Δύο χρόνια περιθώριο έχει η Apple για να προσθέσει USB-C στα iPhone
Καταληκτική ημερομηνία η 28η Δεκεμβρίου του 2024.

Ήταν τον περασμένο Οκτώβριο τότε που η Ε.Ε. ψήφιζε την οδηγία που υποχρεώνει όλους τους κατασκευαστές που πωλούν φορητές ηλεκτρονικές συσκευές εντός της Ένωσης, να υιοθετήσουν την ίδια θύρα φόρτισης, συγκεκριμένα την USB Type-C, για τη διευκόλυνση των καταναλωτών και τη μείωση των ηλεκτρονικών απορριμμάτων.

Πριν από μερικές μέρες, λοιπόν, ορίστηκε και η καταληκτική ημερομηνία για την επιβολή της επίμαχης οδηγίας: η 28η Δεκεμβρίου του 2024. Δηλαδή, περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την Apple, η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί τη θύρα τύπου Lightning, για τη φόρτιση των iPhone και αν θέλει να συνεχίσει να διαθέτει τις συσκευές της στην Ευρωπαϊκή αγορά, θα πρέπει να συμμορφωθεί με την οδηγία, αρχής γενομένης από το iPhone 17. Και λέμε το iPhone 17, γιατί η Apple λανσάρει τις νέες της συσκευές κάθε Σεπτέμβρη. Επομένως, μέχρι και το iPhone 16, που αναμένεται να παρουσιαστεί και να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024, δηλαδή πριν από την καταληκτική ημερομηνία, η Apple έχει το περιθώριο να επιμείνει στο δικό της πρότυπο, κερδίζοντας τεχνικά σχεδόν ένα ακόμα χρόνο.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει τότε.

Σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου της WSJ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple είχε απαντήσει ότι είναι υποχρεωμένοι να συμμορφωθούν, κάτι που πολλοί εξέλαβαν ως επιβεβαίωση ότι τα μελλοντικά iPhone θα αποκτήσουν θύρα USB Type-C. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την οδηγία της Ε.Ε., αυτό που γράφει είναι πως η υποχρέωση υιοθέτησης της θύρας USB-C, αφορά όλες τις φορητές συσκευές που φορτίζουν ενσύρματα.

Αυτό είναι το «παραθυράκι» που μπορεί αν θέλει να εκμεταλλευτεί η Apple και αντί να υιοθετήσει το πρότυπο USB Type-C, όταν έρθει η ώρα, να καταργήσει πλήρως τη θύρα Lightning και να αφήσει τα iPhone μόνο με τη δυνατότητα της ασύρματης φόρτισης, μέσω του προτύπου MagSafe. Δυνατότητα που διαθέτουν οι συσκευές της από την εποχή του iPhone 12.

Εσύ τι πιστεύεις; Θα υιοθετήσει η Apple το πρότυπο USB-C ή θα κάνει «ντρίπλα» τελευταία στιγμή, χάρη στο παραθυράκι της ασύρματης φόρτισης;

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;