Τηλεόραση: Οι ελληνικές σειρές που ξεχώρισαν στη «μάχη» της τηλεθέασης την πρώτη εβδομάδα
Οι περισσότερες ελληνικές σειρές έκαναν πρεμιέρα την εβδομάδα που μας πέρασε και κάποιες απέδειξαν πως έχουν όσα χρειάζεται για να ξεχωρίσουν και να συγκεντρώσουν υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η εβδομάδα της μεγάλης επιστροφής της μυθοπλασίας στην τηλεόραση. Λίγο μετά την πρεμιέρα των περισσότερων τηλεοπτικών εκπομπών, τα κανάλια έβαλαν στην εξίσωση το μεγάλο ατού της χρονιάς (όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, αλλά και από πέρσι), τις ελληνικές σειρές.

Καθώς τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα δούμε πάνω από 25 ελληνικές σειρές, είναι λογικό κάποιες από αυτές να έχουν ξεχωρίσει, ήδη, και να έχουν κερδίσει το κοινό τους. Ωστόσο, ενώ τα περισσότερα κανάλια έχουν βάλει τα «πιόνια» τους στην σκακιέρα της τηλεθέασης, λείπουν ακόμα αρκετές σειρές, που αναμένεται να ξεκινήσουν να προβάλλονται από τις αρχές Οκτωβρίου.

Παρόλα αυτά, η πρώτη εβδομάδα προβολής των ελληνικών σειρών είχε κάποιους φανερούς νικητές, κάποιους ηττημένους και κάποιους που είναι κάπου στη μέση. Προφανώς, είναι πολύ νωρίς στην τηλεοπτική σεζόν για να πανηγυρίζει κανείς. Όμως, αρχίζει να διαφαίνεται μία τάση και αυτό ήρθαμε να αναδείξουμε και εμείς.

Ήρθαμε, δηλαδή, για να μιλήσουμε για τις ελληνικές σειρές, που φαίνεται να έχουν ξεχωρίσει από την πρώτη εβδομάδα, να έχουν κερδίσει (ή να χτίζουν) το στοίχημα της τηλεθέασης, αλλά και να γίνονται θέμα συζήτησης από το κοινό.

 Οι σειρές που ξεχώρισαν από την πρώτη εβδομάδα

Σασμός

ελληνικές σειρές

Ο αδιαφιλονίκητος νικητής της πρώτης εβδομάδας είναι η επιτυχημένη σειρά του ALPHA «Σασμός». Από την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου της, η σειρά έχει καταφέρει να γίνεται πρώτο trend στο Twitter την ώρα προβολής της και να κρατάει σταθερά τα ποσοστά τηλεθέασής της κοντά ή πάνω από το 30%. Ένα ποσοστό που δύσκολα βλέπει κανείς σε αυτό το τοπίο.

Η Γη της Ελιάς

ελληνικές σειρές

Το αντίπαλο δέος της σειράς του ALPHA, είναι η καθημερινή σειρά του MEGA «Η Γη της Ελιάς». Η σειρά του Ανδρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου φαίνεται να έχει δυναμική και να συγκεντρώνει ποσοστά τηλεθέασης που κυμαίνονται από 15% στο δυναμικό κοινό μέχρι 25% στο γενικό σύνολο. Μάλιστα, τις ημέρες που δεν υπάρχει και το GNTM 5 να παίρνει μερίδιο της πίτας, η σειρά του MEGA «χτίζει» τα ποσοστά της.

Ο Παράδεισος των Κυριών

ελληνικές σειρές

Το νέο στοίχημα του ALPHA, ήταν η καθημερινή σειρά «Ο Παράδεισος των Κυριών». Η σειρά από την πρεμιέρα της φαίνεται να έχει κερδίσει το στοίχημα και να έχει αγαπηθεί από τους τηλεθεατές καταφέρνοντας, μάλιστα, να ανεβάσει και τα ποσοστά της, φτάνοντας την Πέμπτη να συγκεντρώνει ποσοστό τηλεθέασης 20,6% στο δυναμικό κοινό και 20,4% στο γενικό σύνολο. Δείχνοντας, έτσι, πως το κοινό «διψάει» για καλές ελληνικές σειρές.

Οι σειρές που δείχνουν δυναμική

Πέρα από τους φανερούς νικητές της τηλεθέασης της πρώτης εβδομάδας, υπάρχουν και κάποιες ελληνικές σειρές που απέδειξαν πως μπορούν να κάνουν την έκπληξη και την ανατροπή.

