Χριστούγεννα 2022: Πέντε εναλλακτικά τραγούδια που πρέπει να βάλεις στην playlist των γιορτών
Χριστούγεννα 2022: Μία λίστα για να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα (αλλά αγαπημένα) τραγούδια που ακούμε μέσα στις γιορτές

Τα Χριστούγεννα 2022 είναι (μόλις) μία εβδομάδα μακριά και οι δρόμοι είναι στολισμένοι, τα σπίτια έχουν στολίσει τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους, έχουν βάλει τα φωτάκια στα μπαλκόνια και παντού ακούς χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Νομίζω πως ήδη έχεις βαρεθεί να ακούς ξανά και ξανά τα ίδια χριστουγεννιάτικα τραγούδια, οπότε, φτιάξαμε μία λίστα με πρωτότυπα τραγούδια για τις γιορτές!

Τόσο οι τίτλοι, όσο και οι στίχοι δεν αναφέρουν τη λέξη Χριστούγεννα, όμως, σε μεταφέρουν στις ημέρες αυτές με μία μελαγχολία, αλλά και διαφορετική νότα. Δεν είναι τα κομμάτια που συνηθίζεις να ακούς σε εκπομπές και στο ραδιόφωνο, αλλά ίσως να είναι καλύτερα από αυτά που έχεις ακούσει ξανά και ξανά, καθώς μεταφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη οπτική των ημερών αυτών!

Πάμε να δούμε τα πρωτότυπα και… διαφορετικά τραγούδια που αξίζουν μία θέση στη Χριστουγεννιάτικη playlist σου!

1. The 1975 – Wintering

Καθόλη τη διάρκεια της καριέρας τους, οι κληρονόμοι της Britpop, το συγκρότημα The 1975, βελτιώνουν τις παρατηρήσεις τους πάνω στην ανθρώπινη φύση. Όμως, η είσοδός τους στη λίστα με τα εορταστικά τραγούδι, που έκανε την εμφάνισή της στο άλμπουμ τους “Being Funny in a Foreign Language”, δείχνει ότι οι δυναμικές παρατηρήσεις τους έχουν μια καρδιά που χτυπά στον πυρήνα τους. Το τραγούδι μας ταξιδεύει σε οικογενειακές συζητήσεις σχετικά, κουτσομπολιά και χαβαλέδες που θυμίζουν ηχητικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από συγκροτήματα μοντέρνου ροκ της δεκαετίας των 80s, όπως το “Christmas Day” του Squeeze. Το τραγούδι πόσο κουραστικό αλλά και ευχάριστο μπορεί να είναι το να γυρίσεις σπίτι για τις διακοπές.

2. girl in red – two queens in a king sized bed

Απολαμβάνοντας την ξεκούραση που σου προσφέρουν τα Χριστούγεννα, αυτό το κομμάτι με πιάνο και κουδούνια αφηγείται μια ημέρα μέσα στις γιορτές που πέρασες κάτω από τα σκεπάσματα με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ο ρομαντισμός της Marie Ulven είναι σε πλήρη ισχύ εδώ, και η φωνητική μελωδία τραγουδιού και η ευκρινής παραγωγή κάνουν το τραγούδι ένα γλυκό soundtrack για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τις διακοπές ως δικαιολογία για να έρθει πιο κοντά με το αγαπημένο του πρόσωπο.

3. Tyler, the Creator – Big Bag

Το 2018, ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της hip-hop, ο Tyler, the Creator κυκλοφόρησε δύο τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου του κομματιού “You’re a Mean One, Mr. Grinch”, για την ταινία κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά και ακολουθεί τη γνωστή χριστουγεννιάτικη ιστορία του Grinch. Ο Tyler εμπνεύστηκε τόσο πολύ από τον άτακτο χαρακτήρα, που έχει δημιουργήσει ο Dr. Seuss, που συνέχισε να φτιάχνει νέα τραγούδια και κυκλοφόρησε ένα EP με αυτογραφικά κομμάτια. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και αυτό το διασκεδαστικό κομμάτι για την καριέρα του, το οποίο είναι γεμάτο με αναφορές στην παιδική του ηλικία και στους συναδέλφους του στη hip-hop.

4. Chance the Rapper – The Return

Η επανακυκλοφορία του mixtape, που αποτελούσε συνεργασία ανάμεσα στους Chance the Rapper και Jeremih, “Merry Christmas Lil’ Mama”, το 2020 ξεκινάει με ένα λακωνικό σόλο κομμάτι του Chance. Σε αυτό, ο γνωστός ράπερ δίνει μια σειρά από παρατσούκλια στον εαυτό του σε έναν χαλαρό ρυθμό με τζαζ και μας κάνει να μεταφερόμαστε σε εκείνες τις ημέρες μέσα στα Χριστούγεννα που κάνουμε την αυτοκριτική μας.

5.Taylor Swift – ‘Tis The Damn Season

Γνωρίζοντάς μας, θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι θα έμπαινε η Taylor Swift σε οποιαδήποτε λίστα με τραγούδια. Η απόλυτη pop σταρ της εποχής μας, μέσα στο 2020, κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ στα οποία δοκίμασε τα όρια της στη δημιουργία στίχων και μας χάρισε μοναδικές και ευρηματικές ιστορίες. Ένα από τα τραγούδια του “Evermore” που ξεχωρίζει είναι αυτό το κομμάτι, γραμμένο από την οπτική γωνία κάποιου που επιστρέφει στο πατρικό του για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σκέφτεται μία πρώην σχέση. Ο ισχυρός συνδυασμός της ψεύτικης νοσταλγίας και της σημερινής πικρίας δημιουργεί ένα δυνατό συναισθηματικό κομμάτι, που δείχνει πως το να γυρίσεις σπίτι για τα Χριστούγεννα μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ένα ταξίδι σε έναν εαυτό που έχεις αφήσει στο παρελθόν. Νομίζουμε πως θα μπει στις λίστες με τα πιο κλασσικά τραγούδια για τα Χριστούγεννα στο μέλλον!

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 0 
 0 
 1 
 0