Black Adam: Οι πρώτες κριτικές για τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία του DCEU
Οι πρώτες κριτικές για τη νέα ταινία του DCEU «Black Adam» δεν είναι και... τόσο θετικές!

Μία από τις ταινίες που περιμέναμε πώς και πώς να δούμε είναι η νέα ταινία του DCEU με πρωταγωνιστή τον Dwayne Johnson «Black Adam». Από τη διαφημιστική της καμπάνια, η ταινία έχει υποσχεθεί να αλλάξει την «ιεραρχία της δύναμης» στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC. Καθώς η νέα ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, έχουν αρχίσει να βγαίνουν οι πρώτες κριτικές από τον διεθνή τύπο.

Οι κριτικές ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους από το απόγευμα της Τρίτης, μετά από 64 κριτικές στο Rotten Tomatoes το «Black Adam» έχει συγκεντρώσει βαθμολογία 55%. Μία ανάμικτη υποδοχή για ένα από τα blockbuster που αναμένεται να «σπάσουν» ταμεία!

Σε ό,τι αφορά του κορυφαίους κριτικούς, η ταινία του DCEU συγκεντρώνει ποσοστό 32% από 22 κριτικές. Εάν το ποσοστό αυτό παραμείνει έτσι όπως είναι, θα σήμαινε πως η ταινία έχει συγκεντρώσει το χαμηλότερο ποσοστό για ταινία της DC από το «Justice League» του 2017. Η ταινία του 2017 είχε συγκέντρωσε ποσοστό 23% από τους κορυφαίους κριτικούς. Η αποδοχή της από τους θαυμαστές ήταν ιδιαίτερα ανάμεικτη, κάτι που τελικά ώθησε τη Warner Bros. να κυκλοφορήσει την έκδοση του Zack Snyder.

Black Adam

Το Variety χάρισε στο «Black Adam» μία πιο ευνοϊκή κριτική με τον επικεφαλής κριτικό κινηματογράφου Peter Debruge να παραδέχεται πως:

«Όλος ο σκοπός της ταινίας είναι να δώσει στον χαρακτήρα μια κατάλληλα μεγάλη εισαγωγή με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν πιο άξιο αντίπαλο αρκετά σύντομα»

Οι περισσότεροι κριτικοί, όμως, που γράφουν σε μεγάλα περιοδικά είχαν μία πιο ανάμεικτη υποδοχή για το origin story του αντιήρωα. Πολλοί, ωστόσο, βάζουν στα θετικά του «Black Adam» την ερμηνεία του Johnson και έχουν επισημάνει την απόδοση του Johnson ως βασικό πλεονέκτημα. Η νέα ταινία του DCEU σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο σταρ αναλαμβάνει τα ηνία μίας ταινίας υπερήρωων.

Σε μια… κάπως θετική κριτική, ο Peter Bradshaw του Guardian έγραψε πως ο Johnson:

«Ο τεράστιος όγκος, το κεφάλι του σε μέγεθος πλανήτη και το πονηρό χάρισμά του για ανέκφραστο χιούμορ τον κάνουν έναν μεγάλο υπερήρωα»

Ο κριτικός του The Hollywood Reporter, John Defore, αναφέρθηκε στην μακρά ιστορία του σταρ με τον «Black Adam» και έγραψε ότι:

«Το έργο πάθους του εξυπηρετεί καλά τον χαρακτήρα, τον προετοιμάζει για περιπέτειες που ελπίζει κανείς να είναι λιγότερο προβλέψιμες από αυτήν»

Στην κριτική του στο IGN, ο Joshua Yehl έδωσε «κορυφαία βαθμολογία» στον Johnson επειδή «έκανε τον Black Adam του το ίδιο ατσάλινο και επιβλητικό όπως στα κόμικς». Όμως επέκρινε την ταινία ότι είναι «γεμάτη με μη ανεπτυγμένους χαρακτήρες και έναν υπερβολικό αριθμό επαναλαμβανόμενων σκηνών δράσης, σε σημείο που η μισή συζήτηση για το τι σημαίνει να είσαι ήρωας χάνεται σε όλο τον θόρυβο».

Ο αρχισυντάκτης και κριτικός κινηματογράφου του Rolling Stone, David Fear, έγραψε ότι:

«Ούτε η ευχαρίστηση να βλέπεις τον Johnson να μπαίνει σε ένα πρότυπο υπερπαραγωγής που φαινόταν προορισμένος να κυριαρχήσει, δεν μπορεί να αναπληρώσει το πόσο γενικό, άοσμο και ασυνάρτητο είναι αυτό»

Στο The Wrap, ο Alonso Duralde χαρακτήρισε την ταινία «αντι-διασκεδαστική» και την θεώρησε ως:

«Μια από τις πιο μπερδεμένες κινηματογραφικές ταινίες υπερήρωων των μεγάλων στούντιο, μεταξύ του CG που είναι επιβλητικά μη ελκυστικό και το γρήγορο μοντάζ που βγάζει τη χαρά από κάθε σκηνή μάχης»

Ο κριτικός του Indiewire, Ντέιβιντ Έρλιχ, παρουσίασε την ταινία, ανοίγοντας την κριτική του με το ερώτημα:

«Τι συμβαίνει όταν ο πιο ριψοκίνδυνος αστέρας του Hollywood συγκρούεται με το πιο ριψοκίνδυνο κινηματογραφικό είδος του Hollywood; Ακριβώς αυτό που θα περίμενες. Μόνο τα χειρότερα»

Ο κριτικός του ScreenCrush, Ματ Σίνγκερ, θεώρησε την ταινία «αρκετά μέτρια» γράφοντας ότι:

«Παίζει σαν ένα προϊόν κατασκευασμένο από επιτροπή που έχει σχεδιαστεί για να αναζωογονήσει το στάσιμο κινηματογραφικό σύμπαν της DC με ένα τεράστιο αστέρι και μια παρτίδα νέων ηρώων για μελλοντικές ταινίες»

Η ταινία θα είναι διαθέσιμα στα Σινεμά της χώρας μας από την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου.

Πηγή cover photo: Twitter

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
41'
0 - 2
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
41'
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
90 - 54
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΗΜ
50 - 49
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;