Ζουν τελικά οι γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες;
Μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει την μακροχρόνια πεποίθηση πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες.

Έχεις ακούσει αρκετές φορές την πεποίθηση πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Όμως, μία νέα έρευνα έρχεται να αμφισβητήσει την μακροχρόνια αυτή πεποίθηση.

Η ανάλυση, που δόθηκε στη δημοσιότητα, καλύπτει στοιχεία από δύο αιώνες και όλες τις ηπείρους. Μετά την ανάλυση, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι παρότι οι άνδρες έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, έχουν, όπως αναφέρει η μελέτη:

«Σημαντικές πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες»

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες στη Δανία και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Open. Για την έρευνα εξετάστηκαν στοιχεία κατοίκων 199 χωρών, που έφθαναν 200 χρόνια πίσω. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνδρες μπορούν να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες, ειδικά όσοι είναι παντρεμένοι ή έχουν κάποιο πτυχίο. Μάλιστα, μεταξύ 25% και 50% των ανδρών έχουν ζήσει περισσότερο από γυναίκες, σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς στη Δανία, οι οποίοι τόνισαν ότι η σύνοψη της μέσης διάρκειας ζωής μπορεί να είναι ένα «απλουστευτικό μέτρο».

Όπως αναφέρουν, οι συγγραφείς της μελέτης:

«Όσοι είναι παντρεμένοι ή έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο τείνουν να ζουν περισσότερο από τις άγαμες ή όσες δεν έχουν απολυτήριο λυκείου» 

Επίσης, τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν πως στις ανεπτυγμένες χώρες η πιθανότητα ένας άνδρας να ζήσει περισσότερο από μία γυναίκα αυξήθηκε μετά το 1970. Η άνοδος και η πτώση των διαφορών στο προσδόκιμο ζωής αποδόθηκε κυρίως στο κάπνισμα και σε άλλες διαφορές συμπεριφοράς. Η έρευνα αναφέρει, επίσης:

 «Μια τυφλή ερμηνεία των διαφορών στο προσδόκιμο ζωής μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε στρεβλή αντίληψη των πραγματικών ανισοτήτων [σ.σ. στη διάρκεια ζωής].

Αν και το προσδόκιμο ζωής των ανδρών είναι γενικά χαμηλότερο από το προσδόκιμο ζωής των γυναικών και τα ποσοστά θανάτου των ανδρών είναι συνήθως υψηλότερα σε όλες τις ηλικίες, οι άνδρες έχουν σημαντικές πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες.

Αυτά τα ευρήματα αμφισβητούν τη γενική εντύπωση ότι οι άνδρες δεν ζουν τόσο πολύ όσο οι γυναίκες» 

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;