Όλα τα ρεκόρ που «έσπασε» η Taylor Swift με το «Midnights»
Δεκαέξι χρόνια μετά το ντεμπούτο της, η Taylor Swift συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των τσαρτς με το «Midnights» να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - That's a real f***ing legacy!

Την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, η Taylor Swift κυκλοφόρησε το 10ο προσωπικό της άλμπουμ «Midnights» και έβαλε «φωτιά» στα τσαρτς. Το άλμπουμ, που αναφέρεται σε 13 νύχτες της ζωής της τραγουδίστριας και τραγουδοποιού όπου οι σκέψεις την κατέκλυζαν και δεν την άφηναν σε ησυχία, σηματοδοτεί ακόμα μία τεράστια επιτυχία για τη Swift σε μία καριέρα γεμάτη από μεγάλες επιτυχίες.

Μετά την ανακοίνωση των τσαρτς μέσα στις προηγούμενες ημέρες, η Taylor Swift απέδειξε ότι ήρθε για να κατακτήσει τον κόσμο. Με το άλμπουμ της να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ να έχει κάνει ήδη ντεμπούτο στο No. 1 σε πάνω από 20 χώρες. Το περιοδικό Consequence αναφέρει πως έχει καταρρίψει πάνω από 73 ρεκόρ μέσα σε μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του.

Το Rolling Stone, μετά την ανακοίνωση της απόλυτης κυριαρχίας των τραγουδιών του «Midnights» στο Billboard Hot 100, αναφέρει πως συχνά οι θαυμαστές της αποκαλούν τη Swift ως την προσωποποίηση της μουσικής βιομηχανίας. Το γνωστό περιοδικό αναφέρει πως με τα τελευταία της κατορθώματα έχει φτάσει πιο κοντά από ποτέ σε αυτόν τον τίτλο.

Εμείς κάτσαμε και συγκεντρώσαμε όλα τα απίστευτα και ιστορικά ρεκόρ που κατέρριψε το 10ο άλμπουμ της, 16 χρόνια μετά από το ντεμπούτο της στην μουσική σκηνή. Όταν η Taylor Swift ζήτησε από τους φανς της να τη «συναντήσουν τα μεσάνυχτα», όλος ο κόσμος άκουσε…

Τα ρεκόρ των τραγουδιών

Ίσως και το πιο εντυπωσιακό της καριέρας της…

Με το «Midnights», η Taylor Swift έγινε η πρώτη καλλιτέχνης στην ιστορία που κατέκτησε και τις 10 πρώτες θέσεις στο Billboard Hot 100 σε μία μόνο εβδομάδα. Το κορυφαίο τραγούδι για τη Swift στο Hot 100 ήταν το «Anti-Hero» που βρέθηκε στο Νο. 1 και αποτελεί το 9ο τραγούδι της καριέρας της που φθάνει στην κορυφή του τσαρτ.

Η δημοφιλής pop σταρ διεκδικεί επίσης 13 από τις 15 κορυφαίες θέσεις στο chart, καθώς όλα τα τραγούδια του «Midnights» βρέθηκαν στην κορυφαία 15άδα. Πλέον, η Swift διαθέτει τις περισσότερες top 10 επιτυχίες μεταξύ των γυναικών στην ιστορία του chart με 40, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Madonna με 38.

Επίσης, όλα τα τραγούδια της ειδικής έκδοσης «Midnights (3am Edition)» κατάφεραν να μπουν στο top 50 του Billboard Hot 100.

Σύμφωνα με το Billboard, μόνο τα streams των τραγουδιών ήταν ικανά να κατακτήσουν όλο το top 10 χωρίς τις πωλήσεις και τις ραδιοφωνικές αναπαραγωγές που πρωσμετρώνται στο τελικό τσαρτ.

Επιπλέον, η Swift κατέκτησε της 9 από τις 10 θέσεις του top 10 στο Billboard Global 200 με το «Unholy» των Sam Smith και Kim Petras να βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ όταν αφαιρεθούν από το τσαρτ οι ΗΠΑ, η Swift έχει τις 8 από τις 10 κορυφαίες θέσεις.

Οι πωλήσεις

Σύμφωνα με το Billboard, το «Midnights» κατάφερε να πουλήσει πάνω 1,578 εκατομμύρια ισοδύναμα (πωλήσεις αντιτύπων του άλμπουμ και streaming) άλμπουμ στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, με τις παραδοσιακές πωλήσεις άλμπουμ να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο σε όλες τις διαθέσιμες μορφές (που σε αυτή την περίπτωση σημαίνει κατεβάσματα, CD, βινυλίο και κασέτας ).

Αυτό σηματοδοτεί την μεγαλύτερη εβδομάδα σε πωλήσεις για οποιοδήποτε άλμπουμ από τότε που το «25» της Adele πούλησε πάνω από 3,482 εκατομμύρια την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του το 2015. Το «Midnights» της Taylor Swift πούλησε πάνω από 1,14 εκατομμύρια φυσικά αντίτυπα άλμπουμ στις ΗΠΑ σε μια εβδομάδα και είναι το πρώτο άλμπουμ που το πετυχαίνει αυτό από τότε που κυκλοφόρησε το δικό της «Reputation» το 2017 με πωλήσεις 1,216 εκατομμυρίων αντιτύπων.

