Ρέππας - Παπαθανασίου: Οι επιτυχίες, οι αρνητικές κριτικές και τα κοινωνικά ταμπού
Το συγγραφικό δίδυμο Ρέππας - Παπαθανασίου βρέθηκε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και μίλησαν για τις μεγάλες τους επιτυχίες, την τηλεοπτική τους καριέρα, καθώς και τις αρνητικές κριτικές που έχουν δεχθεί.

Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγγραφικά δίδυμα είναι ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Οι δημιουργοί των μεγάλων κωμικών επιτυχιών βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη «Μεγάλη Εικόνα» το βράδυ της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου, και μίλησαν για την τελευταία τους επιτυχία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», τη νέα τους σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη», την τηλεοπτική τους καριέρα, καθώς και σειρές που δεν μπόρεσαν να φτιάξουν εξαιτίας των κοινωνικών στερεοτύπων και ταμπού.

Αρχικά, το δίδυμο Ρέππας – Παπαθανασίου αναφέρθηκαν στη νέα τους σειράς «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» και στην επιτυχία που σημείωσαν οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» παρά τα σεναριακά λάθη. Όπως είπαν:

«Η ιδέα για το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» ήταν διαμόρφωση ενός άλλου πρότζεκτ. Σιγά σιγά ξεκίνησε και φοβόμασταν πολύ το θέατρο. Όσο ήταν ο κορονοϊός είχαμε 5-6 ιδέες για την τηλεόραση.

Οι «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» είχε άπειρα σεναριακά λάθη και ήταν σαν μαγνητοσκοπημένο θέατρο. Καλά έκανε και το αγάπησε ο κόσμος αλλά δεν ήταν αληθινή τηλεόραση.

Η νέα σειρά έχει μεγαλύτερη ευελιξία και είναι καθαρή τηλεόραση. Είμαστε πιο κοντά στην αλήθεια και δεν έχει αυτό το θεατρικό»

Στη συνέχεια, μίλησαν και για τις συνεργασίες τους με τους ηθοποιούς, αλλά και το πώς γράφουν τις σειρές τους. Οι δύο τους υποστήριξαν πως:

«Δεν κάνουμε ότι θέλουμε στις σειρές. Είναι σαν να έρχεται ο ηθοποιός και να το γράφει μόνος του.

Η γυναίκα έχει πιο μεγάλη εκφραστική γκάμα, αλλά τα αγόρια από μικροί ντρεσάρονται σε συγκεκριμένους ρόλους. Φοβούνται μην παρεξηγηθούν»

Σε ό,τι αφορά τις αρνητικές κριτικές που έχουν δεχτεί για τις ταινίες τους τόνισαν:

«Η απόρριψη είναι μεγάλη, ήταν απορριπτική 100% και στις τέσσερις ταινίες. Μας νοιάζει πάντα η κριτική αλλά από ένα σημείο και μετά δεν θέλουμε να ξέρουμε τι γράφεται για εμάς. Δεν έχουμε social media οπότε και δεν τα παρακολουθούμε.

Έχουμε πάντα τα στρατευμένα. Οι “συμπέθεροι” ήταν μεγάλη πολιτική παρέμβαση και είναι μεγάλο γεγονός να γεμίζει το κοινό από Έλληνες και Αλβανούς και να γελούν με το ίδιο πράγμα.

Το “Φούστα μπλούζα” είναι ένα πανηγύρι απενοχοποίησης της διαφορετικότητας.

Θα γράφαμε για ένα ομόφυλο ζευγάρι να μεγαλώνει παιδιά.

Δεν κοιτάμε να σοκάρουμε ή να τρομάξουμε το κοινό αλλά πώς να ενοποιήσουμε τον κόσμο»

Τέλος, αναφέρθηκαν και στα «κοινωνικά ταμπού», με τα οποία καταπιάνονται οι σειρές τους:

«Θα γράφαμε για ένα ομόφυλο ζευγάρι που μεγαλώνει παιδιά. Δεν κοιτάμε να σοκάρουμε ή να τρομάξουμε το κοινό, αλλά πώς να ενοποιήσουμε τον κόσμο»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
19'
1 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
19'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
7'
5 - 4
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
8'
2 - 3
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;