Παγιδευμένοι

Το νέο αστυνομικό θρίλερ του ANT1 «Παγιδευμένοι», από την πρεμιέρα του τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη, όπου και προβάλλεται, έχτιζε σταθερά το κοινό του, αυξάνοντας τα ποσοστά τηλεθέασης σε διψήφια ξεπερνώντας το 12% στο δυναμικό κοινό. Φαίνεται πως η νέα σειρά θα χρειαστεί το χρόνο της να ξεδιπλώσει την ιστορία της για να πείσει το κοινό. Δε θα μας κάνει έκπληξη, όμως, αν στη συνέχεια της σεζόν τη δούμε να συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης.

Κάνε ότι Κοιμάσαι

ελληνικές σειρές

Η νέα κοινωνική σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ότι Κοιμάσαι», που έχει και στοιχεία αστυνομικού θρίλερ, ξεκίνησε να προβάλλεται μία εβδομάδα νωρίτερα από τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, στο νέο διπλό της επεισόδιο, και με τον ανταγωνισμό στο «κόκκινο», έδειξε πως μπορεί να διατηρήσει τα νούμερα του σε διψήφια ποσοστά και πάνω από το 10%. Έτσι, φαίνεται να είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Δημόσιας τηλεόρασης για τη σεζόν αυτή.

Ποιος Παπαδόπουλος;

Η νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1 «Ποιος Παπαδόπουλος;» φαίνεται να έχει καταφέρει να πείσει το κοινό να τη δει. Η σειρά, με το δεύτερο επεισόδιό της, έφτασε σε ποσοστά τηλεθέασης το 14,8% στο γενικό σύνολο και το 14,6% στο δυναμικό κοινό. Φαίνεται πως το κοινό θέλει και μία δόση κωμωδίας σε όλο αυτό το δράμα που προσφέρουν οι σταθμοί. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να επιβιώσει και στις επόμενες εβδομάδες.

Έρωτας φυγάς

ελληνικές σειρές

Η νέα καθημερινή σειρά του OPEN «Έρωτας φυγάς» φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα και να χτίζει μία απογευματινή ζώνη για το κανάλι. Η σειρά εποχής καταφέρνει να συγκεντρώσει ποσοστό τηλεθέασης κοντά στο 10% και να βάζει στον «χάρτη» το OPEN. Μένει να δούμε αν θα διατηρήσει ή θα αυξήσει τα ποσοστά της.

Σειρές που αξίζει να αναφερθούν

Και, ενώ, κάποιες σειρές δίνουν την «μάχη» της τηλεθέασης και κρίνεται το μέλλον τους από τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν, κάποιες ξεχωρίζουν είτε γιατί προκαλούν πολλή συζήτηση, είτε γιατί ο ανταγωνισμός δεν τις επηρεάζει. Πρόκειται για δύο σειρές, που έχουν ξεχωρίσει ακριβώς για αυτούς τους λόγους.

Τα Νούμερα

Η σειρά/ εκπομπή/ βαριετέ σόου του Φοίβου Δεληβοριά έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων στο Twitter. Πολλοί είναι υποστηρικτές της νέας σειράς της ΕΡΤ «Τα Νούμερα», κάνοντας λόγο για μία έξυπνη σάτιρα της εποχής μας με μουσικές που μας ταξιδεύουν και καλλιτέχνες που αγαπάμε. Άλλοι πάλι, θορυβήθηκαν από την Νατάσα Μποφίλιου που αυτοσαρκάστηκε και ντύθηκε στα κόκκινα. Τα… νούμερα για το δεύτερο επεισόδιο έφτασαν στο 8,9% στο δυναμικό κοινό και στο 7,2% στο γενικό σύνολο. Ποσοστά που δεν είναι αρκετά δυνατά, οπότε ο ντόρος στο Twitter μπορεί να προέρχεται και από το ERTFLIX.

Σμύρνη μου Αγαπημένη

Η μετατροπή της κινηματογραφικής επιτυχίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, κατάφερε να συγκινήσει το τηλεοπτικό κοινό που του χάρισε ποσοστό τηλεθέασης 14,8% στο γενικό σύνολο και 15,8% στο δυναμικό κοινό. Έτσι, η σειρά φαίνεται να έχει ξεχωρίσει, αλλά παίζει σε άλλο επίπεδο, καθώς πολλοί μπορεί να είναι αυτοί που να περιμένουν να ολοκληρωθεί και να την απολαύσουν όλη μαζί στο ANT1+.

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
7'
0 - 0
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
6'
0 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 2