Ezra Miller: Το χρονικό των καταγγελιών - Η ανακοίνωση του ηθοποιού
Το Ezra Miller, μέσα από δήλωσή του, υποστηρίζει πως θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα «πολύπλοκα ψυχολογικά προβλήματα» μετά και τις τελευταίες καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Περίπου πριν από μία δεκαετία, το Ezra Miller τάραξε τα νερά στο Hollywood με την ερμηνεία του στην ταινία της Lynne Ramsay «We Need To Talk About Kevin». Ο γνωστός ηθοποιός στην ταινία αυτή, που τον έκανε διάσημο και του άνοιξε όλες τις πόρτες, υποδυόταν έναν προβληματισμένο έφηβο, που καταφεύγει σε ακραία βιαιότητα για να καταλάβει τον κόσμο γύρω του. Ποιος θα περίμενε πως τόσα χρόνια μετά, αυτός ο πρώτος ρόλος του σε ταινία μεγάλου μήκους θα ήταν κάπως προφητικός.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, αλλά και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Ezra Miller (χαρακτηρίζεται ως non-binary και χρησιμοποιεί την αντωνυμία “αυτός/αυτοί”) δεν έχει προσφύγει σε τόσο ακραίες μορφές βίας όπως ο Kevin, που υποδυόταν στην ταινία. Όμως, φαίνεται πως πρόκειται για ένα αρκετά ταλαιπωρημένο άτομο με πολλά θέματα ψυχικής υγείας που πρέπει να επιλύσει.

Ezra Miller

Με την τελευταία του δήλωσε φαίνεται πως κάνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις και κατά πόσο είναι κίνηση PR ή πραγματικά ο ηθοποιός έχει καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά.

Μία μικρή αναδρομή στην καριέρα του Ezra Miller

Μετά την ερμηνεία του στο «We Need To Talk About Kevin», το Miller συνέχισε δυναμικά την καριέρα του. Ο επόμενος ρόλος ήρθε ως ευαίσθητος, χαρισματικός και ασταθής φίλος στο «Perks of Being a Wallflower» στο πλευρό των Logan Lerman και Emma Watson.

Η συνέχεια ήθελε το Ezra Miller να γίνεται ένα από τα βασικά πρόσωπα της Warner Bros. και να πρωταγωνιστεί σε μεγάλα franchise του στούντιο, θυμίζοντας σε πολλούς τις εποχές που οι σταρ του Hollywood είχαν συμβόλαια με τα στούντιο και έπαιζαν στις μεγαλύτερες και καλύτερες ταινίες τους. Το Miller ανέλαβε έναν κρίσιμο ρόλο στην πρίκουελ σειρά ταινιών της J. K. Rowling, «Fantastic Beasts», που μας έβαλαν στο παρελθόν του κόσμου του Harry Potter, αλλά και τον ρόλο του Flash στο DCEU.

Ezra Miller

Η πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα έγινε στο «Batman v. Superman», ενώ τον είδαμε ξανά στο «Justice League». Ο χαρακτήρας αναμενόταν να είχε και τη δική του ταινία, που από το 2014 βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής.

Η ταινία «The Flash», πλέον, έχει ολοκληρωθεί με το budget της να αγγίζει τα 200 εκ. δολάρια, πριν προστεθεί σε αυτό το κόστος του μάρκετινγκ. Η ταινία του Andy Muschietti, όμως, φαίνεται να κινδυνεύει να μην κυκλοφορήσει ποτέ μετά και τις απανωτές καταγγελίες για το Ezra Miller, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, ο νέος CEO της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, δεν έχει ακόμα δηλώσει κάτι επίσημα για το μέλλον της ταινίας «The Flash».

Ezra Miller

Το χρονικό των καταγγελιών

Ωστόσο, η πρόσφατη ιστορία με τα συνεχόμενα δημοσιεύματα για καταγγελίες κατά του Ezra Miller, η σύλληψη, αλλά και γενικότερα η πρόσφατη συμπεριφορά του γνωστού ηθοποιού, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στη Warner Bros. και στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για την κυκλοφορία της επερχόμενης ταινίας.

Οι καλές πρώτες εντυπώσεις από τις δοκιμαστικές προβολές, το γιγαντιαίο budget και το πόσο σημαντική είναι για το μέλλον του DCEU , κάνουν το «The Flash» μία από τις ταινίες που ποντάρει πολλά το στούντιο. Η συμπεριφορά του Ezra Miller, όμως, δυσκολεύει την κατάσταση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πολλές πηγές, η Warner Bros. διερευνά διάφορα σενάρια για την κυκλοφορία της ταινίας.

