H πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα δίνει άδεια περιόδου στις εργαζόμενες γυναίκες
Οι γυναίκες θα δικαιούνται να λείπουν από την εργασία τους ως και 3 μέρες τον μήνα για γυναικολογικούς λόγους.

Μπορεί στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Ινδονησία και τη Ζάμπια μια γυναίκα να δικαιούται να λείψει από την εργασία της κατά τη διάρκεια της περιόδου της, όμως, μέχρι στιγμής, καμία δυτική χώρα δεν είχε εφαρμόσει κάποιο αντίστοιχο μέτρο.

Αυτό έρχεται, κατά πως φαίνεται, να ανατρέψει η Ισπανία με ένα νέο μέτρο που θα δίνει τη δυνατότητα στις εργαζόμενες γυναίκες να λείπουν ως και 3 μέρες από την δουλειά τους για λόγους περιόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ισπανίας αναμένεται να ψηφίσει για το συγκεκριμένο μέτρο την επόμενη εβδομάδα. Το μέτρο αυτό είναι μέρος ενός γενικότερου πλάνου στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και άλλοι παράμετροι, όπως το δικαίωμα μιας γυναίκας να λείψει από την εργασία της σε περίπτωση έκτρωσης, ενώ η Ισπανία σκοπεύει επίσης να κάνει άρση της γονικής άδειας για τις εκτρώσεις στις ηλικίες των 16 και των 17.

«Αν κάποιος έχει κάποια αδιαθεσία με παρόμοια συμπτώματα, είναι δεδομένο ότι προσωρινά έχει δυσκολία, επομένως, το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με την περίοδο, να υπάρχει η δυνατότητα για μια γυναίκα που βιώνει πολύ επίπονη περίοδο, να μπορεί να μείνει σπίτι», σημειώνει η Άντζελα Ροντρίγκεζ, από το Υπουργείο Ισότητας και κατά της Φυλετικής Βίας της Ισπανίας.

Οι γυναίκες θα δικαιούνται να λείπουν από την εργασία τους ως και 3 μέρες τον μήνα για γυναικολογικούς λόγους.

Το νέο μέτρο που θέλει να εφαρμόσει η Ισπανία είναι πολύ σημαντικό, μιας και πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους υποφέρουν από συμπτώματα, όπως οξύ πόνο, κράμπες, δυσμηνόρροια, πονοκέφαλο, ακόμα και διάρροια.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;