Taylor Swift: Το «Midnights» γίνεται το άλμπουμ με τα περισσότερα streams στο Spotify σε ένα 24ωρο
Μόλις 18 ώρες μετά την κυκλοφορία του, το «Midnights» της Taylor Swift κατέρριψε το ρεκόρ του Spotify ως το άλμπουμ με τα περισσότερα streams σε ένα μόνο 24ωρο.

Στις 7:00 το πρωί (τοπική ώρα, μεσάνυχτα στις ΗΠΑ) της Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου, η Taylor Swift κυκλοφόρησε το 10ο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Midnights». Η δημοφιλής superstar είχε πολλές εκπλήξεις για τους φανς της την ημέρα κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου άλμπουμ της και αυτοί της έκαναν ένα ξεχωριστό δώρο, καθώς έκαναν το άλμπουμ της αυτό με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Spotify για μία μόνο ημέρα σε λιγότερο (μάλιστα) από ένα εικοσιτετράωρο!

Η ίδια μέσα από μία ανάρτησή της ευχαρίστησε τους θαυμαστές της που «έκαναν κάτι εκπληκτικό». Όπως έγραψε στην ανάρτησή της η Taylor Swift:

«Πώς έγινα τόσο τυχερή, έχοντας εσάς έκει έξω να κάνετε κάτι τόσο εντυπωσιακό! Tι συνέβη μόλις τώρα;!»

Το τελευταίο άλμπουμ της pop star με τίτλο «Midnights», προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον μόλις κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Οι φανς της περίμεναν με ανυπομονησία να ακούσουν τα καινούρια τραγούδια, καθώς το μόνο που γνώριζαν ήταν η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι τίτλοι τους. Οι διάφορες θεωρίες των swifties (όπως ονομάζονται οι θαυμαστές της Taylor Swift) γίνονταν viral στο διαδίκτυο, ενώ από την ώρα κυκλοφορίας του άλμπουμ, μάλιστα, η Swift βρισκόταν ανάμεσα στα παγκόσμια trends στο Twitter με πάνω από 1,4 εκ. αναρτήσεις.

Έτσι, δεν μας φαίνεται παράξενο που η streaming πλατφόρμα Spotify ανακοίνωσε σε λιγότερο από 24 ώρες πως το άλμπουμ είχε (ήδη!) συγκεντρώσει τις περισσότερες μεταδόσεις σε μία μόνο ημέρα στην ιστορία της.

Σε αυτό, σίγουρα, βοήθησε και η κυκλοφορία – έκπληξη εφτά ακόμα τραγουδιών που έγινε λίγες ώρες αργότερα από την πρώτη διάθεση του «Midnights» στις διάφορες πλατφόρμες.

Η Taylor Swift έχει περιγράψει τον δίσκο ως την ιστορία από:

«13 άγρυπνες νύχτες διάσπαρτες σε όλη μου τη ζωή. Ένα ταξίδι μέσα από τρόμους και γλυκά όνειρα»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Σύμφωνα με το sky news στο 10ο προσωπικό της άλμπουμ η Swift απομακρύνεται από τα οικεία indie τραγούδια των δύο τελευταίων άλμπουμ της, «Folklore» και «Evermore», και στρέφεται στην electronica, τη synth-pop και μερικές φορές ακόμη και σε ρυθμών που επηρεάζονται από το hip-hop. Ήχους που είχε χρησιμοποιήσει στα άλμπουμ της «1989», «Reputation» και «Lover».

Η Swift έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ μαζί με τον Jack Antonoff, τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος Bleachers και παραγωγό που έχει συνεργαστεί άλλες 7 φορές στο παρελθόν μαζί της. Ακριβώς μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, η δημοφιλής pop star έγραψε σε μια ανάρτησή της στο Instagram:

«Είναι φίλος ζωής (αυθάδης το ξέρω, αλλά επιμένω σε αυτό). Συνεργαζόμαστε μουσικά για σχεδόν μια δεκαετία ΟΜΩΣ… αυτό είναι το πρώτο άλμπουμ που είμαστε οι «βασικοί συνεργάτες».

Ο Jack και εγώ βρεθήκαμε στη Νέα Υόρκη, μόνοι, να ηχογραφούμε κάθε βράδυ, να ξενυχτάμε και να εξερευνούμε σκέψεις «άυπνων νυχτών» του παρελθόντος. Το «Midnights» είναι ένα κολάζ έντασης με σκαμπανεβάσματα και άμπωτες και ροές. Η ζωή μπορεί να είναι σκοτεινή, έναστρη, μπερδεμένη, τρομακτική, ηλεκτρισμένη, ζεστή, ψυχρή, ρομαντική ή μοναχική»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Taylor Swift (@taylorswift)

Σύμφωνα με τον Guardian το «Midnights» της Taylor Swift είναι πιθανό να κατακτήσει την κορυφή με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2022 ξεπερνώντας ακόμα και τις πωλήσεις του «30» της Adele, που είχε κυκλοφορήσει το 2021.

Taylor Swift: Οι κριτικές για το «Midnights»

Το νέο άλμπουμ της Taylor Swift, που σηματοδοτεί μία επιστροφή στην electronic pop και synth-pop, έχει γίνει ένα από τα άλμπουμ της που έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές. Στο Metacritic, το άλμπουμ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό 88% βασισμένο σε 16 κριτικές και είναι στο νούμερο 11 της λίστας με τα άλμπουμ που έχουν λάβει τις καλύτερες κριτικές το 2022.

Taylor Swift

Το Rolling Stone σε μία διθυραμβική κριτική γράφει:

«Το δέκατο άλμπουμ της επιστρέφει στο εκθαμβωτικό synth-pop ήχο προηγούμενων άλμπουμ όπως το «1989» και το «Reputation», με στίχους που βρίσκονται ανάμεσα σε μια ιστορία αγάπης και μια πλοκή εκδίκησης»

Η Guardian υποστηρίζει πως:

«Αυτή η αυτοπεποίθηση είναι το πράγμα που ενώνει το «Midnights» Υπάρχει μια βεβαιότητα σχετικά με τη σύνθεση τραγουδιών της Swift, γεμάτη με λεπτές, λαμπρές πινελιές»

Με το Spin να γράφει:

«Είναι ένα άλμπουμ με εξομολογήσεις σκοτεινής ποπ με τεχνογνωσία με κηλίδες λάμψης και φιλοδοξίας — ένα σκόπιμα εύστοχο έργο που μιμείται τις αγωνιστικές της σκέψεις. Η γυαλιστερή ποπ παραγωγή σηματοδοτεί το Midnights ως μια σκυθρωπή αδερφή του Lover»

Από την άλλη, το New York Times σε μία πιο ανάμεικτη κριτική γράφει:

«Υπερβολικά οικείος ήχος… Το “Midnights” μοιάζει με υποχώρηση σε μια παλαιότερη, ασφαλέστερη ιδέα της Swift, γεμάτο τραγούδια ικανά και άνετα, αλλά συχνά ανεπαρκή. Το “Midnights” σε γενικές γραμμές μοιάζει με μια θολή Xerox με παλιά επιτεύγματα»

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1