Ποιο είναι, όμως, αυτό το χρονικό των καταγγελιών και των δημοσιευμάτων και πώς το Ezra Miller έφθασε από πολλά υποσχόμενο σταρ σε έναν “πονοκέφαλο” για το στούντιο που τον υποστήριζε;

Ezra Miller

Απρίλιος 2020

Στις 6 Απριλίου 2020, ένα σύντομο βίντεο έκανε τον γύρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο φαίνεται το Ezra Miller να πνίγει μια θαυμάστρια έξω από ένα μπαρ στο κέντρο του Ρέικιαβικ της Ισλανδίας. Ο γνωστός ηθοποιός ακούγεται να λέει:

«Α, θέλεις να πολεμήσουμε; Αυτό θέλεις να κάνεις;»

Ένας από τους παρευρισκόμενους στο μπαρ, δήλωσε στο Variety ότι μια ομάδα «πιεστικών» φανς βρέθηκαν με το Miller, το οποίο είχε χάσει την ψυχραιμία του.

Αύγουστος 2020 – Οκτώβριος 2021

Το Ezra Miller εμφανίστηκε στις 22 Αυγούστου 2020, σε ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για τους φανς της DC στη διαδικτυακή εκδήλωση DC FanDome που είχε ετοιμάσει η Warner Bros. Στο βίντεο ο ηθοποιός μίλησε για την επερχόμενη ταινία και όλα αυτά που ετοιμάζουν.

Μήνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, η πανδημία έβαλε φρένο στα σχέδια του στούντιο, το οποίο μετέφερε την ημερομηνία κυκλοφορίας του «The Flash» από την αρχική ημερομηνία του Ιουνίου 2022, στον Νοέμβριο του 2022.

Μετά από χρόνια στη διαδικασία της προετοιμασίας και της παραγωγής, το «The Flash» ξεκίνησε τα γυρίοσματα στις 19 Απριλίου 2021, στο Λονδίνο, με τον σκηνοθέτη Muschietti να δημοσιεύει ένα νέο λογότυπο μαζί με τη λεζάντα, «Πάμε!!!».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Andy Muschietti (@andy_muschietti)

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν στις 8 Οκτωβρίου. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 16 Οκτωβρίου, το Ezra Miller μοιράστηκε ένα μήνυμα στο DC FanDome παρουσιάζοντας τα πρώτα πλάνα από την ταινία – συμπεριλαμβανομένου ενός teaser για την επιστροφή του Michael Keaton στον εμβληματικό ρόλο του Batman. Το Miller είπε:

«Θα σας δω στους κινηματογράφους αργότερα τον επόμενο χρόνο — ή, το πιο σημαντικό, θα με δεις εσύ»

Ιανουάριος 2022

Εδώ είναι που αρχίζει και η ακόμα πιο περίεργη συμπεριφορά του Ezra Miller…

Το Miller μοιράστηκε ένα μήνυμα με στόχο μία ομάδα της Κου Κλουξ Κλαν στη Βόρεια Καρολίνα. Στο βίντεο, που δημοσίευσε ο σταρ στις 27 Ιανουαρίου μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, υποστηρίζει τα εξής:

«Κοίτα, αν θέλετε να πεθάνετε, προτείνω να αυτοκτονήσετε με τα δικά σας όπλα. ΕΝΤΑΞΕΙ? Διαφορετικά, συνεχίστε να κάνετε ακριβώς αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή – και ξέρετε για τι πράγμα μιλάω – ξέρετε, θα το κάνουμε για εσάς, αν αυτό είναι πραγματικά αυτό που θέλετε.

Τα λέμε σύντομα, εντάξει. Αντίο»

Πότε δεν έγινε γνωστό το τι πυροδότησε το μήνυμα αυτό του Ezra Miller. Ο ηθοποιός, αργότερα, θα κατεβάσει το βίντεο και θα σβήσει τα social media του.

