Ο πολυετής αγώνας για την κυκλοφορία της ταινίας «Black Adam»
Με τη φημολογία πως ο Dwayne Johnson θα υποδυθεί τον «Black Adam» να ξεκινάει από το 2007 και την ταινία να κυκλοφορεί τελικά την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, ρίχνουμε μία ματιά στην πολυετή πορεία και τα διάφορα στάδια που πέρασε το project μέχρι να φθάσει στα σινεμά.

Την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, έφτασε στις κινηματογραφικές αίθουσες η τελευταία ταινία του DCEU με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson «Black Adam». Η ταινία αναμένεται να αλλάξει την «ιεραρχία της δύναμης» στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Ωστόσο, η πορεία του αντιήρωα των κόμικς του αντίπαλου δέους της Marvel να έχει περάσει από σαράντα κύματα και μία πολυετή πορεία στο στάδιο παραγωγής με σκηνοθέτες, σεναριογράφους να αλλάζουν και τον «The Rock» να παραμένει… βράχος στη θέση του πρωταγωνιστή.

Η αρχή του νήματος για την κινηματογραφική μεταφορά του «Black Adam» ξεκινάει το 2007, όταν ο John August ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε ένα σενάριο για την ταινία που τελικά θα γίνει το «Shazam!». Μία ταινία που πέρασε και αυτή από διάφορα στάδια, αλλαγές και δυσκολίες μέχρι να τη δούμε στις αίθουσες το 2009. Οπότε τι έγινε αυτά τα 15 χρόνια που πέρασαν από εκείνο το πρώτο σενάριο;

Ο «The Rock» αποκαλύπτει ότι θα υποδυθεί τον «Black Adam» & τα πρώτα χρόνια

Τον Νοέμβριο του 2007, σε μία συνέντευξή του στο Slash, ο Dwayne «The Rock» Johnson αποκαλύπτει πως θα υποδυθεί τον «Black Adam» σε μία επερχόμενη ταινία. Εκείνη την περίοδο είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα και φήμες που ήθελαν τον πρώην παλαιστή του WWE να κάνει την μετάβασή του στην υποκριτική και να αναλαμβάνει τον ρόλο του Captain Marvel/Shazam. Ωστόσο, στη συνέντευξή του, ο σταρ του Hollywood αποκάλυψε πως τα πράγματα είχαν αλλάξει και πως δε θα υποδυόταν:

«Τον Shazam αλλά τον Black Adam, αυτό είναι πλέον πολύ ξεκάθαρο. Είναι ένας χαρακτήρας που ανυπομονώ να παίξω. Όταν με πλησίασαν για πρώτη φορά για να παίξω τον Captain Marvel, είπαν ότι υπάρχει και αυτός ο ενδιαφέρον χαρακτήρας που ονομάζεται Black Adam. Αυτό ήταν περίπου πριν από ένα χρόνο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων «Get Smart». Είπα “Ω, εντάξει, υπέροχα”»

Τα πράγματα τότε ήταν αρκετά διαφορετικά, οι υπερηρώες δεν βρίσκονταν στο επίκεντρο των παραγωγών των μεγαλύτερων στούντιο του Hollywood, ο Dwayne Johnson δεν είχε γίνει ακόμα ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του πλανήτη, το ίντερνετ και τα social media δεν τράβαγαν το ενδιαφέρον όλων. Έτσι, τα νέα για την πορεία της ταινίας και το κάστινγκ του γνωστού ηθοποιού ήταν ελάχιστα. Το 2009, ο τότε σεναριογράφος Bill Burch αναφέρθηκε στο θέμα και είπε:

«Ο εμπειρικός μου κανόνας είναι ότι κανένας ηθοποιός δεν δεσμεύεται να κάνει μια ταινία μέχρι να τελειώσει η πρώτη μέρα των γυρισμάτων. Ξέρω ότι ο (σκηνοθέτης του «Shazam!») Pete Segal και ο Dwayne έχουν μια σχέση που εδραιώθηκε όταν ο Pete σκηνοθέτησε το «Get Smart».

Όσο για τη δέσμευσή του; Είμαι σίγουρος ότι όλα θα εξαρτηθούν από το σενάριο»

Black Adam

Μετά από αυτή τη δήλωση, τα πράγματα «παγώνουν» για ακόμα μερικά χρόνια….

