Τσικνοπέμπτη 2022: Δέκα μαγαζιά για να απολαύσεις καλό κρέας
Τσικνοπέμπτη 2022: Τα καλύτερα στέκια για κρεατοφάγους στην Αθήνα - Τσέκαρε τις προτάσεις μας

Η Τσικνοπέμπτη 2022 είναι μόλις δύο ημέρες μακριά και δεν έχεις κανονίσει τίποτα…

Η ημέρα των κρεατοφάγων, φέτος, πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου και μάλλον ήρθε η ώρα να βρεις τι θα κάνεις. Θα ψήσεις στο σπίτι με παρέα και θα απολαύσεις νόστιμα κρέατα και σπιτικό φαγητό ή θα προτιμήσεις να βγεις έξω, να δεις κόσμο, να μην ταλαιπωρηθείς και τόσο με τις προετοιμασίες και, απλά, να φας όσο δεν πάει;

Μάλλον, θα προτιμήσεις το δεύτερο! Για αυτό πρέπει, όμως, να προετοιμαστείς κατάλληλα, να διαλέξεις ένα μαγαζί και να κάνεις την κράτησή σου γιατί δε νομίζω να είναι εύκολο να βρεις τραπέζι την Τσικνοπέμπτη 2022….

1. Τηλέμαχος Athens

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη telemachosathens (@telemachosathens)

Το κρέας συναντάει έναν χώρο υψηλής αισθητικής που πρέπει να επισκεφθείς. Όπως αναφέρει και στην ιστοσελίδα του, πρόκειται για ένα βραβευμένο Εστιατόριο το 2017 στην κατηγορία Ελληνική κουζίνα. Το “Τηλέμαχος Athens” μετουσιώνει την βαθιά γνώση και την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία σε έναν υψηλής αισθητικής χώρο που καλλιεργεί συστηματικά την κουλτούρα του κρέατος. Η ελληνική παράδοση, τα διεθνή ρεύματα της κρεατοφαγίας κι ο σαγηνευτικός κόσμος του κρασιού πλέκονται περίτεχνα σε μια μοναδική, σχεδόν μυστικιστική εμπειρία. Στο “Τηλέμαχος Athens” πιστεύουν φανατικά στην υψηλή κρεατική.

Το μαγαζί θα το βρεις Πανεπιστημίου 10 (στοά), στο Σύνταγμα.

2. To Kreas

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη To KREAS (@to__kreas)

Στα Άνω Πετράλωνα και πιο συγκεκριμένα στην οδό Δημοφώντος 96, βρίσκεται ένα μαγαζί που θα λατρέψει όποιος λατρεύει το κρέας. Από τα λαχταριστά σουβλάκια από μοσχάρι γάλακτος, αλλά το μοναδικό και πεντανόστιμο ταρτάρ που σερβίρει είναι η τέλεια λύση για μία υπέροχη Τσικνοπέμπτη 2022. Μάλιστα, η μονοκατοικία με βιομηχανική διακόσμηση είναι και ένας διαφορετικός χώρος που πρέπει να επισκεφτείς.

“Το KREAS” ένα νέο απολαυστικό εστιατόριο στην πιο γεμάτη από γεύσεις συνοικία. Σε μία παλιά μονοκατοικία με υπέροχη ταράτσα και ευχάριστες μυρωδιές…

3. Τσομπανάκος

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

#good #day #time #beautiful #dream #photography #travel #together #summer #nice #view #nature #like4like #best #earth #trip #selfie #yolo #follow4follow #freedom #peace #things #instatraveling #vacation #likeforlike #traveling #travelphotography #photo #vsco

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pho ?? (@pho_moon) στις

Στην Καισαριανή, στην Ανακρέοντος 2 θα βρεις αυτό που πραγματικά ψάχνεις. Ένα μαγαζί με πολύ καλό κρέας και γευστικούς μεζέδες! Έχει και πάρα πολύ γνωστό μπασκετικό, αλλά και ποδοσφαιρικό κόσμο.

Η ταβέρνα ”Ο Τσομπανάκος” ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1954 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Σας υπόσχεται την καλύτερη εξυπηρέτηση και τις καλύτερες σπιτικές γεύσης !

4. Spit Jack

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Spitjack (@spitjack_rotisserie)

Στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην οδό Σκούφου, βρίσκεται η πρώτη rotisserie της Αθήνας! Ένα μαγαζί που θυμίζει τατουατζίδικο της Νέας Υόρκης, με σταρ του Hollywood γεμάτους τατουάζ να κοσμούν τους τοίχους και νέον επιγραφές να δίνουν μία διαφορετική ατμόσφαιρα. Το «Spit» είναι η σούβλα και το «Spit Jack» το μηχανικό σύστημα που την περιστρέφει. Το Spitjack αργοψήνει στις σούβλες του ζουμερά κοτόπουλα, τραγανιστές πάπιες, κρατσανιστές πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες.

Όλα αυτά μπορείς να τα συνοδέψεις με πεντανόστιμες σαλάτες, συνοδευτικά, αλλά και σος ειδικά φτιαγμένες για να ταιριάζουν άπταιστα με τα κρέατα που μας προσφέρουν.

5. Base Grill

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Basegrill Athens (@basegrillathens)

Στο Περιστέρι στην Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως 64 σε περιμένει το μαγαζί με το οποίο άλλαξε ο τρόπος που οι Αθηναίοι βλέπουν το κρέας. Άρτια ψημένο κρέας και απόλυτα γευστικό για σένα και την παρέα σου.