Μάρτιος 2022

Στις 9 Μαρτίου, η Warner Bros. πραγματοποιεί μια σειρά από αλλαγές στις ημερομηνίες κυκλοφορίας πολλών ταινιών της, συμπεριλαμβανομένης της ήδη καθυστέρησης της κυκλοφορίας του «The Flash». Πλέον, η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 23 Ιουνίου 2023 από τις 22 Νοεμβρίου 2022 που ήταν η προηγούμενη ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Μαρτίου 2022, η αστυνομία στο κέντρο της πόλης Χίλο στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης έλαβε κλήση για μία διαμάχη κατά τη διάρκεια της οποίας το Ezra Miller αναφέρθηκε πως παρεμπόδισε την κυκλοφορία σε έναν αυτοκινητόδρομο. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός ήταν:

«Μη συνεργάσιμοι και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και συνέχισαν να εμποδίζουν την διέλευση περαστικών σε ένα πεζοδρόμιο»

Αργότερα τον ίδιο μήνα, στις 28 Μαρτίου, το αστυνομικό τμήμα της κομητείας της Χαβάης συνέλαβε και κατηγόρησε το Ezra Miller για απρεπή συμπεριφορά και παρενόχληση, αφού φέρεται να φώναξε αισχρότητες και ενεπλάκη σε καυγά με θαμώνες σε ένα καραόκε μπαρ της Χονολουλού. Σύμφωνα με διάφορους αυτόπτης μάρτυρες, το Miller φέρεται να προσπάθησε να αφαιρέσει με τη βία το μικρόφωνο από μια γυναίκα και να το πετάει σε έναν άνδρα.

Μετά τη σύλληψή του, ο ηθοποιός κατέβαλε την εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Την επόμενη μέρα, ένα ζευγάρι υπέβαλε προσωρινή περιοριστική εντολή εναντίον του Ezra Miller, υποστηρίζοντας ότι ο ηθοποιός είχε εισβάλει στην κρεβατοκάμαρά τους, τους απείλησε να τους σκοτώσει και στη συνέχεια πήρε ένα διαβατήριο και πορτοφόλι από έναν από αυτούς. H εντολή αυτή αποσύρθηκε αργότερα από το ίδιο το ζευγάρι.

Απρίλιος 2022

Το Ezra Miller συνελήφθη ξανά στη Χαβάη στις 19 Απριλίου 2022, αυτή τη φορά ως ύποπτος για επίθεση δεύτερου βαθμού. Το περιστατικό συνέβη σε μια κατοικία στην Pāhoa στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, το Miller:

«Εξοργίστηκε αφού του ζητήθηκε να φύγει και φέρεται να πέταξε μια καρέκλα, χτυπώντας μια 26χρονη γυναίκα στο μέτωπο, με αποτέλεσμα να κοπεί περίπου μισή ίντσα στο σημείο που την χτύπησε η καρέκλα»

Όμως, το φως της δημοσιότητας είδαν και άλλες καταγγελίες. Συγκεκριμένα, η TikToker Mia Solange αναφέρθηκε σε υποτιθέμενη στενή σχέση με το Ezra Miller. Σε ανάρτησή της έγραψε:

«Μου πήρες τα πάντα. Ο Ezra M***er δεν είναι καλός άνθρωπος. Και μπορώ τελικά να το πω χωρίς να τρομοκρατούμαι. #abuser»

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Η προβληματική συμπεριφορά του σταρ, ώθησαν τη Warner Bros. να κυκλοφορήσει το «Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore» αποκλείοντας το Ezra Miller από την προωθητική καμπάνια της ταινίας. Τελικά, η ταινία συγκέντρωσε 43 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας της στις ΗΠΑ, ενώ τελικά έφτασε λίγο πάνω από τα 400 εκ. παγκοσμίως. Αυτό αποτελεί τις χειρότερες εισπράξεις για ταινία στον franchise «Wizarding World».

Η απογοητευτική πορεία της ταινίας δεν αποτελούσε έκπληξη, καθώς το franchise βρισκόταν ήδη σε μία πτωτική πορεία με τις ταινίες να λαμβάνουν αρνητικές κριτικές και τους φανς να μην ικανοποιούνται από τις ιστορίες που είχε φτιάξει για την πρίκουελ σειρά του Harry Potter η J. K. Rowling. Έτσι, η αποτυχία της ταινίας δεν μπορεί να χρεωθεί αποκλειστικά στο Ezra Miller.

Ιούνιος 2022

Η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας στις 7 Ιουνίου, όμως, ήταν και μία από τις πιο ενοχοποιητικές για το Ezra Miller.

