To ΥouTube απέκτησε τα δικά του emotes
Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό για να ανταγωνιστεί το Twitch.tv

Είναι γνωστό ότι ανάμεσα στις βίντεο πλατφόρμες social media (YouTube, TikTok, Instagram, Twitch.tv κτλ) επικρατεί εμπόλεμη κατάσταση και η κάθε μία προσπαθεί να διατηρήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, κλέβοντας ταυτόχρονα κοινό από τις άλλες. Έτσι, από σήμερα το YouTube αποκτά τα δικά του emotes, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί ακόμα καλύτερα το Twitch.tv.

 

YouTube Emotes, όπως τα ονόμασε η πλατφόρμα – δεν προσπάθησαν καθόλου εκεί στο YouTube -, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνολικά στην πλατφόρμα, είτε μέσα στα σχόλια, είτε στα live chats και σε αυτή τη φάση έχουν περισσότερο gaming προσανατολισμό, αν και στο μέλλον θα εμπλουτιστούν με περισσότερα θέματα για να καλύψουν και άλλες κοινότητες χρηστών.

Για να αποκτήσεις πρόσβαση στα νέα emotes το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επιλέξεις το εικονίδιο 😀 κάτω από το πεδίο των σχολίων ή στο chat, και η πρώτη επιλογή που θα σου εμφανιστεί πριν από την καρτέλα των emojis, θα είναι τα emotes. Εναλλακτικά, μπορείς να πληκτρολογήσεις απευθείας τη σχετική περιγραφή -αυτή εμφανίζεται όταν ο κέρσορας του mouse είναι πάνω από κάποιο εικονίδιο-, για τα συμπληρώνεις πιο γρήγορα όποτε θες να τα χρησιμοποιήσεις.

Τα emotes, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, αποτελούν custom εικονίδια στο στυλ των emojis που χρησιμοποιούνται σε διάφορες online πλατφόρμες, που υποστηρίζουν γραπτή ομιλία, για να εκφράσουν κάποια αντίδραση, συναίσθημα και ούτω καθεξής. To Τwitch.tv είναι η πλατφόρμα που τα έχει αξιοποιήσει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, δίνοντας στους streamers τη δυνατότητα να προσφέρουν custom emotes επί πληρωμή για τους συνδρομητές τους. Εξ’ ου και η υιοθέτησή τους, από το YouTube, το οποίο προσπαθεί να ενδυναμώσει το live game streaming εντός της υπηρεσίας.

 

Το πιο διάσημο emote μέχρι σήμερα στο Twitch.tv ήταν το PogChamp. Ένα screenshot από το πρόσωπο του γνωστού streamer Ryan “Gootecks” Gutierrez σε μία έκφραση έκπληξης/ενθουσιασμού, που υιοθετήθηκε κατά κόρον από τους χρήστες της πλατφόρμας, κάθε φορά που συνέβαινε κάτι εντυπωσιακό. Η αρχική αυτή έκδοση αφαιρέθηκε τελικά από την πλατφόρμα το 2021, μετά από πίεση πίεση της κοινότητας καθώς ο streamer κατηγορήθηκε ότι διέδιδε ψευδείς πληροφορίες στα social media του, για την πανδημία και τον COVID-19.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;