Κωνσταντίνος Βήτα: Ποιος είναι ο δημιουργός του τραγουδιού «Τυχερό Αστέρι» που έγινε viral μέσα από το «Maestro»;
Από τους «Στέρεο Νόβα» μέχρι το «Maestro», ο Κωνσταντίνος Βήτα και το «Τυχερό Αστέρι» μέσα στο πλήρωμα του χρόνου.

To «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έχει μπει για τα καλά στα σπίτια, τις καρδιές μας και τις βραδινές συνήθειες της Πέμπτης.

Κάθε επεισόδιο εμπεριέχει μία νέα ευχάριστη έκπληξη και αποτελεί μία όαση για όποιον θέλει να ελπίζει ότι η τηλεόραση μπορεί να θίξει πολύ ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα με το σωστό τρόπο ώστε να γίνουν κατανοητά αυτά και ο τρόπος που πρέπει να συνδιαλεγόμαστε μαζί τους.

Το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς έφερε τον τίτλο «Αυτοάνοσα» και εκτός από όλα εκείνα που μας συγκίνησαν όσον αφορά τη θεματολογία και την ερμηνεία, έκρυβε και μία μουσική έκπληξη που για κάποιους αποτέλεσε αποκάλυψη και για άλλους αναγνώριση.

Αναλυτικότερα, παρακολουθήσαμε τους πρωταγωνιστές να μπαίνουν στην τελική ευθεία για το μουσικό φεστιβάλ, που αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς για το τελευταίο επεισόδιο της επόμενης εβδομάδας.

Οι μουσικές πρόβες κορυφώθηκαν και ο Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς) κλήθηκε να ερμηνεύσει μια υπέροχη διασκευή του τραγουδιού «Τυχερό Αστέρι» συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κέρκυρας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter κατακλύστηκε με σχόλια από χρήστες που αποθέωσαν τον Ορέστη Χαλκιά για τον μοναδικό και συγκινητικό τρόπο που επανερμήνευσε το τραγούδι.

 

Αυτή τη φρέσκια συναισθηματική και συνάμα άρτια ερμηνεία φυσικά και αποθεώθηκε, με τους χρήστες να δηλώνουν έκπληκτοι για τη νέα αυτή μουσική ανακάλυψη που δεν αποτελεί ένα καινούργιο κομμάτι, αλλά τη διασκευή ενός παλαιότερου και αγαπημένου -για κάποιους- τραγουδιού ενός μοναδικού δημιουργού, ο οποίος ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Βήτα.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Βήτα

Ο Κωνσταντίνος Βήτα (ή Κωνσταντίνος Μπαρμπόπουλος) γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1961 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Παρακολούθησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και αρμονία, ενώ σπούδασε ζωγραφική και ιστορία τέχνης στη Μελβούρνη. Στην Αθήνα τελείωσε σπουδές γραφιστικής. Έπειτα εργάστηκε σαν γραφίστας και δημοσιογράφος σε περιοδικά.

Το 1992, ο Κωνσταντίνος Βήτα μαζί με τον Μιχάλη Δέλτα και τον Αντώνη Πι ίδρυσαν το συγκρότημα Στέρεο Νόβα.

Οι Στέρεο Νόβα ήταν ένα συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής που συνδύαζε στοιχεία της trip-hop, techno και ambient, με ελληνικό στίχο. Σύμφωνα με το MTV Europe, το 1994 θεωρήθηκε ως μια πρωτοποριακή μπάντα που επηρέασε την ελληνική ηλεκτρονική αλλά και ποπ μουσική σκηνή.

Μετά από πέντε χρόνια το συγκρότημα διαλύθηκε, αλλά τα μέλη του συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται μέχρι και σήμερα ως μουσικοί, συνθέτες και παραγωγοί.

Ο Κωνσταντίνος Βήτα, παράλληλα με μια σειρά προσωπικών δίσκων και συναυλιών, έχει γράψει μουσική για θέατρο, χορό και τον κινηματογράφο. Έχει επίσης παρουσία και στα εικαστικά, με συμμετοχές σε εκθέσεις.

