Τελικά πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε την ημέρα;
Νέες μελέτες έρχονται να καταρρίψουν τον μύθο του 8ωρου ύπνου, καθώς οι ώρες που χρειάζεται κάθε άτομο διαφέρουν.

Είναι κοινώς γνωστό ότι οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι άνθρωποι χρειάζονται 8 ώρες ύπνου για να είναι αποδοτικοί.

Τώρα, νέες μελέτες έρχονται να καταρρίψουν αυτόν τον μύθο, καθώς οι ώρες ύπνου που χρειάζεται κάθε άτομο διαφέρουν. Αν λοιπόν λέγαμε ότι όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν ύψος 1,70 μ. για να είναι φυσιολογικοί, τότε τι θα γινόταν με τους υπόλοιπους που δεν πληρούν αυτή την προδιαγραφή;

To ίδιο συμβαίνει και με τον ύπνο. Αν υποθέσουμε ότι όλοι χρειαζόμαστε 8 ώρες ύπνου αυτό σημαίνει πώς όσοι κοιμούνται λιγότερο ή περισσότερο δεν κοιμούνται καλά; Φυσικά και όχι, καθώς νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι ώρες που χρειάζεται να κοιμηθεί για να νιώθει ξεκούραστος εξαρτώνται από τα γονίδιά του!

Σύμφνωνα πάντα με αυτή τη νέα μελέτη, υπάρχουν κάποιοι “τυχεροί” οι οποίοι χρειάζονται μόλις 4 ώρες ύπνου και να να νιώθουν ξεκούραστοι και αποδοτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτοί οι άνθρωποι σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης και να βοηθήσουν την περίπλοκη έρευνα για τις νευρολογικές παθήσεις, όπως η νόσος του αλτσχάιμερ.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν ανήκετε στον μέσο άνθρωπο, ο οποίος χρειάζεται 8 ώρες ύπνου για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στην καθημερινότητά του, μην ανησυχείτε. Είναι θέμα γονιδίων!

Διαβάστε ακόμη:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;