Οι 6 θερμοκρασίες που πρέπει να ξέρεις για να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο
Ο γκουρού του ψησίματος, Steven Raichlen, αποκαλύπτει τις βασικές θερμοκρασίες μίας ψησταριάς και σε ποιου είδους κρέατος ταιριάζει η κάθε μία.

Η επιστροφή από τις διακοπές και το ότι πλησιάζει το φθινόπωρο δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να περάσουμε όμορφα αυτές τις τελευταίες ημέρες ξεγνοιασιάς. Μπορείς να κάνεις ένα ωραίο μπάρμπεκιου στον κήπο του σπιτιού σου ή ακόμα και στην βεράντα σου με ωραία παρέα.

Ωστόσο, αν αν είσαι αρχάριος στο μπάρμπεκιου, δεν μπορείς να μαγειρέψεις τα κρέατα με ακρίβεια χωρίς να ξέρεις τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κάθε φορά. Ο γκουρού της ψησταριάς Steven Raichlen, στο Barbecue Bible του, μας αποκαλύπτεις τις ιδανικές θερμοκρασίες για κάθε τύπο κρέατος και μας δίνει τα καταλληλότερα tips για να εντυπωσιάσεις τους πάντες με το ψήσιμό σου.

Κατά τον Raichlen, πάντα, δύο είναι οι πιο βασικές θερμοκρασίες. Αυτή της ψησταριάς και αυτή της σχάρας!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 100 x 100 Asado 🇦🇷 (@100x100asado)

Όταν ξεκινάς να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στον συναρπαστικό κόσμο των ψητών και του ψησίματος, η αγορά ενός θερμομέτρου πρέπει να είναι η προτεραιότητά σου.

Ο Raichlen, μάλιστα, αποκαλύπτει τις βασικές θερμοκρασίες μιας ψησταριάς και για τι χρησιμοποιείται η καθεμιά. Αυτές είναι οι εξής:

  • Χαμηλή θερμοκρασία (107-121 βαθμοί Κελσίου): Για κάπνισμα και πραγματικό μπάρμπεκιου, μας λέει ο Raichlen, κατάλληλη για παϊδάκια, χοιρινή σπάλα, ολόκληρο γουρούνι, αρνί ή κατσίκι.
  • Χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία (135-148 βαθμοί Κελσίου): Πραγματικό μπάρμπεκιου και όχι άμεσο ψήσιμο. Ιδανικό για παϊδάκια και χοιρινή σπάλα.
  • Μεσαία θερμοκρασία (162-176 βαθμοί Κελσίου): Κατάλληλη για ψήσιμο πάνω ή δίπλα στη φωτιά. Ιδανική για πουλερικά, φιλέτα, ολόκληρα ψάρια και λαχανικά όπως τα κρεμμύδια, το λάχανο και το κουνουπίδι.
  • Μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία (190-204 βαθμοί Κελσίου): Για άμεσο ή έμμεσο ψήσιμο. Κατάλληλη για κοτόπουλο σε κομμάτια, μεγάλα λαχανικά και συγκεκριμένους τύπους ψαριού (όπως η γλώσσα).
  • Υψηλή θερμοκρασία (232-315 βαθμοί Κελσίου): Για ψήσιμο δίπλα από τα κάρβουνα (έμμεσος τρόπος) και κατάλληλο για μπριζόλες, παϊδάκια, φιλέτα ψαριού, πίτσα, στήθος κοτόπουλου και μικρότερα λαχανικά ή και φρούτα.
  • Πολύ υψηλή θερμοκρασία (340 βαθμοί Κελσίου ή υψηλότερα): Για άμεσο ψήσιμο, δίνοντας χρώμα σε μπριζόλες και παϊδάκια.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;