Οι συζητήσεις με τη DC

Όλα αυτά τα χρόνια που το «Shazam!» βρισκόταν στο στάδιο της παραγωγής, ο Dwayne Johnson άρχισε να γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του σινεμά. Μετά από (σχεδόν) τέσσερα χρόνια που δεν είχε ακουστεί κάτι για την ταινία, ο ηθοποιός έκανε μία ανάρτηση στο Twitter, τον Δεκέμβριο του 2013, όπου ενημέρωσε τους φανς του πως πραγματοποίησε συναντήσεις με τη DC και τα πράγματα αναμενόταν να αλλάξουν μέσα στο 2014. Ο Johnson έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Μόλις είχαμε μια μεγάλη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Warner Bros για τη DC του 2014, θα συνεργαστούμε και θα δημιουργήσουμε μία υπέροχη κακή ομάδα»

Μετά από το συγκεκριμένο tweet, αλλά και την αύξηση της δημοτικότητας των υπερηρωικών ταινιών, ο «Black Adam» και το «Shazam» άρχισαν να τραβούν πολλή περισσότερη προσοχή και γίνεται συζήτηση γύρω από την κυκλοφορία της ταινίας και το μέλλον της. Μάλιστα, αρκετοί ήταν και οι δημοσιογράφοι που ρωτούσαν τον Johnson οτιδήποτε νεότερο.

Κατά την προώθηση της ταινίας «Ηρακλή» το καλοκαίρι του 2014, ο Johnson αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα. Σε συνέντευξή του δήλωσε:

«Βάζω την καρδιά και την ψυχή μου και τα οστά μου σε αυτόν τον ρόλο»

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η ταινία έφθασε πιο κοντά από ποτέ στο να αρχίσει τα γυρίσματα. Ο Darren Lemke ανέλαβε τον ρόλο του σεναριογράφου για το «Shazam». Παράλληλα, τα μεγάλα περιοδικά αναφέρουν πως ο Johnson και επίσημα αναλαμβάνει τον ρόλο του «Black Adam» στην ταινία. Η κεντρική ιδέα ήταν πως αυτός θα ήταν ο βασικός ανταγωνιστής, που θα τα έβαζε με τον υπερήρωα.

Την ίδια περίοδο, ο Johnson επιβεβαίωσε την είδηση μέσα από ένα ακόμα tweet του. Ο ίδιος έγραψε:

«Γονατίστε στα πόδια του ή τσακιστείτε από την μπότα του. Τιμή μου που γίνομαι.. #BlackAdam #TheAntiHero #DCComics»

Παρόλες αυτές τις ανακοινώσεις και τις εξελίξεις και πάλι τα πράγματα ηρέμησαν για λίγο καιρό…

Καθώς το DCEU βρισκόταν σε μία περίεργη καμπή με το «Batman v Superman» να μην έχει την αναμενόμενη αποδοχή, το «Suicide Squad» να καταφέρνει να γίνεται εισπρακτική επιτυχία παρά τις κακές κριτικές και το «Justice League» να ετοιμάζεται για την μεγάλη του πρεμιέρα, όλα βρίσκονταν ακόμα στον «αέρα». Έτσι, τον Ιανουάριο του 2017, ο Johnson αποκάλυψε μέσω Instagram ότι είχε μια συνάντηση με την DC, διασφαλίζοντας ότι τα πράγματα προχωράνε στα παρασκήνια. Στη σχετική ανάρτησή του γράφει:

«Είχα μια πολύ ωραία και στρατηγικής σημασίας συνάντηση με τους επικεφαλής της DC για ολόκληρο το σύμπαν τους. Ως σκληροπυρηνικός θαυμαστής της DC, για να έχω μια πραγματική αίσθηση των τονικών αλλαγών και των εξελίξεων που έρχονται σε αυτές τις μελλοντικές ταινίες, με ενθουσίασε. Κάτι που όλοι οι θαυμαστές της DC περίμεναν πολύ καιρό.

Ελπίδα, αισιοδοξία και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. Ακόμη και όταν μιλάμε για τον πιο αδίστακτο κακό/αντιήρωα όλων των εποχών που επιτέλους ζωντανεύει. Προετοιμάσου DC Universe»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dwayne Johnson (@therock)

Παρά τη μυστηριώδη αυτή δήλωση, φαίνεται πως όλα προχωρούσαν προς την κυκλοφορία μίας ταινίας με πρωταγωνιστή τον «Black Adam».

Ο «Black Adam» αποκτάει τη δική του ταινία

Λίγες μέρες μετά την μυστηριώδη ανάρτηση του Dwayne Johnson στο Instagram και συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου 2017, αποκαλύφθηκε πως η Warner Bros. είχε επεκτείνει τα σχέδιά της, που πλέον περιλάμβαναν πέρα από μία σόλο περιπέτεια του «Shazam!» και μία ταινία με τον «Black Adam» στο πρωταγωνιστικό τιμόνι. Οι εξελίξεις μετά από αυτό ήταν ραγδαίες!

