Χάλασε το iPhone σου; Τώρα μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου
Επεκτείνεται στην Ευρώπη το πρόγραμμα self service repair της Apple

Την επέκταση του προγράμματος Self Service Repair ανακοίνωσε η Apple στην αγορά της Ευρώπης, αρχικά σε οκτώ χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Πολωνία, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία), δίνοντας τη δυνατότητα σε καταναλωτές ή επαγγελματίες του χώρου που το επιθυμούν, να προμηθευτούν απευθείας από την εταιρεία τα επίσημα ανταλλακτικά και τα απαραίτητα εργαλεία, ώστε να πραγματοποιήσουν μόνοι τους μία επισκευή συσκευής ή να παρέχουν αυτή την υπηρεσία τους πελάτες τους.

Τα Self Service Repair Stores, θα δίνουν πρόσβαση σε περισσότερα από 200 ανταλλακτικά, εργαλεία, καθώς και εγχειρίδια επισκευής, για τις πιο κοινές βλάβες για τις σειρές συσκευών iPhone 12, iPhone 13, καθώς και των Macbooks που χρησιμοποιούν επεξεργαστές της Apple. Επίσης, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να νοικιάσουν το kit εργαλείων επισκευής, με την ενοικίαση των εργαλείων με διάρκεια εβδομάδας να γίνεται χωρίς επιβάρυνση μεταφορικών.

Όλα τα αυθεντικά εξαρτήματα του προγράμματος επισκευής είναι τα ίδια, με τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας, με εκείνα που χρησιμοποιεί το επίσημο δίκτυο επισκευαστών της Apple, και θα διατίθενται ακριβώς στις ίδιες τιμές. Επιπλέον, όσοι χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα θα μπορούν να επιστρέψουν τα ελαττωματικά εξαρτήματά τους στην Apple για ανακύκλωση ή ανακατασκευή, με την εταιρεία να παρέχει σε πολλές περιπτώσεις έκπτωση στην αγορά των ανταλλακτικών.

«Πιστεύουμε ότι η καλύτερη τεχνολογία για τους πελάτες μας, αλλά και για τον πλανήτη είναι η τεχνολογία που διαρκεί, για αυτό και σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανθεκτικά και να απαιτούν την ελάχιστη δυνατή συντήρηση ή επισκευές», δήλωσε ο Jeff Williams, COO της Apple. «Όμως για τις περιπτώσεις που απαιτείται επισκευή, δίνουμε στους πελάτες μας πολλές επιλογές για την ασφαλή και αξιόπιστη επισκευή του. Για αυτό είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε την υπηρεσία Self Service Repair και στην Ευρώπη, δίνοντας πρόσβαση στους πελάτες μας σε αυθεντικά ανταλλακτικά, εργαλεία και εγχειρίδια»

Εδώ βέβαια ο κύριος Williams, λέει μόνο τη μισή αλήθεια, καθώς το πρόγραμμα Self Service Repair, δεν ξεκίνησε από αγνή πρωτοβουλία της Apple, αλλά ύστερα από τεράστιες πιέσεις του κινήματος Right to Repair σε Αμερική και Ευρώπη, με την τελευταία να ετοιμάζεται να νομοθετήσει σχετικά, προκειμένου να υποχρεώσει τους κατασκευαστές να προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να έχουν πρόσβαση σε ανταλλακτικά, προκειμένου να πραγματοποιούν μόνοι τους τις επισκευές, τόσο για οικονομικούς, όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους.

Σύμφωνα δε με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που είχε πραγματοποιηθεί το 2020, το 31% των ερωτηθέντων από τις 27 χώρες της ΕΕ (EU-27), είχαν επισκευάσει τουλάχιστον ένα προϊόν, αντί να το αντικαταστήσουν, στο εξάμηνο πριν τη διεξαγωγή της έρευνας, ενώ το 80% των ερωτηθέντων ήταν της άποψης ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να υποχρεώνονται να προσφέρουν εύκολες δυνατότητες επισκευής των προϊόντων ή αντικατάστασης των ελαττωματικών εξαρτημάτων.

Εσύ συμφωνείς με αυτή την άποψη;

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;