Οι γονείς της 18χρονης Tokata Iron Eyes, μίας ιθαγενούς και περιβαλλοντικής ακτιβίστριας και μέλος της φυλής Standing Rock Sioux, ζήτησαν προστατευτική εντολή εναντίον του Miller για λογαριασμό του παιδιού τους. Το Ezra Miller και η Tokata γνωρίστηκα όταν ήταν 12 ετών και ο ηθοποιός ήταν 23. Οι γονείς ισχυρίζονται ότι υπό την επιρροή του Miller, η Tokata ήρθε σε επαφή σε παράνομες ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του LSD, εγκατέλειψε ένα ιδιωτικό σχολείο στη Μασαχουσέτη και γυρνούσε με τον ηθοποιό σε όλα τα μέρη που είχε επισκεφθεί συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης και. Χαβάη του στούντιο στο Λονδίνο όπου γυρίστηκε το «Fantastic Beasts and Where to Find Them».

Η Tokata αντίκρουσε τη μήνυση των γονιών της δημόσια, δημοσιεύοντας στο Instagram μία ανάρτηση όπου έγραφε:

«Οι επιλογές μου είναι δικές μου»

Στις 15 Ιουνίου, ένας δικαστής δίνει άλλη μια προστατευτική εντολή σε μια μητέρα στη Μασαχουσέτη για λογαριασμό του 12χρονου παιδιού της εναντίον του Ezra Miller. Η απόφαση, που εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου, σημείωνε ότι:

«Υπάρχει σημαντική πιθανότητα άμεσου κινδύνου παρενόχλησης»

Αύγουστος 2022

Αισίως φθάνουμε στον τρέχοντα μήνα.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 8 Αυγούστου, το Ezra Miller κατηγορήθηκε για διάρρηξη σε βαθμό κακουργήματος στο Βερμόντ, όπου διαμένει ο ηθοποιός, αφού φέρεται να έκλεψε μπουκάλια αλκοόλ από ένα ακατοίκητο σπίτι της περιοχής τον Μάιο.

Μια μέρα αργότερα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ανακοίνωσε ότι η βιογραφική ταινία του Σαλβαδόρ Νταλί «Dalíland», με πρωταγωνιστή τον Ben Kingsley υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Καναδής σκηνοθέτη Mary Harron (American Psycho), θα κλείσει το φεστιβάλ κινηματογράφου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και το Miller ως ο Νταλί στα νεότερα του χρόνια. Ωστόσο, η συμμετοχή του έμεινε εκτός της ανακοίνωσης που μοιράστηκε στον Τύπο. Το TIFF και το Bankside Films, που είναι υπεύθυνο για την πώληση της ταινίας σε διεθνείς αγοραστές, δεν σχολίασαν την παράλειψη αυτή.

Στις 9 Αυγούστου, η αστυνομία της Πολιτείας του Βερμόντ προσπάθησε επανειλημμένα να εξυπηρετήσει μια 25χρονη μητέρα τριών μικρών παιδιών με επείγουσα εντολή, απαιτώντας την απομάκρυνσή τους από τη φροντίδα της και το σπίτι του Ezra Miller, λόγω ανησυχίας για την ασφάλειά τους.

Το Miller έχει ισχυριστεί ότι η οικογένεια δεν έχει ζήσει μαζί τους για μήνες. Αλλά οι αρχές πιστεύουν ότι προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη. Οι γείτονες ισχυρίζονται ότι η οικογένεια, που είναι από τη Χαβάη, κινδυνεύει, εν μέρει λόγω της παρουσίας όπλων στο αγρόκτημα.

Η ανακοίνωση του ηθοποιού

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το Ezra Miller εξέδωσε μία ανακοίνωση. Σε μια δήλωση που δόθηκε στο Variety από εκπρόσωπο του ηθοποιού, το Miller σπάει τη σιωπή του σχετικά με την ανησυχητική συμπεριφορά που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, η οποία οδήγησε σε μια σειρά νομικών ζητημάτων και καταγγελίες για επίθεση και υβριστική συμπεριφορά.

Στη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Variety, το Miller ζητάει επίσης συγγνώμη για τις πράξεις του. Η δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας περάσει πρόσφατα μια περίοδο έντονης κρίσης, καταλαβαίνω τώρα ότι υποφέρω από πολύπλοκα προβλήματα ψυχικής υγείας και έχω ξεκινήσει συνεχή θεραπεία.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους που ανησυχώ και στενοχώρησα με την προηγούμενη συμπεριφορά μου. Έχω δεσμευτεί να κάνω την απαραίτητη δουλειά για να επιστρέψω σε ένα υγιές, ασφαλές και παραγωγικό στάδιο στη ζωή μου»

Με πληροφορίες από Hollywood Reporter και Variety

Δες ακόμα:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1