Τον Μάιο του 2017, ο Johnson μιλώντας στο MTV αναφέρθηκε στην επέκταση αυτής της γωνιάς του σύμπαντος της DC. Ο γνωστός σταρ του Hollywood δήλωσε:

«Είχαμε υπέροχες συζητήσεις με τον Geoff Johns στη DC. Αυτή είναι μια πραγματικά, πολύ διασκεδαστική και cool στιγμή για την DC, επειδή βρίσκονται πραγματικά σε μια διαδικασία αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος. Υπάρχει μία διαδικασία ανοικοδόμησης σε εξέλιξη. Το βλέπουμε αυτό με τη «Wonder Woman» και τον «Aquaman», και έχουμε μερικές εκπλήξεις για το μέλλον.

Έτσι, αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε ήταν να δημιουργήσουμε ένα σενάριο όπου ο Black Adam θα έχει τη δική του ταινία, ο Captain Marvel/Shazam θα έχει  ταινία του και μετά εμείς χτίζουμε τον κόσμο μας έτσι ώστε μετά να μπορούμε να βρεθούμε μαζί σε κάποιο άλλο σημείο»

Black Adam

Στο σημείο αυτό, φαίνεται πως η συζήτηση ακόμα αφορούσε τη σύγκρουση των δύο χαρακτήρων σε μία μελλοντική ταινία. Κάτι που φαίνεται να μην προχωράει, παραδόξως!

Κατά την προώθηση της ταινίας «Rampage» τον Απρίλιο του 2018, ο Johnson άρχισε να ακούγεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ταινία «Black Adam». Τότε άρχισε να συζητάει για το σενάριο της ταινίας, αλλά και το πότε είναι η πιο πιθανή ημερομηνία για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Μιλώντας στο Yahoo, ο ηθοποιός είχε δηλώσει:

«Το σενάριο ολοκληρώθηκε, είναι υπέροχο, δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Αν τα πράγματα γίνουν με τον τρόπο που περιμένουμε να γίνουν, μοιάζει με ταινία του 2019»

Αυτό, όμως, δεν έγινε πραγματικότητα…

Black Adam

Τον Ιούλιο του 2018, ο Johnson ερωτήθηκε ξανά για το «Black Adam» και έπρεπε να δώσει μια ενημέρωση για την εξέλιξη της ταινίας. Συζητώντας με το Variety, ο ηθοποιός προσπαθούσε να αποφύγει να απαντήσει, ενώ ήθελε να κάνει τα πράγματα να ακούγονται πολύ θετικά. Ο ίδιος υποστήριξε πως:

«Έρχεται ο Black Adam. Το σενάριο ετοιμάζεται. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό. Αυτό είναι ένα έργο που προφανώς θέλεις να πάρεις τον χρόνο σου (για να το κάνεις σωστά). Νομίζω ότι είναι σε μια πολύ συναρπαστική στιγμή τώρα, με την DC, γιατί γίνεται κάποια αναδιάρθρωση. Γίνεται μία αναδιαμόρφωση. Εξετάζεται ο χάρτης του σύμπαντος της DC. Και ξέρω ότι αυτοί οι τύποι εργάζονται επιμελώς στη DC και στη Warner Bros. Επίσης, συνεργάζονται στενά και με τους παραγωγούς μας, για να δουν πώς ξετυλίγεται ο Black Adam στο σύμπαν»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dwayne Johnson (@therock)

Όλα αυτά γίνονταν στα παρασκήνια και στον απόηχο της αποτυχίας του «Justice League» στο παγκόσμιο box office, αλλά και πριν το «Aquaman» ξαφνιάσει τους πάντες με την επιτυχία του

Σε άλλη συνέντευξή του, τον Ιούλιο του 2018, ο Johnson συζήτησε την προοπτική να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του «Black Adam» στα τέλη του 2019. Το πρόβλημα είναι ότι εκείνη την εποχή, ο Johnson  ήταν εξαιρετικά απασχολημένος με αρκετές ταινίες να βρίσκονται στο στάδιο των γυρισμάτων.

«Στις αρχές της επόμενης χρονιάς αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα γυρίσω το «Jumanji» και μετά, αν όλα πάνε καλά, θα γυρίσω άλλη μία ταινία με τίτλο «Red Notice» με τον Rawson Thurber, με την Gal Gadot και έναν άλλο ηθοποιό που δεν έχει γίνει ανακοινωθεί ακόμα. Αλλά ο Black Adam πιθανότατα θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους. Έρχονται όλα υπέροχα, το σενάριο είναι υπέροχο, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dwayne Johnson (@therock)

Παρά τον αέρα εμπιστοσύνης και θετικότητας που ενέπνεε ο σταρ, το μέλλον της φαινόταν περισσότερο αβέβαιο από ποτέ!

