Τηλεόραση: Η «μάχη» της τηλεθέασης έγινε πιο «σκληρή» - Οι σειρές που ξεχώρισαν
Με την πρεμιέρα ακόμα περισσότερων νέων ελληνικών σειρών, η «μάχη» της τηλεθέασης έγινε ακόμα πιο «σκληρή» με κάποιες σειρές, όμως, να καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και να βρίσκουν το κοινό τους!

Η δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου έφερε και την πρεμιέρα των τελευταίων νέων ελληνικών σειρών που θα δούμε μέχρι και τα Χριστούγεννα. Ο Οκτώβριος είδε την μεγάλη επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στην τηλεόραση, την πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Θάνου Αλεξανδρή, αλλά και δύο ακόμα σειρές που ήρθαν να ολοκληρώσουν το τηλεοπτικό παζλ μέχρι και το 2023.

Αυτές οι σειρές ήρθαν να προστεθούν σε όλες εκείνες που έκαναν πρεμιέρα στα μέσα του Σεπτέμβρη, αλλά και να φέρουν τα πάνω κάτω στην τηλεθέαση. Με κάποιες σειρές να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι, άλλες να χάνουν έδαφος και άλλες να καταφέρνουν να ξεχωρίζουν βδομάδα την εβδομάδα.

Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νικητές και χαμένους και ο σωστός απολογισμός θα γίνει προς το τέλος της χρονιάς, όμως, ήδη κάποιες σειρές έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες και δείχνουν πως υπάρχει ένα κοινό που θα κάτσει και θα βρει τη σειρά που θέλει να δει.

Για να δούμε ποιες ελληνικές σειρές έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν μέχρι στιγμής και τι άλλαξαν στην πίτα της τηλεθέασης αυτές που ξεκίνησαν μέσα στον Οκτώβριο;

Η Prime Time του ALPHA

ελληνικές σειρές

Ο ALPHA από το 2019 έχει καταφέρει να χτίσει σταδιακά το κοινό του και να σταθεί στις σειρές του ακόμα και όταν δεν τα πήγαιναν τόσο καλά στα ποσοστά τηλεθέασης. Αυτό φαίνεται να έχει φτιάξει μία σχέση με τους τηλεθεατές που περιμένουν από το κανάλι προσεγμένες δουλειές με καλούς ηθοποιούς και σειρές που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους ό,τι και να γίνει.

Φέτος, φαίνεται πως ο ALPHA θερίζει τους καρπούς που έσπειρε με τις σειρές του να κινούνται πάνω από το 15% στο γενικό και στο δυναμικό κοινό. Προφανώς, ο σαρωτικός «Σασμός» έχει το πάνω χέρι. Η σειρά καταφέρνει να συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά όλες τις ημέρες που προβάλλεται και, μάλιστα, Τετάρτη και Πέμπτη που ο ανταγωνισμός είναι λιγότερος ξεπερνάει ακόμα και το 30%, ενώ το τελευταίο επεισόδιο έφτασε στο 35,6%!

Πολύ καλά στέκεται και η σειρά «Ο Παράδεισος των Κυριών» με ποσοστά σταθερά γύρω στο 17%. Η καθημερινή δραματική σειρά φαίνεται να έχει βρει το κοινό της και να αποτελεί ακόμα μία μεγάλη νίκη του καναλιού. Τέλος, η νέα προσθήκη, η πολυαναμενόμενη σειρά «Αυτή η Νύχτα Μένει» φαίνεται να έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα με ποσοστό τηλεθέασης 20,2% στο δυναμικό κοινό και 22% στο γενικό σύνολο στην πρεμιέρα της. Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς έπεσε στο 16,8% και στο 17,7% (κάτι που ήταν αναμενόμενο μετά την πρεμιέρα), ωστόσο δείχνει να διατηρείται σε αρκετά καλά ποσοστά τηλεθέασης.

Και το MEGA έχει καταφέρει να ξεχωρίσει

Το MEGA, φέτος, έκανε ακόμα μία πιο δυναμική στροφή στην ελληνική μυθοπλασία προσθέτοντας στο πρόγραμμά του ακόμα περισσότερες ελληνικές σειρές. Όλες φαίνεται να έχουν βρει ένα κοινό που τις ακολουθεί και σημειώνουν αρκετά καλά νούμερα τηλεθέασης με τη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη να ξεχωρίζει…

«Η Γη της Ελιάς» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την επιτυχημένη της πορεία μένοντας σταθερά πίσω από τον «Σασμό» στους πίνακες τηλεθέασης και συγκεντρώνοντας ποσοστό γύρω στο 25%. Ακόμα μία μεγάλη νίκη του καναλιού είναι η νέα δραματική σειρά «Μαύρο Ρόδο», που στο γενικό σύνολο κινείται σταθερά κοντά στο 21%. Οι δύο αυτές σειρές του MEGA φαίνεται να μην έχουν πείσει το δυναμικό κοινό, καθώς εκεί τα ποσοστά τους πέφτουν αρκετά πιο χαμηλά και κινούνται κοντά στο 17%. Επίσης, η νέα κωμική σειρά των Ρέππα – Παπαθανασίου «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» σημειώνει αρκετά ικανοποιητικά ποσοστά και κινείται γύρω στο 15%.

