχι τα περισσότερα. Και άξια γιατί είναι μία εξαιρετική ταινία.

Οι ταινίες που θα συμπληρώσουν τη δεκάδα είναι τα «The Fabelmans» του Steven Spielberg και το «Tar» του Todd Field. Οι εκπλήξεις θα έρθουν στις τρεις τελευταίες θέσεις, όπου η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στα «The Whale», που έχει πάρει τα πάνω του τελευταία, το «Women Talking», που έχει χάσει λίγο από τη λάμψη που είχε πάρει μετά την πρεμιέρα του στα φεστιβάλ, το «Black Panther: Wakanda Forever», ακόμα ένα σίκουελ και εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς, αλλά και το γερμανικό «All Quiet on the Western Front», που στριμάρει στο Netflix.

Οι μεγαλύτερες εκπλήξεις στις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2023 αναμένεται να είναι στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας. Οι Daniels του «Everything Everywhere», ο McDonagh του «Banshees» και ο Todd Field του «Tar» φαίνεται να είναι κλειδωμένες υποψηφιότητες. Από εκεί και πέρα, τα τελευταία χρόνια οι σκηνοθέτες επιλέγουν και έναν ξένο υποψήφιο που μάλλον θα είναι ο Edward Berger του «All Quiet». Η τελευταία θέση παίζεται ανάμεσα στον Steven Spielberg, τον Ruben Ostlund για το «Triangle of Sadness» και τον Park chan-wook με το «Decision to Leave».

Τελικά, η ήττα του Spielberg στα Critic’s Choice 2023 είχε αντίκτυπο στην Ακαδημία; Μήπως μία γυναίκα σκηνοθέτης καταφέρει να μπει σφήνα στους άνδρες που βλέπουμε να επικρατούν στην κατηγορία για φέτος;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)

Οι ερμηνευτικές κατηγορίες φαίνεται να έχουν κάπως πιο σταθερές πεντάδες για τα Όσκαρ 2023. Σίγουρα θα δούμε μερικές εκπλήξεις, όπως (σε παρακαλώ Ακαδημία κάν το) τον Paul Mescal για το «Aftersun» στον Α’ Ανδρικό Ρόλο, ποια θα ολοκληρώσει την πεντάδα στον Α’ Γυναικείο Ρόλο και θα μείνει εκτός η Michelle Williams για το «The Fabelmans»; Το «Women Talking» θα βρεθεί στις Β’ Ερμηνευτικές Κατηγορίες ή θα περιοριστεί στο Σενάριο;

Συνήθως, οι τεχνικές κατηγορίες έχουν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και εκεί θα κριθούν πολλά για τη δυναμική των ταινιών που βρίσκονται πιο μπροστά στην κούρσα των Όσκαρ 2023.

Σε κάτι λιγότερο από μία ώρα, θα μας έχουν λυθεί όλες οι απορίες και θα μπούμε στην τελική ευθεία για την Τελετή Απονομής της 12ης Μαρτίου.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;