Τα γυρίσματα ξεκινούν επιτέλους!

Τον Αύγουστο του 2018, όμως, όλα αλλάζουν!

Ο μακροχρόνιος συνεργάτης στην παραγωγή του Dwayne Johnson, Hiram Garcia, έκανε μία σημαντική ενημέρωση. Μιλώντας στο Collider, ο παραγωγός επανέλαβε ότι η ταινία θα γινόταν «σίγουρα» και ότι όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με αυτό. Ο Garcia ανέφερε στο Collider:

«Μόλις πήραμε το τελευταίο μας σενάριο (από τον Adam Sztykiel). Κάνουμε μερικές αναθεωρήσεις σε αυτό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό, το στούντιο είναι πολύ ενθουσιασμένο με αυτό. Και σου λέω, ως λάτρης των κόμικ , όταν βγει αυτό το πράγμα, θα είναι καταπληκτικό.

Αυτός που σου μιλάει είναι ο φαν-μπόι μέσα μου, όλα όσα θα ήθελες να δεις τον Black Adam να κάνει, θα τα κάνει σε αυτήν την ταινία. Ειδικά όταν τον έχει αιχμές (σαν χαρακτήρας).

Δεν είναι ο καλός υπερήρωας, είναι ο τύπος που λέει “εντάξει, τον αντιμετωπίζεις; Λοιπόν, σου σκίζω το κεφάλι”, και μετά προχωρώ στον επόμενο τύπο»

Black Adam

Το μεγαλύτερο βήμα για την πραγματοποίηση της ταινίας έγινε το καλοκαίρι του 2019. Τότε, ο Jaume Collet-Serra ανέλαβε να σκηνοθετήσει τον «Black Adam». Ένα θετικό σημάδι, καθώς ο Collet-Serra είχε μόλις δουλέψει με τον Johnson στην ταινία «Jungle Cruise» της Disney, υποδεικνύοντας ότι οι δυο τους είχαν μία αρκετά καλή σχέση.

Με έναν σκηνοθέτη στη θέση του, τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν σάρκα και οστά, με τη Warner Bros. και τον Johnson να κινούνται προς την παραγωγή. Τον Οκτώβριο του 2019, ο Johnson δήλωσε πως:

«Αυτό το έργο είναι μαζί μου για πάνω από 10 χρόνια. Η παραγωγή ξεκινά αυτόν τον Ιούλιο. Εκτιμώ την υποστήριξη»

 

Τον Νοέμβριο του 2019, οι ελπίδες του φανς και του ίδιου του Johnson για την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας, έφθασε στο ζενίθ του, καθώς ο ηθοποιός μοιράστηκε την πρώτη αφίσα για το «Black Adam» μέσα από μία ανάρτησή του στο Instagram. Μαζί με την αφίσα, ο σταρ του Hollywood αποκάλυψε και την ημερομηνία κυκλοφορίας. Η ταινία προοριζόταν να βγει στους κινηματογράφους στις 22 Δεκεμβρίου 2021.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dwayne Johnson (@therock)

Η πανδημία του κορωνοϊού, όμως, έβαλε μία άνω τελεία στα σχέδια του Johnson και της Warner Bros. (όπως και του υπόλοιπου κόσμου)! Κάπως, έτσι, τον Απρίλιο του 2020, ο Johnson επιβεβαίωσε μέσω ενός Instagram Live ότι η ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων του «Black Adam» αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Την εποχή εκείνη ο Johnson δήλωνε:

«Εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε να κάνουμε τα γυρίσματα πιθανότατα στο τέλος του καλοκαιριού, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι ένα έργο που το αγαπώ και το έχω μέσα στην καρδιά μου και έτσι ανυπομονώ να ξεκινήσω»

Στις 9 Απριλίου του 2021, ο «The Rock» αποκάλυψε μέσα από μία ανάρτησή του στο Instagram πως τα γυρίσματα για το «Black Adam» είχαν πράγματι ξεκινήσει!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dwayne Johnson (@therock)

Η μακρά και πολυετή ιστορία του Dwayne Johnson για να φέρει στην μεγάλη οθόνη τον «Black Adam» επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τη φράση «όποιος θέλει μπορεί». Ο στόχος του ηθοποιού και το project που αγαπούσε επιτέλους υλοποιήθηκε με την πρεμιέρα του την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου.

Τελικά, όλη αυτή η επιμονή και η αισιοδοξία απέδωσε καρπούς (άλλη κουβέντα αν η ταινία είναι καλή ή όχι).

Με πληροφορίες από Slash Film και Variety

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
0 - 0
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
0 - 0
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1