Ωστόσο, το μεγάλο στοίχημα του σταθμού ήταν η νέα δραματική σειρά εννέα επεισοδίων του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το «Maestro», που φαίνεται να είναι μία από τις πιο ακριβές ελληνικές σειρές, φαίνεται να κέρδισε το στοίχημα και κατάφερε να σαρώσει στην πρεμιέρα του με ποσοστό τηλεθέασης 31,2% στο γενικό σύνολο και 34,8% στο δυναμικό κοινό, ενώ στο Twitter συγκέντρωσε πάνω από 11 χιλιάδες tweets. Η σειρά ξεκινάει με το δεξί και φαίνεται να φέρνει και ένα ακόμα νεότερο κοινό στο Μεγάλο Κανάλι. Για να δούμε αν θα συνεχίσει έτσι και τις επόμενες εβδομάδες προβολής του;

«Παγιδευμένοι» και «Ποιος Παπαδόπουλος» για τον ΑΝΤ1

Παρόλες τις προσπάθειες και τις νέες σειρές που έχει να προτείνει το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, μία φαίνεται να έχει ξεχωρίσει από την αρχή και να χτίζει εβδομάδα την εβδομάδα το κοινό του. Η δραματική και αστυνομική σειρά «Παγιδευμένοι» έχουν καταφέρει να βρουν το κοινό τους. Ένα κοινό που τους προσφέρει μία από τις κορυφαίες θέσεις στα trends στο Twitter σε κάθε νέο επεισόδιο, αλλά και νούμερα τηλεθέασης που ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα. Μάλιστα, κάθε Τετάρτη, όταν και ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος, η σειρά καταφέρνει να σημειώσει ποσοστά πάνω από 20% και στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό.

Άλλη μία σειρά του καναλιού που φαίνεται να έχει κερδίσει την προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού είναι η κωμική σειρά «Ποιος Παπαδόπουλος;». Η σειρά συγκεντρώνει σταθερά ποσοστό τηλεθέασης γύρω από το 16% και δείχνει την ανάγκη του κοινού για καλή κωμωδία.

Άλλες σειρές που ξεχωρίζουν

Φαίνεται πως ο ALPHA και το MEGA έχουν καταφέρει με τις νέες σειρές που έχουν προσφέρει να κερδίσουν (μέχρι στιγμής) το στοίχημα της τηλεθέασης και να κάνουν το κοινό να παρακολουθεί τα κανάλια αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες σειρές που δίνουν τον δικό τους αγώνα και αξίζει να αναφερθούν.

ελληνικές σειρές

Ο «Έρωτας φυγάς» στο OPEN και η «Άγρια Γη» στον ΣΚΑΪ είναι δύο απογευματινές καθημερινές σειρές που συγκεντρώνουν αρκετά καλά ποσοστά τηλεθέασης για το τους σταθμούς τους. Μάλιστα, αρκετές φορές οι δύο σειρές καταφέρνουν να ξεπεράσουν το 10%. Στην ΕΡΤ, το «Κάνε ότι Κοιμάσαι» μπορεί να έχει πέσει σε νούμερα τηλεθέασης εξαιτίας και του τεράστιου ανταγωνισμού, όμως, η σειρά συζητιέται και η διαθεσιμότητά της μέσω του ERTFLIX έχει κάνει ένα νεότερο κοινό να την παρακολουθεί με την άνεσή του και στον χρόνο του. Το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με την μουσική και κωμική σειρά του Φοίβου Δεληβοριά «Τα Νούμερα», που φαίνεται να έχουν βρει το κοινό της. Άλλη μία σειρά που φαίνεται να βρίσκει σιγά σιγά το κοινό της είναι η «στΟργή». Η εβδομαδιαία δραματική σειρά του ΣΚΑΪ κατάφερε στο τελευταίο επεισόδιό της να φθάσει σε διψήφια νούμερα τηλεθέασης. Η Παρασκευή, ίσως, να είναι η ημέρα μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές σειρές της σεζόν.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην εξαιρετική σειρά της ΕΡΤ «Μία Νύχτα του Αυγούστου». Η συνέχεια της σειράς «Το Νησί» αποτελεί κάτι τελείως διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα. Μία σειρά με κινηματογραφική αισθητική, ψυχογραφική διάθεση και κάτι που ξεχωρίζει αμέσως από όλες τις άλλες σειρές. Δεν έχει καταφέρει να φθάσει τα ποσοστά της μεγάλης επιτυχίας του MEGA, όμως, είναι μία σειρά που πρέπει να ανακαλύψεις και να της δώσεις τον χρόνο που χρειάζεται. Σίγουρα, δεν είναι μία σειρά για όλους.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1