Το εστιατόριο Basegrill Athens στο Περιστέρι, από το 2005, αποτελεί το σημείο αναφοράς για το καλό κρέας και την οικογενειακή φιλοξενία. Ο ορισμός του καλού φαγητού έχει μόνο μια ανάγνωση: μπορεί να μην θυμάσαι το όνομα του πιάτου που δοκίμασες αλλά ανακαλείς τη χαρά, το ξάφνιασμα, την ισορροπία, την ευτυχία. Κάπως έτσι προέκυψαν όλα τα πιάτα: μπροστά στον παλιό ξυλόφουρνο, ο οποίος δεν υπάρχει πια, συνταγές κι ιδέες γίνονταν πράξη. Γίνονται γεύση, απόλαυση, επικοινωνία, έγιναν οι πυλώνες της σωστής φιλοξενίας, τους οποίους υπηρετούμε με συνέπεια.

6. Ο Τσολιάς

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐸𝓁𝑒𝓃𝒶 𝒜𝓀𝒽𝓂𝒶𝓃 (@philka88)

Ένα από τα πλέον κλασσικά στέκια στη Βάρη. Ξέρεις στα γνωστά βλάχικα. Ωραία ζεστή ατμόσφαιρα και από τα καλύτερα κρέατα της περιοχής! Θα πρέπει σίγουρα να κλείσεις τραπέζι αν θέλεις να βρεις για την Τσικνοπέμπτη 2022!

7. Τεφαρίκι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Grigoris Kekridis (@grigoris_kekridis)

Λίγο παρακάτω από τη Βάρη, προς το Κορωπί θα βρεις μία ταβέρνα που ξεκίνησε από απλή καντίνα. Ένας ωραίος μοντέρνος και ταυτόχρονα παλιός χώρος σε περιμένει για να γευτείς τις απίστευτες λιχουδιές του. Γευστικές κρεατικές επιλογές, που μπορείς να συνδυάσεις με πεντανόστιμες σαλάτες, αλλά και διάφορες άλλες επιλογές.

8. Γίδι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη gidi_metamorfosi (@__gidi_)

Ο Βασίλης Ακρίβος επέλεξε τη λέξη «γίδι» για να ονοματίσει τη νέα του ταβέρνα και δεν έχει μόνο χιουμοριστική χροιά. Δηλώνει πως πέρα από μια κρεατοφαγία με ελληνικό πρόσημο, επιδιώκει να επαναφέρει στο γευστικό μας προσκήνιο και όλες εκείνες τις νοστιμιές της παλιάς χασαποταβέρνας, που για διάφορους λόγους, τεκμηριωμένους κι ατεκμηρίωτους, έχουμε απεμπολήσει από τη διατροφή μας.

Νοσταλγία, όμορφη παρέα, καλό φαγητό και ένα ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζονται άριστα στο πέτρινο κτίριο του 1960 που θα βρεις στη Λεωφ. Τατοΐου 17, στη Μεταμόρφωση.

9. Bar.B.Q

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

How did it get so late so soon? #barbq #wagyuburger #bestrestaurantintown

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Makris (@makrisd) στις

Το απόλυτο στέκι για κρεατοφάγους βρίσκεται στην Νέα Σμύρνη. Στην οδό Ελ. Βενιζέλου 46, θα βρεις από τα πιο γευστικά και καλοψημένα κρέατα της πόλης. Πέρα από τα σουβλάκια που προσφέρει, τις μπριζόλες και τις μοναδικές ποικιλίες αξίζει να δοκιμάσεις και μερικά από τα burger του. Το μαγαζί αυτό κατάφερε να φέρει εικόνες και γεύσεις να κάνει ζωντανές, έχοντας τη γνώση, την όρεξη και την
αγάπη για αυτό που κάνουν. Ένα πηρούνι, ένα μαχαίρι και καλή διάθεση είναι αρκετά για να ταξιδέψουμε μαζί στον χάρτη των γεύσεων… Όλα είναι φτιαγμένα ώστε να ξυπνούν γευστικές μνήμες και να ξαναπροσδιορίζουν τη λέξη Φαγητό και κυρίως τη λέξη ΚΡΕΑΣ…

10. Το Μαντρί

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M A N T R I • Mountain Resto (@to_mantri)

Το Μαντρί. Ένα όνομα, μία ιστορία. Ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των νοτίων προαστίων που απλά πια δεν είναι μυστικό. Το στέκι αυτό έχει μετατρέψει σε hot spot το βουνό της Τερψιθέας όλης της Αθήνας. Με την πιο γοητευτική ομολογουμένως θέα των νοτίων προαστίων, βλέποντας από το Ελληνικό μέχρι το Καβούρι και όλο τον Σαρωνικό, μπορεί κανείς να απολαύσει και ιδίως οι λάτρεις του καλού κρέατος, πολλές και διαφορετικές γεύσεις απευθείας από τη φάρμα των ιδιοκτητών. Σε έναν ανακαινισμένο, ζεστό χώρο παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο, με το στοιχείο του ξύλου και των γήινων χρωμάτων να επικρατούν στο χώρο, το Μαντρί αποτελεί την ιδανική επιλογή για το χειμώνα με τα τζάκια να καίνε αλλά και το καλοκαίρι με την όμορφη αυλή μας όπου μπορεί κανείς να νιώσει την αίσθηση της εξοχής.

Θα το βρεις στην οδό Βαρδουσίων 29, στη Γλυφάδα.

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;