Μουντιάλ 2022: Πού βρίσκεται ο διαδηλωτής που παρενέβη στο ματς Πορτογαλία – Ουρουγουάη τη Δευτέρα;
Μουντιάλ 2022: Κρατώντας μια σημαία με ουράνιο τόξο και φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «Σεβασμός για τις Ιρανές γυναίκες», ο ακτιβιστής έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα Πορτογαλίας και Ουρουγουάης τη Δευτέρα 28/11.

Ένας διαδηλωτής, κρατώντας μια σημαία με ουράνιο τόξο και φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «Σεβασμός για τις Ιρανές γυναίκες» στην πλάτη, έτρεξε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει αγώνα μεταξύ Πορτογαλίας και Ουρουγουάης τη Δευτέρα 281/11 στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ.

Λίγο μετά το 50ο λεπτό του αγώνα, ο διαιτητής διέκοψε το ματς και οι κάμερες της τηλεοπτικής μετάδοσης της FIFA έδειξαν (μάλλον κατά λάθος) έναν τύπο να περνά μπροστά. Έπειτα, η εικόνα επικεντρώθηκε στους παίκτες και τον διαιτητή που περίμεναν να αρχίσει ξανά ο αγώνας.

Το προσωπικό ασφαλείας επενέβη γρήγορα και απομάκρυνε τον διαδηλωτή, ο οποίος είχε και το «Save Ukraine» («Σώστε την Ουκρανία») στο μπροστινό μέρος της μπλούζας του. Ο νεαρός ακτιβιστής με τη φανέλα του Superman, μπήκε στο γήπεδο μεταφέροντας αντιπολεμικά αλλά και υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μηνύματα, κρατώντας στα χέρια του τη σημαία με το ουράνιο τόξο.

Οι αρχές ασφαλείας έσπευσαν κακήν κακώς να τον απομακρύνουν.

Ωστόσο, από χτες, βράδυ Δευτέρας (28/11), έχει ξεκινήσει η συζήτηση και τα αιχμηρά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το πού μπορεί να βρίσκεται ο συγκεκριμένος διαδηλωτής σήμερα, δεδομένου ότι, όπως είναι ήδη γνωστό, οι νόμοι στο Κατάρ είναι πολύ αυστηροί. Μόνο για τη σημαία, ο ακτιβιστής κινδυνεύει με 7 χρόνια φυλάκιση, για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο απειλείται επίσης με ποινή, ενώ η δυσφήμηση της χώρας επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις.

Πηγή κεντρικής εικόνας: Twitter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
22'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
22'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
5'
5 - 6
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
6'
5 - 5
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;