Τέλος στη  «λειτουργία πτήσης» στα αεροπορικά ταξίδια εντός Ευρώπης
Η Ε.Ε. θα επιτρέπει κανονικά τη χρήση 5G από το επόμενο καλοκαίρι εντός της καμπίνας του αεροπλάνου.

Η εποχή που θα είσαι έτοιμος να πετάξεις και δε θα χρειάζεται να αναρωτιέσαι αν έβαλες το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης, πλησιάζει, καθώς από το επόμενο καλοκαίρι θα μπορείς να χρησιμοποιείς κανονικά το κινητό σου εντός της καμπίνας και μάλιστα με υποστήριξη για δίκτυα 5G, όπως αποφάσισε με τροποποίηση της σχετικής οδηγίας η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τελική προθεσμία, ώστε τα κράτη μέλη να κάνουν διαθέσιμες τις συχνότητες 5G στις αεροπορικές πτήσεις είναι η 30η Ιουνίου του 2023. Αυτό σημαίνει ότι από το επόμενο καλοκαίρι και μετά θα μπορείς να χρησιμοποιείς τη συσκευή σου για να κάνεις τα πάντα, από τηλεφωνικές κλήσεις, μέχρι streaming μουσικής και βίντεο υψηλής ποιότητας.

«Το 5G θα επιτρέψει τη χρήση καινοτόμων υπηρεσιών για τους ταξιδιώτες και θα φέρει νέες προοπτικές ανάπτυξης στις Ευρωπαϊκές εταιρείες. Ο ουρανός δεν είναι πλέον το όριο σε ότι αφορά τη δικτύωση υψηλών ταχυτήτων», δήλωσε ο επίτροπος Thierry Breton.

Να σου θυμίσουμε ότι η Ε.Ε. επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων συχνοτήτων για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στα αεροπλάνα από το 2008, όμως αν έχει τύχει να βρεθείς σε πτήση που επιτρέπει την χρήση του κινητού (on-board Wi-Fi) τότε θα γνωρίζεις ότι η εμπειρία υπολείπεται εκείνης που προσφέρουν τα επίγεια δίκτυα.

Πλέον, με τη νέα απόφαση της E.Ε. επιτρέπεται η διαθέση δικτύων επιπέδου 5G με την βοήθεια ειδικών κεραιών (pico-cells), οι οποίες θα αναλαμβάνουν τη δρομολόγηση των τηλεφωνικών κλήσεων, των μηνυμάτων και των δεδομένων από το δορυφορικό δίκτυο επικοινωνίας του αεροπλάνου, στους σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στο έδαφος.

Παράλληλα η ίδια τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιτρέπει και τη διάθεση συχνοτήτων 5G για χρήση υπηρεσιών «Wi-Fi on the road», δηλαδή για χρήση σε αυτοκίνητα και λεωφορεία. Έτσι με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών δικτύωσης, ακόμα και υλοποίησης του Metaverse και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;