Σύμφωνα με την Republic Records, το άλμπουμ έκανε πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και είναι το καλύτερο ντεμπούτο της καριέρας της Swift συνολικά.

Μόλις μία μέρα μετά την κυκλοφορία, το άλμπουμ είχε ήδη σημειώσει την εβδομάδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για ένα άλμπουμ βινυλίου από τότε που η εταιρεία Luminate άρχισε να καταγράφει τις πωλήσεις το 1991. Τελικά, το άλμπουμ τελείωσε την εβδομάδα με πωλήσεις ρεκόρ που έφθασαν τα 575.000  αντίτυπα. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Harry Styles και το άλμπουμ του «Harry’s House», το οποίο έκανε το ντεμπούτο του με 182.000 πωλήσεις σε άλμπουμ βινυλίου νωρίτερα το 2022.

Τα απίστευτα νούμερα στο streaming

Μετά από μόλις τέσσερις ημέρες από την κυκλοφορία του, το «Midnights» της Taylor Swift είχε τη μεγαλύτερη εβδομάδα σε ό,τι αφορά το streaming για το 2022, με 357 εκατομμύρια streams (συνδυάζει βίντεο κλιπ, καθώς και τα τραγούδια σε υπηρεσίες όπως το Spotify). Σύμφωνα με το Billboard, το άλμπουμ ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του κατακτώντας την τρίτη θέση με τα περισσότερα streams για ένα άλμπουμ που έγιναν ποτέ.

Η Taylor Swift με το «Midnights» συγκέντρωσε 549 εκ. streams και έμεινε πίσω από τα δύο άλμπουμ του Drake «Scorpion» (745,92 εκατομμύρια) και και «Certified Lover Boy» (743,67 εκατομμύρια). Παράλληλα, σημείωσε τη μεγαλύτερη streaming εβδομάδα για άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνη.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στις 21 Οκτωβρίου, το «Midnights» έγινε το άλμπουμ του Spotify με τα περισσότερες streams σε μια μέρα και η ίδια η Swift έσπασε το ρεκόρ της καλλιτέχνη με τα περισσότερες streams σε μια μέρα στην ιστορία του Spotify.

Στο Apple Music, η Taylor Swift κατέρριψε το ρεκόρ όλων των εποχών για το μεγαλύτερο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ποτέ παγκοσμίως σε Spatial Audio. Επιπλέον, σημειώνει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο pop άλμπουμ όλων των εποχών στο Apple Music μόνο και μόνο από τα streams της πρώτης ημέρας.

Το Billboard Hot 200

Το «Midnights» έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 1 του τσαρτ των άλμπουμ του Billboard, σηματοδοτώντας το 11ο άλμπουμ της Swift που καταφέρνει να φθάσει στην κορυφή του τσαρτ. Έτσι, πλέον, η δημοφιλής τραγουδοποιός και τραγουδίστρια ισοφαρίζει με την Barbra Streisand για τα περισσότερα άλμπουμ που έφθασαν στο Νο. 1 μεταξύ των γυναικών, ενώ γίνεται επίσης η έκτη καλλιτέχνης με περισσότερα από 10 άλμπουμ στην κορυφή του Billboard Hot 200 από τότε που το άρχισε να δημοσιεύεται τακτικά το τσαρτ. Η Taylor Swift βρίσκεται πίσω από τους Beatles (με 19 Νο. 1), τον Jay-Z (14) και έχει τον ίδιο αριθμό Νο. 1 άλμπουμ με τους Drake, Bruce Springsteen και Streisand (που έχουν ο καθένας από 11).

Taylor Swift

Παγκόσμια κυριαρχία

Με το «Midnights», η Taylor Swift έχει ξεπεράσει την απήχηση που είχε το προηγούμενο άλμπουμ της καριέρας της που είχε σημειώσει τέτοια επιτυχία το «1989». Η επιστροφή της στην pop σηματοδότησε και την επιστροφή της στην κορυφή των τσαρτς του Spotify σε πάνω από 30 χώρες, καθώς και την κατάκτηση των πρώτων θέσεων στα τσαρτς πάνω από 20 χωρών.

Το «Midnights» σηματοδοτεί το μεγαλύτερο ντεμπούτο στην καριέρα της σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ είναι το μεγαλύτερο ντεμπούτο για το 2022 σε χώρες όπως η Αυστραλία, η Κίνα, ο Καναδάς και πολλές ακόμα.

Φαίνεται πως, ενώ άλλων καλλιτεχνών η καριέρα μετά από 16 χρόνια στη μουσική βιομηχανία και την κυκλοφορία 10 άλμπουμ βρισκόταν στη δύση της, η καριέρα της Taylor Swift κατακτάει καινούριες κορυφές!

Πηγή φωτογραφιών & cover photo: Twitter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1