Τον Οκτώβριο του 2005 παρουσιάστηκε στο κοινό η έκθεση Soundscapes του Κωνσταντίνου Βήτα, με περιεχόμενο βίντεο, φωτογραφίες και ζωγραφική, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

Το Σεπτέμβριο του 2013 παρουσιάστηκε στο κοινό η παραγωγή Συγκατοίκηση, από τον Κωνσταντίνο Βήτα και το ARTéfacts ensemble, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα.

Η δισκογραφία του Κωνσταντίνου Βήτα

Ο Κωνσταντίνος Βήτα έχει δώσει πολλά στη σύγχρονη ελληνική μουσική και πιο συγκεκριμένα τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική της χώρας, όπου οι εκπρόσωποί της είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Όσοι τον γνωρίζουν και ακολουθούν τη δημιουργία του, ξέρουν ότι το «Τυχερό Αστέρι» δεν αποτελεί one-hit-wonder αλλά ένα μέρος μίας αξιόλογης και πρωτοποριακής παρουσίας στα ελληνικά μουσικά δρώμενα.

Αναλυτικά η δισκογραφία του:

  • Ένα παιχνίδι (FM Records) 1998
  • Σούπερ Στέλλα (Local) 1999
  • Steamboat Bill Jr. (Sinequa) 1999
  • Το παιδί (Local) 2000
  • Angel Baby (Olon) 2000
  • ΜΕΤΑ- (Universal Music) 2001
  • Για σένα με αγάπη (Eros) 2002
  • Θ (Eros) 2002
  • Transformations (M41) 2003
  • Άγρια χλόη (Tomorrow) 2004
  • ΚΟΜΑ 9205 Live στο Ρόδον (DVD+CDAUDIO) (Tomorrow) 2005
  • 2 (Legend) 2006
  • Movement – Tracks From The London Experience (Legend) 2007
  • Άργος (Lyra) 2007
  • Ένωση (Lyra) 2009
  • ΙΕ – 10 Σπάνια & Ακυκλοφόρητα Τραγούδια (Ποπ + Ροκ) 2009
  • Χρυσαλλίδα (Inner Ear Records) 2012
  • Αντήχηση (EMI) 2013
  • Συγκατοίκηση (Puzzlemusik)
  • Ομόνοια (Minos-EMI) 2015

Και κάποια κομμάτια του που πρέπει να ακούσεις:

Το «Τυχερό Αστέρι» και οι διασκευές του

Το «Τυχερό Αστέρι» γράφτηκε από τον Κωνσταντίνο Βήτα για το «Angel Baby», μια θεατρική παράσταση από το 2000. Η σκηνοθεσία ήταν του Αντώνη Καλογρίδη και πρωταγωνιστούσε η αδερφή του Νατάσσα μαζί με τον  Άκη Σακελλαρίου.

Πέρασαν χρόνια και το τραγούδι έγινε σήμα κατατεθέν για τους φανς τη μετά- Στέρεο Νόβα παρουσίας του Κωνσταντίνου Βήτα στη μουσική σκηνή, παρότι δεν το ερμηνεύει ο ίδιος, αλλά ο Γιάννης Παλαμίδας.

Το τραγούδι αυτό όμως δεν έμεινε στατικό μέσα στο πλήρωμα του χρόνου μέχρι να φτάσει στις μικρές μας οθόνες.

Ήταν αρκετοί αυτοί που δοκίμασαν να το διασκευάσουν, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε χωρίς να κατορθώσουν να αποδώσουν την πραγματική του αξία.

Από την aesthetic διασκευή της Monica για τις «Κασέτες του Μελωδία», στη μποεμ εκδοχή της Νατάσσας Μποφίλιου και το μακρινό παρελθόν, μέχρι τον Γιώργη Χριστουδούλου, την εκδοχή του Θοδωρή Βουτσικάκη και το τηλεοπτική μεταφορά της Άννας Κουτσαφτίκη στο «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα», ο δρόμος είναι μακρύς.

Η πορεία του κομματιού συνέχισε ακόμη μέσα από τη ζεστή φωνή της Μαρίας Παπαγεωργίου , πέρασε στα χέρια των Minor Project   και κατέληξε στην αγαπημένη ερμηνεύτρια Δήμητρας Γαλάνη και τον Βασιλικό που πάντρεψαν το «Τυχερό Αστέρι» με το «The Windmills of your mind» του Michel Legrand .

Για του λόγου το αληθές:

Και κάπως έτσι φτάσαμε εδώ!

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
FT
1 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1